fbpx

Στη Βαρκελώνη μέσω Τορόντο και… Σπάρτης

Στη Βαρκελώνη μέσω Τορόντο και… Σπάρτης

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στο παγκόσμιο μπάσκετ κάποιον Έλληνα θα βρεις, κι αυτό ισχύει και στο τουρνουά εφήβων Χοσπιταλέτ της Βαρκελώνης. Ο Τσαρλς Χαντουμάκος είναι ο χεντ κόουτς της ακαδημίας Φορτ Ίρι από τον Καναδά, που έχει ταξιδέψει στην Ισπανία και παίρνει μέρος στο φημισμένο τουρνουά, το οποίο ξεκίνησε το 1980!

Στην Ευρώπη το όνομα του δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, αλλά στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, η φήμη του μεγάλωσε σημαντικά την τελευταία διετία, ένεκα της επιλογής του Λεόναρντ Μίλερ στο Νο33 του ντραφτ του 2023. Ο νυν φόργουορντ των Μινεσότα Τίμπεργουλφς υπήρξε παίκτης του Χαντουμάκου στην ακαδημία που εδρεύει στο Τορόντο και βελτιώθηκε πολύ υπό την καθοδήγηση του.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί για πρώτη φορά το 2019 στο παναμερικανικό πρωτάθλημα παίδων στη Βραζιλία, όπου η Εθνική Καναδά είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, χάνοντας στον τελικό από την Αμερική του Τζάμπαρι Σμιθ των Ρόκετς και του Έιντριαν Γκρίφιν τζούνιορ των Χοκς. Στο ρόστερ εκείνης της ομάδας, υπήρχαν άλλοι τρεις NBAers: Ο Σέιντον Σαρπ των Μπλέιζερς και ο Κέιλαμπ Χιούστον των Μάτζικ.

Ο Χαντουμάκος έχτισε καλή σχέση με τον Μίλερ, τον οποίο έπεισε μετά από δύο χρόνια να ενταχθεί στην ακαδημία του.

Οι γονείς του ομογενούς τεχνικού έχουν γεννηθεί αμφότεροι στην Ελλάδα (ο πατέρας του στην Σπάρτη, η μητέρα του στην Αθήνα), όπως επίσης και ο μεγάλος του αδελφός. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Τορόντο, αλλά επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα την χώρα μας.

Το 2019 είχε αναλάβει χεντ κόουτς στους Μακάou Μπλακ Μπερς στο Ασιατικό (όχι κινεζικό) πρωτάθλημα, πλην όμως η πανδημία έδωσε άδοξο τέλος στην θητεία του εκεί.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ