fbpx

Ολυμπιακός: Κινδυνεύει ακόμη και με κεκλεισμένων για ρατσιστικό σχόλιο οπαδού! (video)

Ολυμπιακός: Κινδυνεύει ακόμη και με κεκλεισμένων για ρατσιστικό σχόλιο οπαδού! (video)

Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα πληρώσει πολύ πιο ακριβά από την απώλεια της νίκης το 56-63 από τη Βαλένθια εξ αιτίας ενός ανεγκέφαλου οπαδού του!

Όπως ανέφερε λοιπόν στο φύλλο αγώνα ο Γάλλος διαιτητής Ζοζέφ Μπισάνγκ, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης των ερυθρόλευκων με τη Βαλένθια οπαδός του Ολυμπιακού που βρισκόταν στις court side θέσεις απέναντι από τον πάγκο του Ολυμπιακού του είπε “αντε γ@@σου μαύρη μαϊμού”.

Σύμφωνα λοιπόν με το Αρθρο 29 του κανονισμού της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2023-24 (EuroLeague by laws) το συγκεκριμένο παράπτωμα, δηλαδή ρατσιστικού σχολίου από μέλος της ομάδας ή από οπαδό εναντίον μέλους αντίπαλης ομάδας ή διαιτητών συμπεριλαμβάνεται στα πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

“Απειλητικές, εξευτελιστικές, υποτιμητικές ή ρατσιστικές ενέργειες, προφορικές ή σε πράξη, προς μέλος του διαιτητών του αγώνα ή μέλους άλλης ομάδας, ατόμου, κοινού, οπαδού ή άλλου προσώπου γενικά” αναφέρεται ως βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα όπως η αποχώρηση ομάδας από αγώνα, η πράξη σωματικής βίας από οπαδούς, οι ρίψεις αντικειμένων κ.α.

Όσο για την τιμωρία; Το άρθρο 30 περιλαμβάνει όλες τις πιθανές τιμωρίες.

Ανάμεσα σε αυτές είναι χρηματικό πρόστιμο από 30.000 έως 280.000 ευρώ ακόμη και τιμωρία της έδρας κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται η απαράδεκτη ενέργεια του οπαδού να κοστίσει πάρα μα πάρα πολύ ακριβά!

Να σημειωθεί ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ταυτοποίησης του οπαδού που απηύθυνε το ρατσιστικό σχόλιο στον Μπισάνγκ προκειμένου να τον αποβάλει διά παντός από τους αγώνες της ομάδας και φυσικά να του αφαιρέσει το διαρκείας εισιτήριο αν είναι κάτοχος ενός τέτοιου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ