fbpx

Γιασικεβίτσιους: Διπλοθεσίτης σε τρεις ομάδες σε 13 χρόνια! (pics)

Γιασικεβίτσιους: Διπλοθεσίτης σε τρεις ομάδες σε 13 χρόνια! (pics)

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μέσα σε δεκατρία χρόνια έχει υπάρξει παίκτης και προπονητής σε τρείς διαφορετικές ομάδες.

Ο Λιθουανός είναι εδώ και λίγες ώρες προπονητής της Φενέρ δημιουργώντας μια πρωτοφανή συνθήκη αφού όλες που έχει κοουτσάρει μέχρι στιγμής έχει φορέσει και τη φανέλα τους.

Η αρχή έγινε στη Ζαλγκίρις

Ο Γιασικεβίτσιους τη σεζόν 2013-14 έκλεισε την καριέρα του στη Ζαλγκίρις και αμέσως έπιασε θέση στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας ως βοηθός προπονητή.

Η διοίκηση της ομάδας του Κάουνας βλέποντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε τεχνικό – πρότυπο του έδωσε τα κλειδιά και εκείνος όχι μόνο πέτυχε απίστευτα πράγματα εντός συνόρων αλλά έστειλε τη Ζαλγκίρις στο Final 4 του 2018 όπου και κατετάγη 3η.

Το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα!

Μετά τους άθλους με την Ζαλγκίρις, ο Σάρας το 2020 μετακόμισε σε άλλη μια γνωστή πόλη για εκείνον. Τη Βαρκελώνη. Σε αυτή φόρεσε τα χρώματα της Μπαρτσελόνα σε δύο θητείες. Αρχικά την τριετία 2000-2003 όπου και πήρε την Ευρωλίγκα το 2003 ενώ επέστρεψε τη σεζόν 2012-13.

Η αποστολή του ως προπονητής ήταν όμως αρκετά δύσκολη. Να φέρει τους Μπλαουγκράνα στην κορυφή της Ευρώπης μετά το μακρινό 2010. Αν και έφτασε σε 3 final 4 δεν κατάφερε να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο κάτι που για πολλούς έκανε το πέρασμά του πλήρως αποτυχημένο.

Έτσι τον περασμένο Ιούνιο ο δρόμος του Γιασικεβίτσιους άλλαξε πορεία αφού η Μπαρτσελόνα τον απέλυσε.

Και τώρα η Πόλη!

Όμως ο Γιασικεβίτσιους παρά την αποτυχία του στη Βαρκελώνη κρατούσε πολύ δυνατό όνομα στην πιάτσα. Και έτσι μόλις 6 μήνες μετά αντικατέστησε τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Φενέρ, που έχει υπάρξει παίκτης της τη σεζόν 2010-11 όπου και κατέκτησε το double στην Τουρκία.

Πλέον όμως τον βαραίνει η αποτυχία στην Μπαρτσελόνα, με τον ίδιο να φαίνεται έτοιμος να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος ξεκινώντας αύριο απέναντι στη Μονακό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ