fbpx

Ο Ιτούδης έμαθε την απόλυση του… τελευταίος

Ο Ιτούδης έμαθε την απόλυση του… τελευταίος

Άδοξο τέλος είχε η καριέρα του Δημήτρη Ιτούδη στη Φενέρμπαχτσε ενάμιση χρόνο πριν την ολοκλήρωση του τριετούς διάρκειας συμβολαίου που είχε υπογράψει το 2022 έως το 2025.

Ο Έλληνας τεχνικός που “πλήρωσε το μάρμαρο” για τις 6 συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στην Ευρωλίγκα αλλά και τις δύο συνεχόμενες ήττες στην τουρκική λίγκα έμαθε τα νέα μάλιστα όχι από επίσημα χείλη κάποιου παράγοντα της τουρκικής ομάδας αλλά από τρίτους όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Η απόφαση για την απομάκρυνσή του λήφθηκε οριστικά το βράδυ της Τρίτης από τη διοίκηση της Φενέρ και του γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Έλληνας τεχνικός σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες από την Τουρκία βρισκόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες σε δυσμενή θέση τόσο λόγω των ηττών της Φενέρμπαχτσε αλλά και της αυξανόμενης πίεσης από τον GM της ομάδας Μαουρίτσιο Τζεραρντίνι προς το αφεντικό του συλλόγου Αλι Κοτς υποστηρίζοντας ότι χρειαζόταν άμεσα αλλαγή για να ταρακουνηθεί όλη η ομάδα που είχε πάρει την κάτω βόλτα και από 2η την 6η αγωνιστική με ρεκόρ 5-1 βρίσκεται πλέον 12η με ρεκόρ 6-7 στην Ευρωλίγκα.

Πλέον, όπως σας πληροφόρησε νωρίτερα το apexsports Νο1 φαβορί για αντικαταστάτης του Έλληνα τεχνικού είναι ο συμπατριώτης του Τζεραρντίνι, Αντρέα Τρινκιέρι ενώ τα σενάρια περί Γιασικεβίτσιους και Πασκουάλ (με αποδέσμευσή του από τη Ζενίτ λόγω των καλών σχέσεων του Κοτς με το αφεντικό της ρωσικής ομάδας) δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

Να σημειωθεί ότι ο Ιτούδης μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες απολύθηκε από δύο ομάδες. Στις 18 Σεπτεμβρίου από την ΕΟΚ για την Εθνική Ανδρών αν και είχε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024 και από τη Φενέρ αν και είχε συμβόλαιο έως το 2025.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ