fbpx

Final-8 Κυπέλλου: Περιστέρι ή Κολοσσός για την 7η θέση

Final-8 Κυπέλλου: Περιστέρι ή Κολοσσός για την 7η θέση

Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ξεκαθάρισε οριστικά τις 6 από τις 7 θέσεις της πρώτης 7άδας της Basket League ενόψει του φινάλε του 1ου γύρου και του Final 8 του Κυπέλλου.

Μία αγωνιστική λοιπόν πριν του φινάλε του 1ου γύρου και έχουν γίνει γνωστές οι 6 από τις 7 ομάδες που θα δώσουν το παρόν στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας από τη Basket League. Πρόκειται για Παναθηναϊκό (οριστικά 1ος), Ολυμπιακό (οριστικά 2ος), Προμηθέα (οριστικά 3ος) καθώς και Άρη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μαθηματικά ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου!

Σε αυτή την τελευταία αγωνιστική τα ματς που θα “επηρεάσουν” την κατάταξη στις θέσεις 7η και 8η είναι τα Περιστέρι – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Καρδίτσα και Μαρούσι – Κολοσσός Ρόδου. Η ΑΕΚ έχοντας όλες τις πιθανές διπλές ή τριπλές ισοβαθμίες με ΠΑΟΚ και Κολοσσό είναι σίγουρα στην 7αδα όπως και ο ΠΑΟΚ αλλά η ομάδα που κινδυνεύει άμεσα είναι το Περιστέρι που θυμίζουμε ότι πέρυσι έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης απέναντι στον Ολυμπιακό!

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αν νικήσει την ΑΕΚ τότε εξασφαλίζει και μαθηματικά το 7ο εισιτήριο για το Final-8 και αφήνει οριστικά εκτός τον Κολοσσό ότι και αν συμβεί στους άλλους αγώνες. Αν όμως το Περιστέρι ηττηθεί εντός έδρας από τη “βασίλισσα” τότε, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στο ΠΑΟΚ – Καρδίτσα, η 7η θέση θα κριθεί από το παιχνίδι Μαρούσι – Κολοσσός. Αν το Μαρούσι νικήσει τους Ροδίτες, το Περιστέρι παίρνει την 7η θέση αν όμως ο Κολοσσός νικήσει στο κλειστό του Αγ.Θωμά παίρνει η ομάδα του Σεγκούρα το 7ο εισιτήριο και αφήνει τους περσινούς φιναλίστ εκτός διοργάνωσης!

Θυμίζουμε ότι η 8η θέση στο Final-8 θα καλυφθεί από μία ομάδα από την Α2 που θα προκύψει από το Final-4 που θα διεξαχθεί λίγες μέρες πριν το Final-8 του Κυπέλλου με συμμετέχουσες ομάδες Πανιώνιο, Μίλωνα, Μεγαρίδα και Δόξα Λευκάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ