fbpx

Παναθηναϊκός: Γιατί τόσο άγχος Κώστα Σλούκα;

Παναθηναϊκός: Γιατί τόσο άγχος Κώστα Σλούκα;

Στις νίκες ηγέτης. Στις ήττες απών έως και αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξ αρχής σημείο αναφοράς στον φετινό Παναθηναϊκό αλλά κάπου θα πρέπει να αποβάλει όλη αυτή την πίεση.

Και μόνο ο ντόρος της μετακίνησής του από τον ένα αιώνιο αντίπαλο στον άλλο, τα χρήματα που δαπανήθηκαν ή αν προτιμάτε επενδύθηκαν επάνω του για την επόμενη τριετία αρκούσαν για να κάνουν τον Κώστα Σλούκα πρόσωπο της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ο ίδιος όμως έχει φορτώσει τον εαυτό του με τόση πίεση και άγχος για να αποδείξει ότι τα άξιζε όλα τα παραπάνω και αυτό μέχρι τώρα δεν του πάει καθόλου καλά.

Επηρεάζει την ομάδα

Το παιχνίδι με την Ρεάλ ήταν μία ακόμη απόδειξη ότι ο βετεράνος γκαρντ των πράσινων είναι το απόλυτο βαρόμετρο του Παναθηναϊκού. Γιατί είναι παίκτης που με το παιχνίδι του επηρεάζει το παιχνίδι και των υπόλοιπων. Θέλοντας και μη. Δεν είναι αυτόφωτος όπως για παράδειγμα ο δεινός σκόρερ Κέντρικ Ναν η επίδραση του οποίου στο παιχνίδι των πράσινων είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη όταν παίρνει… φόρα στο σκοράρισμα όμως δεν “ανεβάζει” παράλληλα και τους υπόλοιπους εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις.

Ο Σλούκας αντίθετα είτε ξεκινάει στη βασική πεντάδα του Αταμάν κάτι που έχει συμβεί σε 7 από τα έως τώρα 11 ματς της διοργάνωσης που έπαιξε (ήταν απών με τη Μπάγερν) είναι παίκτης-βαρόμετρο για όλη την ομάδα. Και οι αριθμοί στην περίπτωσή του λένε την (πικρή στις ήττες) αλήθεια.

Άλλος παίκτης στις ήττες

Βγάζοντας από την εξίσωση το ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό που ήταν ειδικών συνθηκών στα υπόλοιπα δέκα παιχνίδια του Σλούκα έως τώρα στην Ευρωλίγκα το ρεκόρ του είναι 5-5. Στις πέντε νίκες ο Σλούκας σκοράρει 13 πόντους μέσο όρο σουτάροντας με 43% εντός πεδιάς ενώ μοιράζει σχεδόν 6 ασίστ και κάνει λιγότερα από 2 λάθη μέσο όρο. Έχει δηλαδή αναλογία 0,4 λάθη ανά μία ασίστ που δίνει.

Όσο για τις 5 ήττες (με Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι, Παρτιζάν, Εφές, Ρεάλ) ο διεθνής γκαρντ έχει νούμερα που δεν συνάδουν με την εμπειρία, το δεδομένο ταλέντο και την ακόμη πιο δεδομένη ηγετική του ικανότητα. Σκοράρει σκάρτους 7 πόντους (6,9 για την ακρίβεια, τους μισούς σε σχέση με τις νίκες) σουτάρει με το οικτρό 29,7% εντός πεδιάς (11/37) και έχει 4,8 ασίστ και 3,4 λάθη μέσο όρο, δηλαδή για κάθε μία ασίστ κάνει 0,7 λάθη.

Πολύ άγχος…

Ακόμη και η γλώσσα του σώματος του σε πολλά παιχνίδια μαρτυρά ότι έχει υπερβολικό άγχος και πίεση από τον ίδιο του τον εαυτό! Αντιδράσεις προς τους διαιτητές, απογοήτευση για λάθη του, νεύρα για αστοχία της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον ήρεμο και σίγουρο για τον εαυτό του Σλούκα για να πετύχει τους υψηλούς στόχους που έθεσε ο Αταμάν από την αρχή της σεζόν και δεν έχει άλλα περιθώρια για τον Σλούκα του 30% και των 3,5 λαθών ανά αγώνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ