fbpx

«Θέλω να πεθάνω εν’ ώρα αγώνα»

«Θέλω να πεθάνω εν’ ώρα αγώνα»

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (2/12) το Σεντ Τζονς νίκησε το Ουέστ Βιρτζίνια με 79-73, έφθασε τις τρεις συνεχείς επιτυχίες και δείχνει να βρίσκει ρυθμό, λίγο πριν τους πρώτους τους αγώνες στα μέσα του Δεκεμβρίου για την Big East, απέναντι στα μεγαθήρια της περιφέρειας όπως το Κονέκτικατ και το Μαρκέτ.

Η «κόκκινη καταιγίδα» είναι στο 5-2 και η εποχή του Ρικ Πιτίνο έχει ξεκινήσει με θετικό τρόπο, κάτι που οδήγησε το ESPN σε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας.

Σε αυτό, καταγράφηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες στιγμές από τη θητεία του στους «πράσινους», αλλά και μια ατάκα του στο πανεπιστήμιο Αϊόβα, που αποκάλυψε ο νυν παίκτης του Πανιωνίου Μπέρικ Ζαν Λούι…

«Θέλω να πεθάνω στο γήπεδο την ώρα του αγώνα», είχε δηλώσει ο «Ricky P» και ο Ζαν Λούι θυμήθηκε λέξη προς λέξη την ομιλίας του πρώην προπονητή του. «Ήθελε να είναι στον τελικό του κολεγιακού τουρνουά και η ομάδα του να είναι πίσω με πέντε πόντους στο ημίχρονο. Ήθελε να πεθάνει και η ομάδα του να κάνει την ανατροπή και η ομάδα του να κερδίσει τον αγώνα. Δεν ξέρω αν μας έκανε πλάκα ή όχι, αλλά όταν μας το έλεγε, σκεφτόμουν ότι αυτός ο τύπος είναι τρελός».

Ο Πιτίνο από την πλευρά του, σχολίασε πως είπε την συγκεκριμένη ατάκα μεταξύ σοβαρού κι αστείου, ενώ για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, ανέφερε πως αρχικά είχε απορρίψει την πρόταση. «Δεν ενδιαφέρθηκα, γιατί δεν ήξερα τίποτα για την Ευρωλίγκα. Αλλά εκείνη την εποχή δεν έκανα απολύτως τίποτα και η γυναίκα μου η Τζοάν, μου είπε ότι πρέπει να πάω. Όταν της είπα να μαζέψει τα πράγματα και να φύγουμε, μου απάντησε «θα πας μόνος σου». Έτσι έφυγα την παραμονή των Χριστουγέννων».

Στο κομμάτι του ESPN, μίλησαν ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Νικ Καλάθης, οι οποίοι έπλεξαν το εγκώμιο του Αμερικανού τεχνικού. «Είχε περισσότερο πάθος από νέους προπονητές που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους», τόνισε ο Παπαδόπουλος. «Έχει τα πάντα στη ζωή του, πολύ χρήμα, αλλά δούλευε σαν τρελός και προσπαθούσε να διδάξει πράγματα στους παίκτες. Θυμάμαι πολύ καλά τα λόγια του. «Μια μέρα θα ξυπνήσετε και δεν θα κάνετε πια αυτή την δουλειά. Οπότε απολαύστε τον χρόνο σας ως παίκτες του μπάσκετ».

Ο Καλάθης εξήγησε πως όταν ήρθε στην Αθήνα, ο Πιτίνο δεν γνώριζε καλά καλά τα ονόματα των παικτών του «τριφυλλιού», αλλά και τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονταν! «Ζει και πεθαίνει για το μπάσκετ», επισήμανε ο νυν γκαρντ της Φενέρ. «Ως παίκτης δεν μπορείς να μην θέλεις έναν τέτοιο προπονητή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ