fbpx

Elite League: Δύσκολες αποστολές για Πανιώνιο και Δόξα Λευκάδας

Elite League

«Ρετιρέ» για δύο είναι η κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Elite League/Α2 ανδρών στο μπάσκετ, πριν το τζάμπολ στα ματς της 11ης αγωνιστικής αυτό το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου.

Το μοιράζονται ο Πανιώνιος και η Δόξα Λευκάδας, αλλά το πρόγραμμα τους φέρνει δύσκολους αντιπάλους στον δρόμο τους και μάλιστα εκτός έδρας.

Συγκεκριμένα, ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τον Μίλωνα, στο ντέρμπι των ομάδων της Νέας Σμύρνης, στις 16:00. Ο Μίλωνας έχει έναν βαθμό λιγότερο από τους «κυανέρυθρους» και ως… τυπικά γηπεδούχος αναζητά αντίδραση μετά την ήττα του στον Υμηττό από τον Αμύντα. Οι «κυανέρυθροι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στο σερί τριών νικών που τρέχουν.

Η Δόξα Λευκάδας θα μεταβεί στο κλειστό γυμναστήριου του Σχηματαρίου, όπου αντιμετωπίζει, στις 16:30, τον Ερμή. Mετά την ήττα από τον Πανιώνιο που έβαλε τέλος στο σερί έξι νικών, οι γηπεδούχοι επιζητούν την επιστροφή στις επιτυχίες. Οι νησιώτες μετά τη νίκη επί του Πανερυθραϊκού θέλουν, βέβαια να διατηρηθούν στο «ρετιρέ» και θα τα δώσουν όλα για το «διπλό».

Στην Αθήνα ταξιδεύει η Μύκονος, όπου θέλει τη νίκη στην έδρα του Πανερυθραϊκού, στις 17:00. Η ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας προέρχεται από ήττα στην παράταση στη Λευκάδα την περασμένη Τετάρτη (29/11) και θέλει να βάλει τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών. Η Μύκονος μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, προέρχεται από δύο σερί ήττες και ψάχνει επίσης αντίδραση.

Με έναν βαθμό περισσότερο υποδέχεται τον Έσπερο Λαμίας ο Κόροιβος Αμαλιάδας στο κλειστό της Ήλιδας, στις 17:00. Μετά την ήττα στην έδρα του Παπάγου, οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στα ροζ φύλλα αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στη σημαντική νίκη επί του Ηρακλή στη Λαμία.

Η Μεγαρίδα φιλοξενεί τον Παπάγου στις 17:00. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από σπουδαία νίκη στη Μύκονο και θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις. Ο Παπάγου θέλει να… τριτώσει το καλό μετά τις σημαντικές νίκες κόντρα σε Μύκονο και Κόροιβο.

«Μάχη» αναμένεται στο Ιβανώφειο, στις 17:00, ανάμεσα στον Ηρακλή και την Ελευθερούπολη. Οι φιλοξενούμενοι έχουν έναν βαθμό περισσότερο από τον «Γηραιό» και θέλουν να διατηρήσουν το καλό μομέντουμ που τους έχουν δώσει οι τρεις διαδοχικές νίκες. Στον αντίποδα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από δύο σερί ήττες σε Αμαλιάδα και Λαμία.

Με έναν περισσότερο βαθμό εν συγκρίσει με τον αντίπαλό του είναι και ο Αμύντας που ταξιδεύει στο Μεσολόγγι για το ματς με τον Χαρίλαο Τρικούπη. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τέσσερις σερί ήττες, ενώ οι Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να «χτίσουν» πάνω στη σημαντική νίκη της Τετάρτης (29/11) απέναντι στον Μίλωνα.

Την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών στο μπάσκετ αναζητά ο Αίας Ευόσμου, όταν υποδέχεται το Ψυχικό, στις 16:30. Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους την περασμένη Τετάρτη (29/11) απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Elite League Ερρίκος Ντυνάν έχει ως εξής:

Α2 ΑΝΔΡΩΝ/ELITE LEAGUE

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/12/2023)

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Κροίσος Πέρσης 16:00 Μίλων-Πανιώνιος Τεφτίκης-Πουρσανίδης Γ.-Σπυρόπουλος (Μωϋσιάδης)
Ευόσμου 16:30 Αίας Ευόσμου-Ψυχικό Ταρενίδης-Παζώλης-Χρυσάφης (Τοζακίδης)
Σχηματαρίου 16:30 Ερμής Σχ.-Δόξα Λευκάδας Λεβεντάκος-Θεοδωρόπουλος-Ξυλάς (Δεσάρτης)
Καλαϊτζής 17:00 Πανερυθραϊκός-Μύκονος Γεράνιος-Αγραφιώτης Ιωάν.-Καραμπιτσάκος (Παπάντος)
Μεγάρων 17:00 ΝΕ Μεγαρίδος-Παπάγου Τσαχάκης-Θεονάς-Παπαδόπουλος Χρ. (Κουλούρης)
Ήλιδας 17:00 Κόροιβος-Έσπερος ΓΣ Λαμίας Τηγάνης-Καλογερόπουλος Φ.-Καλογριάς (Πίγκας)
Μεσολογγίου 17:00 Χαρ. Τρικούπης-Αμύντας Ρίζος-Αναστόπουλος-Νάστος (Σταθόπουλος)
Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Ελευθερούπολη Πιτσίλκας-Ελευθεριάδης-Χατζηχαρίσης (Τσιρτσιμάλης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

Πανιώνιος 17
Δόξα Λευκάδας 17
ΑΟ Μυκόνου 16
Κόροιβος Αμαλιάδας 16
Μίλων 16
Ερμής Σχηματαρίου 16
ΝΕ Μεγαρίδος 16
Παπάγου 16
Ελευθερούπολη 16
Ηρακλής 15
Έσπερος Λαμίας 15
Αμύντας 14
Πανερυθραϊκός 13
Χαρίλαος Τρικούπης 13
Αίας Ευόσμου 12
Ψυχικό 12

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ