fbpx

Basket League: Βατές αποστολές για «αιωνίους» – Ντέρμπι στην Πάτρα

Basket League

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός γνώρισαν ήττες στην έξοδό τους, σε Βελιγράδι και Μονακό αντίστοιχα στη Euroleague την περασμένη Πέμπτη (30/11) και πριν την «καυτή διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί στο πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επικεντρώνονται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στην Basket League.

Η ομάδα του Πειραιά ρίχνεται πρώτη στη μάχη της 9ης αγωνιστικής της Basket League, καθώς στις 15:00 το Σάββατο (2/12) θα πάρει θέση στο τζάμπολ, απέναντι στο Λαύριο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «τρέχει» σερί τεσσάρων νικών, κατά σειρά επί του ΠΑΟΚ εκτός, του Προμηθέα εντός, του Αμαρουσίου εκτός και του Περιστερίου εντός έδρας. Αυτό το θετικό σερί οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 7-1 έχοντας κάνει το 4/4 εκτός έδρας. Αυτό σημαίνει πως στην έδρα του Λαυρίου αναζητούν το 5/5 και την 8η νίκη τους στο σύνολο. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν μόνο νίκες ως φιλοξενούμενοι, στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου, από τη σεζόν 2021-22 αφού έχουν κάνει το 27/27. Στον αντίποδα, το Λαύριο έχασε τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, κατά σειρά από τον Προμηθέα εκτός, το Μαρούσι εντός, το Περιστέρι και την Καρδίτσα εκτός έδρας. Μέσα από αυτό το σερί περιορίστηκε και μετά το αρχικό 3-1, η ομάδα της λαυρεωτικής υποχώρησε στο 3-5. Το Λαύριο έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας αφού δέχεται κατά μέσο όρο 90,25 πόντους. Στο μεταξύ, το Λαύριο απέκτησε τον Σκάιλερ Φλάτεν, ο οποίος μετά τη σύντομη θητεία του στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται στην ομάδα του Κώστα Μέξα.

Στις 17:15 ο πρωτοπόρος και αήττητος Παναθηναϊκός υποδέχεται την ουραγό Καρδίτσα στο ΟΑΚΑ, σε ένα… εύκολο, όπως αναμένεται απόγευμα, για τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με την καλύτερη άμυνα της Basket League, αφού δέχεται κατά μέσο όρο 69 πόντους. Στα τέσσερα από τα οκτώ παιχνίδια του μάλιστα, δέχτηκε από 54 μέχρι 65 πόντους. Οι «πράσινοι» είχαν στην περσινή περίοδο τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κανονικής περιόδου (71,4). Η Καρδίτσα προέρχεται από τη νίκη επί του Λαυρίου που ήταν η πρώτη της στη φετινή σεζόν, στην πρώτη εντός έδρας υποχρέωση της. Η θεσσαλική ομάδα που έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (72,75) εξακολουθεί πάντως να… αγνοεί τη νίκη μακριά από το «Γιάννης Μπουρούσης», μετρώντας 18 ήττες σε ισάριθμα ματς για την Basket League.

Στην Πάτρα κλείνει το πρόγραμμα του Σαββάτου (2/12) της 9ης αγωνιστικής της Basket League, όταν ο Προμηθέας φιλοξενεί την ΑΕΚ, στο κλειστό «Δ. Τόφαλος», στις 20:15. Ο Προμηθέας έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 14 βαθμούς και ρεκόρ 6-2. Η Ένωση ακολουθεί με 12 βαθμούς και ρεκόρ 4-4. Οι Αχαιοί μετρούν 4/4 νίκες στην έδρα τους και μάλιστα στις τρεις εξ αυτών πέτυχε… κατοστάρες. Μάλιστα, ο Προμηθέας προέρχεται και από σημαντική εκτός έδρας νίκη, με 73-77, επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη, κάτι που έχει ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ έκανε τη δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή του φετινού πρωταθλήματος, αφού νίκησε τον ΠΑΟΚ, για την 8η αγωνιστική, επιστρέφοντας από το -17! Μακριά από το γήπεδο της, ωστόσο, η Ένωση παραμένει χωρίς νίκη, αφού ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, γεγονός που την περιόρισε στο 50% (4-4).

BASKET LEAGUE

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2-4/12/2023)

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Λαυρίου 15:00 Λαύριο-Ολυμπιακός Καρπάνος-Λιότσιος-Χατζημπαλίδης (Νιγιάννης)
ΟΑΚΑ 17:15 Παναθηναϊκός-Καρδίτσα Ζακεστίδης-Μηλαπίδης-Σκανδαλάκης (Διμπινούδης)
Τόφαλος 20:15 Προμηθέας Π.-ΑΕΚ Παπαπέτρου-Τσαρούχα-Κατραχούρας (Δημόπουλος)

Κυριακή 3/12

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Αγ. Θωμά 17:15 Μαρούσι-Άρης Συμεωνίδης-Τσιμπούρης-Σκαλτσής (Κυρτάτας)
Παπανδρέου 20:15 Περιστέρι-Απόλλων Π. Τζιοπάνος-Μάνος-Στρέμπας (Τεφτίκης)

Δευτέρα 4/12

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

ΠΑΟΚ 20:15 ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρ. Τσολάκος-Μαγκλογιάννης-Χριστινάκης (Παπαδόπουλος Θ.)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ