fbpx

Παρτιζάν-Παναθηναϊκός: Αποστολή στην έδρα του Ζοτς – Η ώρα και το κανάλι του αγώνα

Παναθηναϊκός

Από τις 3 Νοεμβρίου έχει να ηττηθεί ο Παναθηναϊκός, όταν γνώρισε την ήττα στην έδρα της Μπαρτσελόνα (80-72).

Απέναντι στην Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς την Πέμπτη (30/11), οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν μία 5η διαδοχική νίκη και 7η στο σύνολο. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε με 85-99 της Άλμπα στο Βερολίνο για την 7η αγωνιστική και έκτοτε έδωσε τρία ματς στο ΟΑΚΑ νικώντας κατά σειρά τις Ζαλγκίρις (73-71), Βίρτους Μπολόνια (90-76 και Βαλένθια (90-73). Παρά τις απουσίες των Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός έχει δείξει γρήγορα αντανακλαστικά στο «δέσιμο» των τόσων πολλών νέων παικτών στο ρόστερ του αυτό το καλοκαίρι, για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα της Euroleague με την ολοκλήρωση των πρώτων δέκα αγωνιστικών.

Οι αντίπαλοί των «πρασίνων» αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες απέναντι στη φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, όπου οι Ματίας Λεσόρ και Κωνσταντίνος Μήτογλου αναδεικνύονται νικητές στις «μάχες» των… αιθέρων και κάνουν εξαιρετικά ματς. Όμως και στην περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα στην τελευταία αντίπαλό του Βαλένθια, όταν ο Κώστας Σλούκας μοίρασε 9 ασίστ (και 12π.), ενώ 13 πόντους και 3 ασίστ ήταν η προσφορά του Τζεράιαν Γκραντ. Ο Κέντρικ Ναν δεν έχει δώσει ακόμη αυτό που περιμένει ο Αταμάν από αυτόν, πάντως.

Στον αντίποδα, η Παρτιζάν δεν έχει καταφέρει να πετύχει δύο σερί νίκες μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, ενώ προέρχεται από ήττα (100-94) στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Αναντολού Εφές. Οι Σέρβοι που πέρυσι είχαν κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλά στα πλέι οφ, όταν πήγαν στη Μαδρίτη και πήραν δύο διαδοχικές νίκες επί της Ρεάλ… απειλώντας να προκριθούν στο φάιναλ φορ στην πρώτη σεζόν επιστροφής τους στη Euroleague έχουν ρεκόρ 4-6 φέτος. Ο Oμπράντοβιτς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών, με τον Κέβιν Πάντερ εκτός από την 5η αγωνιστική λόγω τραυματισμού στο γόνατο και τους Αλέξα Αβράμοβιτς και Ούρος Τριφούνοβιτς να μην αγωνίζονται στη 10η αγωνιστική, ο μεν πρώτος με κάταγμα στο ρινικό οστούν, ο δε δεύτερος με μυική θλάση. Κόντρα στην Εφές ο ψηλός της Παρτιζάν, Φρανκ Καμίνσκι, πέτυχε 24 πόντους, 21 πόντους πρόσθεσε ο Πέρι Ντοζίερ και 16 ο Τζέιμς Νάναλι που μοίρασε και 8 ασίστ.

«Όπλο» για τον Παναθηναϊκό μέσα στο Βελιγράδι μπορεί ν’ αποτελέσει η άμυνά του. Οι «πράσινοι» δέχονται 79,4 πόντους μ.ο. ανά αγώνα, ενώ οι Σέρβοι δέχονται 87 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα. Επιθετικά, όμως η Παρτιζάν, στις καλές βραδιές της είναι ανώτερη, όπως φαίνεται από τους 87 πόντους παραγωγικότητα εν συγκρίσει με τους 82,5 της ελληνικής ομάδας

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ