fbpx

Ολυμπιακός-Ρουζομπέροκ 68-46: Άνετη επικράτηση για τις «ερυθρόλευκες»

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τη Ρουζομπερόκ με και πλέον περιμένει αν θα είναι στους «32»του Eurocup ως μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Για τις ερυθρόλευκες ξεχώρισαν οι Γουίλιαμς και Βίτολα που σημείωσαν από 24 και 17 πόντους αντίστοιχα ενώ για τη Ρουζομπερόκ πρώτη σκόρερ ήταν η Μπούκνοβα με 10 πόντους.

Το ματς

Στο Α’ δεκάλεπτο στο παρκέ του ΣΕΦ, κυριάρχησαν οι άμυνες, με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, με τις φιλοξενούμενες να κρατούν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι τα μέσα της περιόδου.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση στην άμυνα, βρήκε λύσεις στην επίθεση και πήρε προβάδισμα 11 πόντων στο φινάλε της περιόδου (24-13).

Στο β’ περίοδο, ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, κρατώντας τη διαφορά πάνω από του 10 πόντους και με κύριο όπλο την άμυνάς τους, οι «ερυθρόλευκες» πήγαν στα αποδυτήρια στο +11 (37-26), απέναντι στη Ρουζομπέροκ.

Ίδιο το σκηνικό και στο β’ μέρος, με τον Ολυμπιακό να μην αφήνει τις φιλοξενούμενες να πλησιάσουν στο σκορ, πάντα με την εντυπωσιακή άμυνα των Πειραιωτών να παίζει κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι, ωστόσο στην γ’ περίοδο, οι δυο ομάδες προχώρησαν σε… μπαράζ άστοχων προσπαθειών.

Στο φινάλε της περιόδου, ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την επιθετική του λειτουργία, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +18 (52-34).

Με αυτή τη διαφορά τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τις παίκτριες του Νίκλα να διατηρούν το μομέντουμ και να επικρατούν τελικά με 68-46.

Έτσι ανέβηκαν στο 3-3 και πλέον περιμένουν αν θα είναι στις 32 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης ως μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 37-26, 52-34, 68-46

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θάνος Νίκλας): Νικολοπούλου 4, Σπυριδοπούλου 2, Τόμπιν 5, Βίτολα 17, Γουίλιαμς 24 (2), Δίελα 2, Κάντζι 5, Κολλάτου 9 (2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ