fbpx

Elite League: Ντέρμπι κορυφής στη Νέα Σμύρνη – Το πρόγραμμα

Elite League

Εμβόλιμη αγωνιστική διεξάγεται στην Elite League σήμερα (29/11), με τη μάχη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ερμή Σχηματαρίου στο «Κροίσος Πέρσης», στις 16:30 να ξεχωρίζει στο «μενού» της 10ης αγωνιστικής.

Πανιώνιος και Ερμής ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί, ενώ έξι σερί νίκες μετρά ο Ερμής μέχρι στιγμής.

Η Μύκονος υποδέχεται τη Μεγαρίδα στις 19:00, με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, καθώς… στραβοπάτησαν για την 9η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι θέλουν να αφήσουν πίσω την ήττα στο φινάλε από τον Παπάγου και να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να αντιδράσουν, καθώς προέρχονται από δύο σερί ήττες.

Η Μύκονος βρίσκεται στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς, όπου όμως ισοβαθμεί με πέντε ομάδες ακόμη από το περασμένο σαββατοκύριακο, ενώ η ομάδα των Μεγάρων ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο και συγκεκριμένα με 14 βαθμούς.

Μετά τη νίκη-θρίλερ επί της Μυκόνου (92-91), ο Παπάγου υποδέχεται έναν ακόμη ισχυρό, τον Κόροιβο στις 16:30. Η ομάδα της Αμαλιάδας έχει 15 βαθμούς και είναι μία εκ των έξι που μοιράζονται το «ρετιρέ», την ώρα που ο Παπάγου μετρά 14 βαθμούς.

Η Δόξα Λευκάδας υποδέχεται στο νησί του Ιουνίου τον Πανερυθραϊκό στις 17:00. Οι νησιώτες μετρούν 15 βαθμούς, ενώ προέρχονται από νικηφόρο σερί 3-0. «Φρένο» στις τέσσερις διαδοχικές ήττες του θέλει να βάλει ο Πανερυθραϊκός.

Ο Αμύντας ηττήθηκε στο Σχηματάρι την προηγούμενη αγωνιστική, μετρά 12 βαθμούς και θέλει να αντιδράσει, όταν υποδέχεται τον Μίλωνα, στις 18:30. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης που μετρά 15 βαθμούς θα προσπαθήσει να πετύχει μία δεύτερη διαδοχική νίκη.

Επιστροφή στις νίκες αναζητά ο Έσπερος Λαμίας, όταν, στις 16:00, υποδέχεται τον Ηρακλή. Ο Έσπερος μετρά 13 βαθμούς και ο «Γηραιός» 14. Από ήττα προέρχεται και η ομάδα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από τον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Το Ψυχικό αναμετράται με τον Χαρίλαο Τρικούπη στις 17:00, ένα ντέρμπι των τελευταίων θέσεων. Συγκεκριμένα, το Ψυχικό βρίσκεται 3ος από το τέλος με 10 βαθμούς, ενώ ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι προτελευταίος με 12 βαθμούς. Το Ψυχικό αναζητά τη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο Χαρίλαος Τρικούπης προέρχεται από αρνητικό σερί τριών ηττών.

Τέλος, στις 17:00 η Ελευθερούπολη υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου. Οι φιλοξενούμενοι είναι προτελευταίοι με 11 βαθμούς, ενώ η Ελευθερούπολη μετρά 14 βαθμούς, αλλά προέρχεται από δύο σερί νίκες. Η ομάδα του Ευόσμου, πάντως προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Έσπερο Λαμίας και θα τα δώσουν όλα για μία δεύτερη… διαδοχική.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Elite League στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Elite League

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29/11/2023)

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Χαλκιοπούλειο 16:00 Έσπερος ΓΣ Λαμίας-Ηρακλής Κατωτικίδης-Μαραμής-Πράττος (Μπλέτσας)
Πέρσης 16:30 Πανιώνιος-Ερμής Σχ. Θεονάς-Κωνσταντινίδου-Ασλανίδης (Τεφτίκης)
Παπάγου 16:30 Παπάγου-Κόροιβος Αγγελής-Κατραχούρας-Τσώνος (Νιγιάννης)
Λευκάδας 17:00 Δόξα Λευκάδας-Πανερυθραϊκός Μαρινάκης-Καρπάνος-Ασημακάκη (Γκαρτζονίκας)
Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Χαρ. Τρικούπης Τσιμπούρης-Χριστινάκης-Σκανδαλάκης (Τηγάνης)
Γεωργιανής 17:00 Ελευθερούπολη-Αίας Ευόσμου Ευφραιμίδης Σ.-Γερακίνης-Ντούρας (Μπρίγκος)
Υμηττού 18:30 Αμύντας-Μίλων Τσόλακος-Μάνος-Κούλης Χαρ. (Ντίνος)
Χανιώτη 19:00 Μύκονος-ΝΕ Μεγαρίδος Ζακεστίδης-Αναστασίου-Αργυρούδης (Κουνάνης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

ΑΟ Μυκόνου 15
Κόροιβος Αμαλιάδας 15
Πανιώνιος 15
Μίλων 15
Ερμής Σχηματαρίου 15
Δόξα Λευκάδας 15
ΝΕ Μεγαρίδος 14
Ηρακλής 14
Παπάγου 14
Ελευθερούπολη 14
Έσπερος Λαμίας 13
Αμύντας 12
Πανερυθραϊκός 12
Χαρίλαος Τρικούπης 12
Αίας Ευόσμου 11
Ψυχικό 10

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ