fbpx

Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις: Ναζ Μήτρου-Λονγκ ο 17ος!

Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις: Ναζ Μήτρου-Λονγκ ο 17ος!

Ολυμπιακός Κάουνας ή Ζάλγκιρις Πειραιώς; Αν κρίνουμε από τους παίκτες που συνδέθηκαν και με τις δύο αυτές ομάδες τα τελευταία 25 χρόνια δεν θα είναι υπερβολή τίποτε από τα δύο.

Ο Νάζαρετ (Ναζ) Μήτρου-Λονγκ πρόσθεσε το όνομά του στη μακρά είναι η αλήθεια λίστα των παικτών που φόρεσαν τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού όσο και της Ζάλγκιρις αφού θα γίνει ο 17ος!

Πρώτος ήταν πριν 25 χρόνια ο Τάιους Έντνι, ο Αμερικανός γκαρντ που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ζάλγκιρις τη σεζόν 1998-99 και έπαιξε στους ερυθρόλευκους (τους οποίους είχε νικήσει στον ημιτελικό του Final-4 του Μονάχου) τη σεζόν 2005-06. Έκτοτε ακολούθησαν πολλοί ακόμη παίκτες που συνήθως έπαιζαν πρώτα στη Ζάλγκιρις και μετά στον Ολυμπιακό με λιγοστές εξαιρέσεις.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται οι Λιθουανοί Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Ρενάλντας Σεϊμπούτις, Εουρέλιους Ζουκάουσκας, ο Λετονός Γιάνις Στρέλνιεκς, οι Σλοβένοι Μίρζα Μπέγκιτς και Γκόραν Γιούρακ και οι Αμερικανοί Γουίλ Τσέρι, Τρεμέλ Ντάρντεν, Όλιβερ Λαφαγιέτ με μοναδικό Έλληνα της παρέας τον Ίαν Βουγιούκα.

Η λίστα όμως δεν σταματάει εκεί αφού αφήσαμε τελευταίους τους έξι (μαζί με τον Μήτρου-Λονγκ) παίκτες που έκαναν απ’ ευθείας και δίχως να μεσολαβήσει κάποια άλλη ομάδα όπως στους παραπάνω, τη μετακόμιση από το Κάουνας στον Πειραιά ή ανάποδα. Από τον Πειραιά στο Κάουνας πήγαν οι Ζακ ΛεΝτέι και Όγκουστιν Ρούμπιτ ενώ από το Κάουνας στον Πειραιά βρέθηκαν ο Γάλλος Αξέλ Τουπάν, ο Αμερικανός (και πλέον -και- Έλληνας) Τόμας Γουόκαπ και φυσικά ο Ίγκνας Μπραζντέϊκις πριν από δύο μήνες.

Η σύμπτωση; Ο Μπραζντέικις αποκτήθηκε τη μέρα που ο Ολυμπιακός έπαιξε φιλικό προετοιμασίας με τη Ζάλγκιρις στην Κύπρο, ο Μήτρου-Λονγκ ανακοινώθηκε τρεις μέρες πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Ευρωλίγκα στο ΣΕΦ!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ