fbpx

Ευρωλίγκα: Πίτερς και Κάνααν “βασιλιάδες” του catch and shoot

Ευρωλίγκα: Πίτερς και Κάνααν “βασιλιάδες” του catch and shoot

Το δίδυμο “πάρε-βάλε” του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρωλίγκα (και όχι μόνο) έχει… ονοματεπώνυμα. Αυτά του Άλεκ Πίτερς και του Αϊζάια Κάνααν.

Οι δύο Αμερικανοί σκόρερ του Ολυμπιακού, 1ος και 2ος αντίστοιχα στη διοργάνωση για τους ερυθρόλευκους με 15,7 και 12,2 πόντους μέσο όρο αντίστοιχα προσφέρουν πάνω από το 50% των πόντων τους με σουτ δίχως ντρίπλα.

Δίδυμο φωτιά

Όπως “μαρτυρά” το άκρως κατατοπιστικό γράφημα της Ευρωλίγκα Πίτερς και Κάνααν φιγουράρουν στην πρώτη 6αδα των παικτών της διοργάνωσης όσον αφορά στους πόντους που πετυχαίνουν σε καταστάσεις catch and shoot, δηλαδή σουτάροντας μετά από πάσα δίχως ντρίμπλα. Ο Πίτερς είναι 2ος, ο Κάνααν 6ος με 1ο της σχετικής λίστας τον Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια, 3ο τον Μίροτιτς, 4ο τον συμπαίκτη του στην Αρμάνι Μιλάνο Σέιβον Σιλντς και 5ο τον βετεράνο Μάρκο Μπελινέλι της Βίρτους Μπολόνια.

Σε απόλυτους αριθμούς ο Πίτερς έχει βάλει 59 από τους 123 πόντους του (πόντους από εντός πεδιάς καλάθια, εξαιρούνται δηλαδή οι βολές) σε καταστάσεις catch and shoot και ο Κάνααν 54 από τους δικούς του 99 εντός πεδιάς.

Δείγμα, αυτή η προσφορά του ερυθρόλευκου δίδυμου, του περίφημου flow της επίθεσης του Ολυμπιακού, των αποστάσεων αλλά και τον με κλειστά μάτια συνεργασιών παικτών που βρίσκονται για 2η σερί χρονιά μαζί.

Όπως φαίνεται από το γράφημα κορυφαίος σε καταστάσεις pull up, δηλαδή σκοραρίσματος με σουτ μετά από ντρίμπλα είναι (φυσικά) ο Μάικ Τζέιμς (ποιος άλλος) με 76 πόντους από τέτοια σουτ με 2ο έναν άλλο βετεράνο, τον Σκότι Γουίλμπεκιν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ