fbpx

Προμηθέας-Απόλλων 106-68: Περίπατος στο Πατρινό ντέρμπι (video)

Οι παίκτες του Προμηθέα πανηγυρίζουν

Παράσταση για ένα ρόλο αποδείχθηκε το τοπικό ντέρμπι με τον Προμηθέα να συντρίβει τον Απόλλωνα με 106-68. Με αυτή τη νίκη το σύνολο του Παπαθεοδώρου «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση με ρεκόρ 5-2, ενώ η άλλη ομάδα της Πάτρας παρέμεινε στην 11η θέση…

Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με +3 στην πρώτη περίοδο, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά σίγησε ο Μουράτος και ο Προμηθέας ξέφυγε στο σκορ. Η διαφορά συνεχώς αυξανόταν και έφτασε στη μέγιστη τιμή της +41 (99-58) στο τελευταίο δεκάλεπτο.  

Ο Χέιλ με 5/8 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 25 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Γουάσινγκτον σημείωσε 20 πόντους.

Το παιχνίδι

Με δύο διαφορετικούς τρόπους είχαν επιλέξει οι δύο ομάδες να επιτεθούν και να πάρουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά είχαν στηριχθεί στα σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν «χτίσει» τις επιθέσεις τους για να «χτυπήσουν» στο ζωγραφιστό. Ο Μπράουν είχε κυριαρχήσει στις δύο ρακέτες, αλλά ο παίκτης που είχε πάρει στις πλάτες του τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μουράτος, ο οποίος είχε φτάσει από νωρίς τους 10 πόντους (19-22). Η ευστοχία από τη γραμμή των βολών έδωσε την ευκαιρία στον προμηθέα να τρέξει σερί 6-0 και να φτάσει το +3 (25-22), ωστόσο ο Μουράτος με τρίποντο έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (26-27). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Προμηθέα μπροστά στο σκορ, έχοντας το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα (28-27). 

«Καθάρισε» στη δεύτερη περίοδο

Οι άμυνες ήταν απούσες στο ματς, τα πολλά λάθη έφεραν και εύκολους πόντους, ενώ η ευστοχία από τα 6,75 έπαιξε σημαντικό ρόλο για να φτάσει ο Προμηθέας στο +10 (44-34) στα μισά της περιόδου. Χέιλ και Κάουαν είχαν κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στον Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος έπαψε να είναι αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι και επιχειρούσε από μακριά να μείνει κοντά στο σκορ, χωρίς να τα καταφέρει. Το σύνολο του Παπαθεοδώρου βρήκε λύσεις επιθετικά και από τον πάγκο, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +17 (61-44).

Ασταμάτητος ο Προμηθέας

Σε αντίθεση με το πρώτο  ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν πιο αποτελεσματικές στην άμυνα. Χαρακτηριστικό ότι για περίπου επτά λεπτά καμία από τις δύο δεν είχαν καταφέρει να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων στο ενεργητικό τους. Οι φιλοξενούμενοι με πολλά προβλήματα στη δημιουργία και στην εκτέλεση είχαν πετύχει μόλις τέσσερις πόντους στα οκτώ λεπτά. Με αυτή την απόδοση όχι μόνο δεν μπόρεσε ο Απόλλωνας να πλησιάσει στο σκορ, αλλά είδε τον προμηθέα να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο και να φτάνει στο +30 (80-50). Οι πέντε πόντοι στα τελευταία δευτερόλεπτα των φιλοξενούμενων τους έφερε στο -27 με την κόρνα της λήξης της 3ης περιόδου (82-55).  

Με το πόδι στο γκάζι…

Η τελευταία περίοδο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι παίκτες του Προμηθέα συνέχισαν να βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι και διατήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στην πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα. Το 5-2 ρεκόρ φέρνει τους πατρινούς στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αντίθετα, ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση…

Τα στατιστικά του αγώνα




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ