fbpx

ΠΑΟΚ-Άρης: Μοιρασμένη συνολικά η προϊστορία

ΠΑΟΚ-Άρης: Μοιρασμένη συνολικά η προϊστορία

Το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στη σεζόν θα γίνει το Σάββατο (18/11, 20:15) στο PAOK Sports Arena όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Άρη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι ομάδες θα δοκιμάσουν από πολλές απόψεις τις αντοχές τους, καθώς έρχονται από ευρωπαϊκά παιχνίδια στα οποία απαιτήθηκε ο μέγιστος βαθμός προσπάθειας.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε και νίκησε μία ομάδα που δημιουργήθηκε για να φτάσει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης (Χάποελ Ιερουσαλήμ) ενώ ο Άρης ανέτρεψε μια διαφορά 19 πόντων κι ας έχασε στο τέλος (Μπουργκ).

Σε ένα από τα πιο κλασικά ζευγάρια του ελληνικού μπάσκετ που μονοπωλούσε για αρκετά χρόνια το ενδιαφέρον του Πρωταθλήματος και που έχει 152 αγώνες στην Α’ Εθνική, η κατάσταση είναι σχεδόν ισορροπημένη.

Ο Άρης έχει 78 και ο ΠΑΟΚ 74 νίκες, με τον Δικέφαλο να μειώνει τη διαφορά στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (50-33 από το 1992-93).

Ο ΠΑΟΚ μετράει έξι συνεχόμενες εντός έδρας νίκες ενώ το τελευταίο διπλό του Άρη ήταν εκείνο των προημιτελικών των πλέι οφ του 2017 όταν πέρασε από την Πυλαία με τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του σε αυτό (75-84).

«Οι «ασπρόμαυροι» έχουν 3-3 στο Πρωτάθλημα ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 4-2.

Αυτή θα είναι η έκτη παρουσία του Τολιόπουλου σε «αιώνιο» ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφού είχε αγωνιστεί και σε εκείνο της σεζόν 2018-19 στο Nick Galis Hall έχοντας μάλιστα και την καλύτερη εμφάνιση του σε αυτά τα ματς, με 13 πόντους, 4/9 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ένα κλέψιμο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ