fbpx

ΠΑΟΚ-Άρης 82-76: «Ασπρόμαυρο» αφεντικό στην πόλη (video)

ΠΑΟΚ-Άρης

Μετά από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, επάξιο της ιστορίας των δυο ομάδων της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ υπέταξε τον Άρη στο «Παλατάκι» της Πυλαίας με 82-76, βάζοντας τον εαυτό του, στο… θρόνο της πόλης, μέχρι την επόμενη αναμέτρησή τους.

Αυτή μάλιστα, ήταν και η έβδομη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά», στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.




Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ ισορροπημένα, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται διαρκώς κοντά στο σκορ, στην πρώτη περίοδο. Ωστόσο, όσο τα λεπτά περνούσαν «Δικέφαλος του Βορρά» αποκτούσε τον απόλυτο έλεγχο και διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του Καστρίτη, έκλεισε το πρωτο μέρος στο +20 (54-34).

Διαφορετικό το σκηνικό στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού ο ξέφρενος ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου δεν μπόρεσε να συνεχιστεί.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη βγήκε στο παρκέ έχοντας πιο καθαρό μυαλό και βγάζοντας σκληράδα και ενέργεια στην άμυνά της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει χαμηλά στο σκορ τον ΠΑΟΚ.




Ωστόσο, τη χαριστική βολή στον Άρη, έδωσε ο Σμιθ με τρίποντο- «μαχαιριά», κάνοντας λίγο πριν το φινάλε το 80-74 και εξανεμίζοντας τις όποιες ελπίδες για ανατροπή, με τους παίκτες να πανηγυρίζουν μπροστά στους 8.000 φιλάθλους τους, που γέμισαν το «Παλατάκι».




Κορυφαίος για τους νικητές, που ανέβηκαν στο 4-3, ήταν ο Κένταλ Σμιθ με 18 πόντους και κρίσιμα καλάθια στο φινάλε, ενώ, πολύτιμες λύσεις έδωσαν και οι Άλστον (17π., 8ρ.), Χάρισον (16π.) και Τσαϊρέλης (14π.).

Για τους «κίτρινους», που έπεσαν στο 4-3 γνωρίζοντας την τρίτη σερί ήττα τους σε όλες τις διοργανώσεις, ξεχώρισαν οι Γκάλινατ (19π.) και Σανόγκο (17π.), με τον τελευταίο μάλιστα να αποχωρεί υποβασταζόμενος στις αρχές της τέταρτης περιόδου με τραυματισμό.




Τα δεκάλεπτα: 30-22, 54-34, 68-59, 82-76

Διαιτητές: Τσαρούχα, Πιτσίλκας, Θεονάς

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Φώτης Τακιανός): Σμιθ 18 (2), Γκίλμορ, Χάρισον 16, Τσιακμάς, Σχίζας, Τσαϊρέλης 14, Φρίντρικσον 12 (2), Μαργαρίτης 2, Αλστον 17, Μπελιάουσκας 3 (1).

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης 8, Σανόγκο 17 (3), Τολιόπουλος 15 (2) (1), Καρ 2, Κατσίβελης 4, Φίλλιος, Μποχωρίδης 3 (1), Ντε Σόουζα 1, Χάρελ 7, Μπάνκστον, Γκάλινατ 19 (2)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ