fbpx

Παναθηναϊκός: Η απάντηση των “αδικημένων”

Παναθηναϊκός: Η απάντηση των “αδικημένων”

Όπως ο Ντίνος Μήτογλου που συνεχίζει να τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες με τις πληθωρικές εμφανίσεις του έτσι και δύο ακόμη παίκτες τα ονόματα των οποίων είχαν την ταμπέλα των “κομπάρσων” στο μεταγραφικό μπαράζ του καλοκαιριού βγαίνουν μπροστά και φωνάζουν δυνατά το όνομά τους.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στα 3/4 στον προ δεκαημέρου στόχο του μετά την κακή εμφάνιση και ήττα από τη Μπαρτσελόνα έχοντας μπροστά του ένα πρόγραμμα από αυτά που θεωρούνται “βατά” αλλά πάντα κρύβουν παγίδες όταν υποτιμήσεις τον αντίπαλο ή υπερτιμήσεις τις δικές σου δυνατότητες. Οι πράσινοι μετά από Άλμπα και Ζάλγκιρις νίκησαν και τη Βίρτους και περιμένουν την άλλη Πέμπτη τη Βαλένθια για να ολοκληρωθεί το κουαρτέτο νικών.

Ρολίστες; Ούτε καν

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια που προηγήθηκαν πλην του Μήτογλου ο οποίος εξελίσσεται σε ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού (ο Αταμάν λίγο έλλειψε να την… ξεστομίσει στις δηλώσεις του την ατάκα αλλά για λόγους ισορροπιών εντός της ομάδας το απέφυγε την τελευταία στιγμή λέγοντας ότι είναι ο κορυφαίος φόργουορντ της διοργάνωσης) δύο ακόμη παίκτες είχαν τεράστια συμβολή.

Δύο παίκτες που το καλοκαίρι τα ονόματά τους βρέθηκαν under the radar του ενθουσιασμού που είχε κυριεύσει τους πράσινους οπαδούς για τις πλουμιστές προσθήκες Σλούκα, Χουάντσο, Βιλντόζα, Λεσόρ. Ο λόγος για τον σχεδόν με το… ζόρι παραμένοντα Μάριους Γκριγκόνις και τον Τζέριαν Γκραντ. Ο πρώτος αν ο Ουκρανός Σβι Μιχάιλιουκ δεν περίμενε υπομονετικά να ανοίξει η πόρτα του ΝΒΑ τώρα ίσως να φορούσε τα πράσινα της Ζάλγκιρις (όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Μακσβίτις), ο δεύτερος ήταν απλά ένας “παίκτης EuroCup” που προοριζόταν σύμφωνα με την κοινή γνώμη για τα ρεπό των διάσημων γκαρντ.

Καθοριστική συμβολή

Αμφότεροι ειδικά στην τριπλέτα αγώνων που προηγήθηκε έλαμψαν κερδίζοντας όχι μόνο το χειροκρότημα, όχι μόνο την απεριόριστη εμπιστοσύνη του προπονητή τους αλλά και την εκτίμηση φίλων και “εχθρών”. Ο Γκριγκόνις έβαλε 16 πόντους με 4 τρίποντα στην Άλμπα, έβγαλε την κρίσιμη άμυνα πάνω στον Έβανς στην τελευταία επίθεση της Ζάλγκιρις και με τη Βίρτους ήταν καθοριστικός στην τελευταία περίοδο. Απολογισμός των τριών αγώνων; Σχεδόν 10 πόντοι μέσο όρο με 48% στα τρίποντα, 2,5 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ παίζοντας σχεδόν 31 λεπτά ανά αγώνα.

Όσο για τον Γκραντ; Σχεδόν 30 λεπτά στο παρκέ μέσο όρο προσφέροντας 8 πόντους, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα (!) και μόλις ένα λάθος ανά αγώνα! Σημειώστε δε ότι Γκριγκόνις και Γκραντ είναι οι δύο παίκτες που από τους έως τώρα 17 επίσημους αγώνες του Παναθηναϊκού (9 Ευρωλίγκα, 6 Α1, 2 Super Cup) έχουν ξεκινήσει στη βασική πεντάδα στους 14 εξ αυτών με τον αμέσως επόμενο παίκτη με περισσότερες παρουσίες σε αρχική πεντάδα τον Χουάντσο (10).

Και όλα αυτά με τον Αταμάν να έχει χρησιμοποιήσει σε αυτούς τους 17 αγώνες 16 διαφορετικές βασικές πεντάδες (!) δείγμα του πόσο εμπιστεύεται, ποντάρει και στηρίζει τους δύο “αδικημένους” από την κοινή γνώμη παίκτες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ