fbpx

Ολυμπιακός: Αυτούς τους παίκτες ψάχνει στην αγορά

Ολυμπιακός: Αυτούς τους παίκτες ψάχνει στην αγορά

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το παραδέχθηκε ανοιχτά. Ο Ολυμπιακός ψάχνει όχι για έναν αλλά για δύο παίκτες και έχει δώσει και σχετική εντολή στους ατζέντηδες. Όμως τι ακριβώς ψάχνει και υπό ποιες προϋποθέσεις θα το αποκτήσει.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε την αλήθεια μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν κρύφθηκε ότι το “πρόβλημα” της ομάδας του είναι ποσοτικό και όχι ποιοτικό (αυτό άλλωστε που λέμε οι περισσότεροι εδώ και καιρό) και αποφάσισε ότι θέλει από εδώ και πέρα να προσέχει για να… έχει παίκτες να βάζει στους αγώνες και όχι να “βαφτίζει” σέντερ τους φόργουορντ ή γκαρντ τους ψηλούς για να καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας του.

Παράλληλα με τόσους τραυματισμούς που έχει από την αρχή της σεζόν η ομάδα του (Φαλ, Σίκμα, Μιλουτίνοβ, ΜακΚίσικ, Ουίλιαμς-Γκος έχασαν ματς έως τώρα) και με δεδομένο ότι δεν έχει κυλήσει ούτε καν το 1/3 αυτής προτιμά να έχει παίκτες… κάβα αλλά υπό προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Το apexsports έχει το ρεπορτάζ.

Η εντολή προς τους ατζέντηδες

Η εντολή λοιπόν του Ολυμπιακού στους ατζέντηδες ήταν ξεκάθαρη μετά (και) τον τραυματισμό του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος ο οποίος θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός δράσης. Οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν παίκτη ενεργό, δηλαδή που να βρίσκεται σε φουλ αγωνιστική δράση και που είναι διατεθειμένοι στην ΚΑΕ να πληρώσουν και buy out στην ομάδα του για να τον κάνουν δικό τους.

Τι σημαίνει το παραπάνω; Καταρχάς ότι ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει παίκτη για προσωρινή αντικατάσταση κάποιου παίκτη του για 1-2 μήνες αλλά προσφέρει συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν αφού για να είναι έτοιμοι στην ΚΑΕ να πληρώσουν και το buyout του δεν θα είναι κάτι πρόσκαιρο. Αφετέρου ότι ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει στην λεγόμενη “ελεύθερη αγορά” δηλαδή σε ανενεργούς παίκτες που είτε κόπηκαν από το ΝΒΑ είτε είναι δίχως ομάδα αλλά παίκτες έτοιμους να μπουν να προσφέρουν αφού χρόνος για πειράματα ή για προσαρμογή δεν υπάρχει. Ει δυνατόν ο παίκτης να έχει και ευρωπαϊκή (και ακόμη καλύτερα… Ευρωλιγκική) εμπειρία κάτι που είναι σχεδόν προαπαιτούμενο.

“Όχι” σε παίκτες δίχως ευρωπαϊκή εμπειρία

Για τους παραπάνω λόγους περιπτώσεις παικτών που παίζουν για παράδειγμα στη G-League δίχως ευρωπαϊκή εμπειρία θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι όχι στις πρώτες ούτε καν στις δεύτερες επιλογές του Μπαρτζώκα που ψάχνει παίκτη για να το κάνουμε πενηνταράκια, “τύπου Μπραζντέικις”. Όπως δηλαδή τον Σεπτέμβριο ο Ολυμπιακός πήρε έναν παίκτη που είχε ενεργό ρόλο στην ομάδα του, είχε εμπειρίες Ευρωλίγκα και η ομάδα του τον έδωσε με το απαιτούμενο για την περίσταση buyout.

Τα παραπάνω ισχύουν και για την περίπτωση του γκαρντ με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παίκτη που αγωνίζεται στο 1-2 (πρώτα χειριστής) και για παίκτη που αγωνίζεται στο 4-5 (mobile ψηλός -και- με σουτ από την περιφέρεια). Αλλά…

Προσθήκη μόνο για κάτι ξεχωριστό

Εδώ έρχεται το “αλλά” που το ξεκαθάρισε ο Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πάει να πάρει παίκτη ή παίκτες απλά και μόνο για να κάνει μια προσθήκη στο ρόστερ του αλλά μόνο αν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό που να “κουμπώνει” με τους υπόλοιπους και να πληροί όλες τις προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι αφενός δεν έχουν βρει κάτι ξεχωριστό (αν είχαν βρει θα το είχαν κάνει δικό τους, αυτό άφησε να εννοηθεί ο Μπαρτζώκας) και αφετέρου ζητάνε από τους… αρμόδιους (ατζέντηδες) να μάθουν ποιοι παίκτες τους που παίζουν σε ομάδες θα μπορούσαν να φύγουν από αυτές για να αγωνιστούν σε ένα άλλο επίπεδο.

Εν κατακλείδι. Ο Ολυμπιακός ψάχνει παίκτες, περιμένει να μάθει μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες όλες τις προτεινόμενες λύσεις για να καλύψει τα κενά του αλλά μόνον αν βρει κάτι που να “αξίζει τον κόπο” θα μπει στη διαδικασία να το αποκτήσει και δεν θα “φοβηθεί” να πορευτεί ακόμη και με 10 ξένους ειδικά στην Ευρωλίγκα όπου δεν υπάρχει περιορισμός.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ