fbpx

Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου γέμισε το… ποτήρι

Παναθηναϊκός

Ο γκρινιάρης θα πει ότι ο πλουμιστός φετινός Παναθηναϊκός νίκησε με το ζόρι μία average ομάδα της Ευρωλίγκα. Ο αιθεροβάμων θα πει ότι πέτυχε μια επαγγελματική νίκη και τα καλύτερα έρχονται λόγω φανέλας.

Η ψυχρή πραγματικότητα όμως για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζάλγκιρις Κάουνας είναι ότι πρόσθεσε μία (ακόμη) έστω δύσκολη νίκη, κέρδισε χρόνο για να καλύψει τα προβλήματα απουσιών και τις εγγενείς αδυναμίες του και έδωσε στον κόσμο του μία καλή αφορμή για να χαρεί για τη νίκη “καλώντας” παράλληλα ακόμη περισσότερους από τους 12.000 που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για τον αμέσως επόμενο αγώνα με τη Βίρτους Μπολόνια.

Second unit αγνοείται

Για το ότι ο Ναν ακόμη ψάχνεται να δει που βρίσκεται και πως… παίζεται το μπάσκετ στην Ευρωλίγκα, για το ότι η second unit του Αταμάν δεν είναι (ακόμα;) ικανή να προσφέρει έστω λίγα ποιοτικά λεπτά ξεκούρασης στους βασικούς (αναφέρομαι σε Αντετοκούνμπο, Μπαλτσερόβσκι, Μαντζούκα, Καλαϊτζάκη, Γκάι ακόμη και στον ασταθή και μέσα στα ματς Βιλντόζα) δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι, η εικόνα και ο χρόνος συμμετοχής τους που ολοένα και συρρικνώνεται “μιλάει” από μόνος του.

Δικαιολογία φυσικά υπάρχει λόγω των απουσιών των Χουάντσο και Παπαπέτρου, δύο κομβικών παικτών που συνδέουν περιφέρεια με γραφή ψηλών αλλά από την άλλη ο Παναθηναϊκός όπως και όλες τις ομάδες της διοργάνωσης (πρέπει να) ζει με τους τραυματισμούς, τις απουσίες και τα απρόοπτα. Και όποιος δεν προσαρμόζεται απλά δεν προχωράει.

Σπάει τα κοντέρ ο Μήτογλου

Αυτός που έως τώρα δείχνει όχι απλά να έχει προσαρμοστεί στον ρόλο του αλλά και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις όντας δίχως ίχνος υπερβολής ένας από τους Top-3 παίκτες της διοργάνωσης έως τώρα δεν είναι άλλος από τον Ντίνο Μήτογλου που γεμίζει το ποτήρι της αισιοδοξίας πως κάτι καλό συμβαίνει έως τώρα και θα συμβεί στο τέλος της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Η μεταγραφή του το καλοκαίρι ήταν από αυτές που πέρασαν κάτω από το ραντάρ του ενθουσιασμού του κόσμου και δικαιολογημένα.

Ο διεθνής φόργουορντ είχε βάλει ο ίδιος με τις πράξεις και αποφάσεις του στην υπόθεση ντόπινγκ στο περιθώριο. Δικαίως τιμωρήθηκε, δικαίως πλήρωσε το τίμημα που του αναλογούσε και όταν ντύθηκε ξανά στα πράσινα οι περισσότεροι δεν ήξεραν τι να περιμένουν μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας από τη δράση. Ο ίδιος φαίνεται πως το έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του να καλύψει όλο το χαμένο έδαφος μονομιάς και έως τώρα τα καταφέρνει περίφημα.

Νούμερα για Όσκαρ

Δεν έδειξε να τον επηρεάζουν ούτε οι δύο τραυματισμοί που είχε από τα τέλη Αυγούστου με Εθνική και Παναθηναϊκό και πλέον είναι το απόλυτο βαρόμετρο του Παναθηναϊκού. Και ο παρακάτω πίνακας για τα πεπραγμένα του στις νίκες και στις ήττες των πράσινων έως τώρα στην Ευρωλίγκα εν τη παρουσία του στο παρκέ τα λέει όλα. Η διαφορές δεν είναι απλά μεγάλες αλλά τεράστιες σε πόντους, ευστοχία και συνολική παρουσία.

Ο Μήτογλου της Ευρωλίγκα

3 Νίκες Αποτέλεσμα 2 ήττες
22 Πόντοι 8,5
6,1 Ριμπάουντ 5,5
1,3 Κλεψίματα 1
19/24 (79,2%) Δίποντα 5/12 (41,6%)
8/13 (61,5%) Τρίποντα 1/4 (25%)
4/5 (80%) Βολές 4/6 (60%)
34,4 Χρόνος 28,3

Στα παραπάνω προσθέστε την ηγετική του εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα της Α1 και την συμβολή του στη νίκη επί του Άρη, δύο ματς στα οποία ο “Μήτο” είχε 16,5 πόντους, 9,5 ριμπάουντ, 2 τάπες μέσο όρο σε 32,5 λεπτά μαζί με 10/18 δίποντα και 7/9 βολές.

Κίνδυνος να “καεί”

Το μόνο “ανησυχητικό” για τον δυναμικό φόργουορντ του Παναθηναϊκού είναι ότι χτυπάει τα… 30αρια (σε χρόνο συμμετοχής) το ένα μετά το άλλο και ελλείψει βοήθειας από τους παίκτες πάγκου για ανάσες λόγω των απουσιών Χουάντσο και Παπαπέτρου για δύο ακόμη μήνες ο κίνδυνος να “καεί” είναι μεγάλος και ορατός. Με εξαίρεση το ματς-προπόνηση της Α1 με τον Απόλλωνα Πάτρας ο Μήτογλου στους 7 τελευταίους αγώνες της ομάδας του έχει παίξει: 32, 33, 29, 31, 36 και 38 λεπτά, μέσο όρο δηλαδή 33,2 λεπτά ανά αγώνα και σίγουρα δεν είναι βιονικός για να αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς αν δεν πάρει λεπτά ή και αγώνες (της Α1) ξεκούρασης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ