fbpx

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε 78-73: Νίκη με ανατροπή (video)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε 78-73: Νίκη με ανατροπή (video)

Τη νίκη με ανατροπή πανηγύρισε στο Βελιγράδι η Μακάμπι Τελ Αβίβ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, 78-73 , στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague.

Με… τετράδα φωτιά οι Ισραηλινοί πανηγύρισαν την σπουδαία επικράτηση. Συγκεκριμένα, στους 18 σταμάτησε ο Λορέντζο Μπράουν, 13 είχε ο Κόλσον, 12 ο Μπόλντγουιν (στην επιστροφή του) και 10 ο Γουέμπ!

Από την απέναντι πλευρά 18 μέτρησε ο Μπιμπέροβιτς, με τους 16 εξ αυτών όμως να έρχονται στο πρώτο μέρος!

Άλλους τόσους σκόραρε και ο Γουίλμπεκιν, ο οποίος ήταν ο μοιραίος στο τέλος, μιας και είχε 1/2 βολές στο 74-72 και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει! Τέλος, 16 είχε ο Χέις-Ντέιβις.

Στο 5-3 πλέον η Μακάμπι, στο 5-4 η Φενέρμπαχτσε.

Με… άχαστο Μπιμπέροβιτς!

Αν και το ματς έδειχνε να είναι ντέρμπι στην αρχή, σιγά-σιγά η Φενέρ άρχισε να κτίζει μια μικρή διαφορά, χάρις και στην κακή άμυνα της Μακάμπι!

Κάπως έτσι οι Τούρκοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 28-21. Με την έναρξη του δευτέρου η εικόνα ήταν πανομοιότυπη, κάτι που επέτρεψε στους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να ξεφύγουν στο σκορ.

Όμως οι Ισραηλινοί μάζεψαν τη διαφορά και έκλεισαν το ημίχρονο στο μείον οκτώ, 46-38. Απίστευτη εμφάνιση είχε ως εκείνο το σημείο ο Μπιμπέροβιτς, με 16 πόντους χωρίς να χάσει σουτ (6/6)! Αντίπαλο δέος του ο Μπράουν, που είχε 13 με 5/7.

Επιστροφή και ανατροπή νίκης!

Αποφασισμένη να γυρίσει το παιχνίδι και να… παίξει άμυνα μπήκε στο δεύτερο μέρος η Μακάμπι, κάτι που την οδήγησε στο να επιστρέψει για τα καλά!

Δεχόμενη μόλις 11 και σκοράροντας 18, οι Ισραηλινοί έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με ένα πόντο πίσω από τη Φενέρ, 57-56!

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι δύο τους πήγαιναν χέρι-χέρι, με τους παίκτες του Κάτας να παίρνουν το προβάδισμα, 66-64 με τρία λεπτά για τη λήξη!

Όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 72-72 με 30” για το τέλος. Το καλάθι του Νίμπο για τη Μακάμπι και η 1/2 βολές του Γουίλμπεκιν για τη Φενέρ, έδωσαν προβάδισμα στην πρώτη με 74-73 και οι 2/2 του Μπόλντγουιν έκαναν το 76-73 με 15.2” να απομένουν στο ρολόι.

Και τελικά οι Ισραηλινοί πανηγύρισαν τη νίκη με 78-73!

Η στατιστική του ματς

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ