fbpx

Παναθηναϊκός: «Κρατάει» άμυνα, «προστατεύει» Μήτογλου…

Ο Ντίνος Μήτογλου πανηγυρίζει καλάθι του με τον Παναθηναϊκό

Η διαπίστωση δεν είναι πρωτότυπη, ούτε χρήζει μεγάλης ανάλυσης. Ο Παναθηναϊκός έστω κι αν δεν απέδωσε καλό μπάσκετ, πρόσθεσε μια ακόμα νίκη στο… σακούλι του, έφθασε το 50% και κοιτάζει ήδη το επόμενο ματς απέναντι στην Βίρτους. Φυσικά έχει αρκετά να «μάθει» από την νίκη επί των Λιθουανών και λιγότερα να «κρατήσει».

Το πρώτο στη δεύτερη κατηγορία είναι την προσήλωση του στην άμυνα στο δεύτερο μέρος και δη στις τελευταίες κατοχές του αγώνα. Οι Λιθουανοί σημείωσαν με άνεση 39 πόντους στις δύο πρώτες περιόδους, αλλά «μόχθησαν» πολύ για να βάλουν 32 στις δύο επόμενες. Μάλιστα τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα για τους ίδιους, αν οι «πράσινοι» είχαν ακόμα μια αξιόπιστη λύση στη θέση «4».

Αυτό είναι το βασικό από την… πρώτη κατηγορία που πρέπει να κοιτάξει ο Αταμάν και οι συνεργάτες του. Ο Ντίνος Μήτογλου είναι ασταμάτητος όσο είναι φρέσκος και συγκινητικός όταν (μοιραία και λογικά) κουράζεται. Δεν γίνεται, όμως, να μένει στον πάγκο μόλις για τρία λεπτά.

Μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου είχε κερδίσει κατά κράτος τη μονομαχία του με τον Ρόλαντ Σμιτς και ήταν αλάνθαστος πίσω από τη γραμμή, με το εντυπωσιακό 4/4! Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, ήταν φανερό πως δεν είχε δυνάμεις. «Έφαγε» δύο συνεχόμενα pick n pop από τον Λετονό και παράλληλα η παραγωγικότητα του «έπεσε» κατακόρυφα, κάτι που επαναλαμβάνουμε είναι απολύτως λογικό.

Αφ’ ης στιγμής ο Ερνάνγκομεθ θα επιστρέψει τον Ιανουάριο, ο Τούρκος προπονητής θα πρέπει να βρει λύσεις ώστε να «στηρίξει» τον Μήτογλου και ολόκληρη τη γραμμή ψηλών που εν πολλοίς βασίζεται στον Θεσσαλονικιό και τον Λεσόρ. Με αυτούς τους δύο, όμως, δεν μπορεί να βγει ολόκληρη η (μαραθώνια) σεζόν της Ευρωλίγκας.

Στην περιφέρεια αντίθετα υπάρχει πληθώρα λύσεων και προσωπικοτήτων κι έτσι το έλλειμμα τακτικής που «επανεμφανίσθηκε» απέναντι στην ομάδα του Κάουνας ξεπεράσθηκε. Ο Κώστας Σλούκας με την προσωπικότητα του μίλησε στις κρίσιμες στιγμές και πέτυχε τους πόντους που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη σημαντική νίκη. Ο Τζέριαν Γκραντ αρίστευσε στον ρόλο του με την αξιόπιστη άμυνα του και τις βοήθειες στην άλλη άκρη, πλην όμως είναι δεδομένο πως απαιτείται καλύτερη δημιουργία.

Η σχέση ασίστ-λαθών ήταν αρνητική (14-16), κάτι που σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στην κακή βραδιά του Λούκας Βιλντόζα.

Δεν πειράζει, αρκεί μέχρι την Παρασκευή να βρει τον καλό του εαυτό και να αποδώσει όπως στο Βερολίνο με την Άλμπα.

Στην Ευρωλίγκα δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί και υπέρ ανάλυση.

Οι «πράσινοι» έκαναν αυτό που έπρεπε και συνεχίζουν με ακόμα καλύτερη ψυχολογία…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ