fbpx

Μπουργκ – Άρης 72-65: Επέστρεψε αλλά δεν ήταν αρκετό (video)

Μπουργκ – Άρης 72-65: Επέστρεψε αλλά δεν ήταν αρκετό (video)

Ο Άρης κάλυψε το κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο επιστρέφοντας στη διεκδίκηση του ματς χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φύγει με τη νίκη από τη Γαλλία κόντρα στην Μπουργκ.

Το -19 της πρώτης περιόδου, είχε «μαζευτεί» μέχρι το ημίχρονο, αλλά η έλλειψη επιθετικών λύσεων στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα στοίχισε στην ομάδα του Καστρίτη την τέταρτη ήττα της στο Β’ γκρουπ του Eurocup.

Στο 3-4 έπεσαν οι Θεσσαλονικείς με την τριάδα των Μπάνκστον (15π, 8ρ), Τολιόπουλου (15π) και Χάρελ (14π, 8ρ) να μη φτάνει. Στο 4-3 η Μπουργκ με τον Ζακαρί Ρισασέ, γιο του παλιού παίκτη του Ολυμπιακού Στεφάν, να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά με 16 πόντους.

Το ματς

Εφιαλτικό ξεκίνημα για τους Θεσσαλονικείς, που έκαναν παραπάνω από πέντε λεπτά να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι με τον Μπάνκστον, βλέποντας το ταμπλό να γράφει 11-2 σε εκείνο το σημείο και 23-4 λίγο πιο μετά.

Λιούις και Σάλας έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά για λογαριασμό των Γάλλων, ο Άρης ευτυχώς όμως αφυπνίστηκε. Οι παίκτες του Καστρίτη άρχισαν να παίζουν άμυνα και με τη βοήθεια των Χάρελ, Τολιόπουλου και Μπάνκστον η εικόνα διαφοροποιήθηκε σημαντικά. Το 12-26 του β’ δεκαλέπτου έφερε τους «κίτρινους» σε απόσταση βολής στην ανάπαυλα (37-34).

Ο Άρης πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Ρισασέ όμως ήταν άλυτο πρόβλημα για την άμυνά του, με την Μπουργκ να περνάει μπροστά ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Το επιθετικό πρόβλημα που ξεκίνησε στα μισά της τρίτης περιόδου συνεχίστηκε και στην τέταρτη, με τον Χάρελ να είναι ο μόνος που με τα καλάθια του δεν άφηνε την Μπουργκ να ξεφύγει (60-54).

Με πέντε σερί πόντους του 18χρονου Ρισασέ η Μπουργκ απέκτησε διψήφια απόσταση σε κρίσιμο χρονικά σημείο και τη διαχειρίστηκε άψογα μέχρι το φινάλε αφού ο Χάρελ πάλευε μόνος του επιθετικά.

Δεκάλεπτα: 25-8, 37-34, 53-49, 72-65

Μπουργκ (Φατού): Λιούις 7 (8 ριμπάουντ), Μπράουν 10 (2/6 τρίποντα), Σάλας 9 (3 ριμπάουντ), Χανίφι, Κούρμπι 2, Ρισασέ 16 (2/3 τρίποντα), Μόργκαν 12 (5 ασίστ, 5κλεψίματα), Ρόουλαντ, Ομενάκα, Μάικ 14 (5 ριμπάουντ), Κόκιλα 2, Ζουλιέν

Άρης (Καστρίτης): Σανόγκο 6 (5 ριμπάουντ), Τολιόπουλος 15 (3/7 τρίποντα), Καρ 5, Κατσίβελης 2, Φίλλιος, Μποχωρίδης, Περσίδης, Ντε Σόουζα 4, Χάρελ 14 (8 ριμπάουντ), Καλόγηρος, Μπάνκστον 15 (8 ριμπάουντ), Γκάλινατ 4

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ