fbpx

Ολυμπιακός: Η ποσότητα καθόρισε την ποιότητα

Ολυμπιακός: Η ποσότητα καθόρισε την ποιότητα

Η εικόνα του δεύτερου μέρους απείχε παρασάγγας από αυτή του πρώτου, κάτι που έχει εξήγηση, αλλά όχι τόσο μεγάλη σημασία αφ’ ης στιγμής ο στόχος επιτεύχθηκε για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός πήρε το «διπλό» που χρειαζόταν απέναντι στη Μακάμπι και έδειξε πως όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει διαθέσιμους αρκετούς παίκτες, μπορεί να αποδώσει το γνωστό καλό του μπάσκετ και να συνδυάσει την ουσία με το θέαμα.

Τούτο συνέβη στο πρώτο μέρος της (πάλαι ποτέ ονομαζόμενης) «Χάλα Πιονίρ», καθώς οι Πειραιώτες χρησιμοποίησαν ένα rotation δέκα παικτών, που ανέδειξε την ποιότητα τους. Ο Σίκμα ήρθε στο «5» να αναπληρώσει τον Φαλ, ο οποίος είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα απέχει πολύ από το 100% των δυνατοτήτων του. Ο Μπραζντέικις έδωσε ανάσες στον Παπανικολάου, ο Λούντζης ήταν συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, δίχως να υποπέσει σε κάποιο λάθος στην επίθεση και ο Γκος πρόσφερε άμεσο σκοράρισμα.

Ως αποτέλεσμα, η μπάλα κυκλοφόρησε γρήγορα και οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν 51 πόντους ως την ανάπαυλα, με τη σχέση των ασίστ-λαθών να είναι τρεις προς ένα (15-5), θυμίζοντας τις επιδόσεις της περσινής σεζόν.

Το παιχνίδι, όμως, «άργησε» να τελειώσει, γιατί στο δεύτερο εικοσάλεπτο, οι επιλογές συρρικνώθηκαν σημαντικά. «Χάθηκε» με τραυματισμό και πάλι ο Γκος, ο οποίος κάθε φορά που δείχνει έτοιμος να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε υψηλό επίπεδο, τραυματίζεται και χάνει έδαφος.

Μαζί του χάνει πολύτιμο έδαφος ολόκληρη η ομάδα, καθώς με δεδομένη την απουσία του άλλου instant scorer (ΜακΚίσικ), πέφτει στον Ουόκαπ πολύ μεγαλύτερο επιθετικό βάρος από αυτό που μπορεί να σηκώσει στους ώμους του.

Χωρίς τον Γκος, ο «Θωμάς» αναγκάστηκε να μείνει μέχρι τελικής πτώσης στο παρκέ, όπως και ο Φαλ. Στις δύο πιο κομβικές θέσεις του μπάσκετ, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες από το ψηλότερο ράφι, μόνο που δεν γίνεται να παίζουν τόσο πολύ. Η δημιουργία του στα δύο τελευταία δεκάλεπτα έπεσε κατακόρυφα, ενώ τα σφάλματα του αυξήθηκαν με αποτέλεσμα η αναλογία να μετατραπεί σε αρνητική (6-7)!

Πιθανότατα, αν το παιχνίδι είχε 1-2 λεπτά ακόμα, η Μακάμπι να είχε κάνει την ανατροπή, αλλά αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία σημασία.

Το μόνο που μετράει είναι πως η ομάδα του Πειραιά πήρε τη νίκη που τη φέρνει στο 50% και πλέον έχει δύο εντός έδρας ματς για να ξεκινήσει ένα καλό σερί.

Ο Μπαρτζώκας χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερα διαθέσιμα κορμιά, μα η τύχη δεν τον ευνοεί. Όσο έχει «φρέσκους» παίκτες μπορεί να κάνει αυτά που έχει οραματισθεί και (για να μην ξεχνιόμαστε) πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο την προηγούμενη διετία.

Η ποσότητα καθορίζει την ποιότητα του εφετινού Ολυμπιακού από τη στιγμή που έφυγαν δύο game-changers σαν τον Σλούκα και τον Βεζένκοφ και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στον αγώνα του Βελιγραδίου… 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ