fbpx

Επέστρεψε η… κανονικότητα (vids)

Επέστρεψε η… κανονικότητα (vids)

Ο Ντιάρον Φοξ επέστρεψε στην πεντάδα των Κινγκς και μαζί του η… κανονικότητα στο παιχνίδι τους. «Κερδισμένος» αυτής της εξέλιξης ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος στο διάστημα της απουσίας του ηγέτη του Σακραμέντο έβλεπε με το… κιάλι την μπάλα και μοιραία η παραγωγικότητα του έκανε… μακροβούτι. Ο Φοξ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί κλασικός δημιουργός, αλλά είναι ένας παίκτης ποιότητας που όταν δει ελεύθερο έναν συμπαίκτη του θα του δώσει την μπάλα. Παράλληλα γνωρίζει καλά από την περσινή περίοδο την ικανότητα του 28χρονου φόργουορντ στην εκτέλεση από την περιφέρεια.

YouTube video

Ως εκ τούτου, τα δύο από τα τέσσερα καλάθια του Βεζένκοφ σημειώθηκαν μετά από δική του γρήγορη ασίστ.

Η πρώτη ήταν στον αιφνιδιασμό, όταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ελεύθερος και αμέσως του ζήτησε την μπάλα

Η δεύτερη ήταν σε κατάσταση δευτερεύοντος αιφνιδιασμού και αυτή ίσως ήταν η πιο ενδεικτική. Ο Φοξ άργησε να πάρει την πρώτη πάσα μετά το ριμπάουντ, αλλά δεν άργησε καθόλου να βρει τον συμπαίκτη του. Χωρίς να κάνει ντρίπλα τού έδωσε την μπάλα στην γωνία κι αυτός το «έσταξε» με την γνωστή του ευχέρεια.

Βέβαια όταν πέρασε στα μέσα της πρώτης περιόδου, ο Φοξ δεν ήταν στο παρκέ, αλλά η παρουσία του Σαμπόνις είναι εξίσου σημαντική. Οι δύο τους συνεργάζονται καλά μέσα από πάσες χέρι με χέρι και το πρώτο του καλάθι ήρθε μετά από ένα hand off του Λιθουανού.

Αυτό το τρίποντο τού ενίσχυσε την ψυχολογία, καθώς δεν είχε ξεκινήσει καλά στην άμυνα. Του ανατέθηκε ο Τζορτζ Νιανγκ, ο οποίος ναι μεν δεν είναι ταχύς ή αθλητικός, αλλά είναι πολύ δυνατός κι έχει πολύ γρήγορη εκτέλεση πίσω από τα 7.25.

Στην πρώτη του άμυνα, λοιπόν, ο Μίτσελ έπαιξε ένα pick n pop με τον Νιάνγκ και κατεδάφισε τον Βεζένκοφ που προσπάθησε να πάρει το επιθετικό φάουλ.

Οι διαιτητές (όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις που εμπλέκεται ένας All Star κι ένας ρούκι) άφησαν το ματς να εξελιχθεί και ο Νιανγκ έβαλε ανενόχλητος το τρίποντο.

Στην συνέχεια ο άλλοτε συμπαίκτης του Γιώργου Τσαλμπούρη και του Ναζ Μίτρου Λονγκ στο Αιόβα Στέιτ, «νίκησε» τον Σάσα οδηγώντας την στην ρακέτα, με μια spin move κι ένα αριστερό λέι-απ.

Το θετικό είναι πως ο Βεζένκοφ όσο έμεινε στο παρκέ, είχε δίπλα του έναν από τους δύο Ευρωπαίους ψηλούς (Σαμπόνις-Λεν) που ξέρουν να τον αξιοποιούν και τον Φοξ.

Έτσι πήρε την μπάλα όταν έπρεπε και τελείωσε το ματς με 4/6 σουτ εντός παιδιάς.

Όσο ο Τρέι Λάιλς είναι εκτός του ενεργού ρόστερ λόγω του τραυματισμού του, ο 28χρονος άσος θα παίρνει ευκαιρίες, από την στιγμή που θα βάζει τα «ελεύθερα» σουτ. Το πρόβλημα στην άμυνα θα παραμείνει, αλλά αν μπορεί να το «καμουφλάρει» έστω και λίγο, θα μπορέσει να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλα τα καλάθια του απέναντι στους Καβαλίερς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ