fbpx

Μακ Ιντάιρ: Σαν να λέμε… Αρμάνι Μπασκόνια

Μακ Ιντάιρ: Σαν να λέμε… Αρμάνι Μπασκόνια

Από τη στιγμή που σταμάτησε να δίνει πάσες για εύκολα καρφώματα στον Ντίνο Μήτογλου, ο Κόντι Μίλερ Μακ Ιντάιρ έχει κάνει μια αξιοπρόσεκτη διαδρομή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακόμα, όμως, κι αν αύριο αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του, γνωρίζει ήδη την επόμενη επαγγελματική του επιλογή. Θα… κρεμάει μπλούζες και παντελόνια στη… διαδικτυακή μπουτίκ του, καθώς η ενασχόλησή του με τη μόδα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και έχει ανάλογη βαρύτητα με το πρωτεύον επάγγελμά του…

Ο απόφοιτος του Ούεικ Φόρεστ από τη στιγμή που μετέφερε τα… ταλέντα του στη Γηραιά Ήπειρο, πέρασε από διάφορες χώρες. Πρώτος του σταθμός ήταν το Βέλγιο με τη Λεβέν, ακολούθως «έχτισε» το όνομά του στη VTB league με τη ρωσική Περμ και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έπαιξε και στην ΑΒΑ με την Παρτιζάν και την Τσεντεβίτα, ενώ η πρώτη του σεζόν στην ACB ήταν το 2022 με την Ανδόρα. Την περσινή περίοδο αγωνίσθηκε στην Τουρκία με τη Γκαζιαντέπ και φέτος στα 29 του έχει βουτήξει για πρώτη φορά στα βαθιά νερά της Ευρωλίγκας με την (αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού) Μπασκόνια.

Σε αυτήν την επταετία, αλλάζει επί ετήσιας βάσης ομάδα, αλλά η αγάπη του για τη μόδα παραμένει σταθερή. Σε όποια χώρα βρίσκεται, φροντίζει να επισκέπτεται τα τοπικά μαγαζιά ένδυσης για να βλέπει τις τάσεις που κυριαρχούν και να εμπλουτίζει τη… γκαρνταρόμπα του.

Θα πει κανείς πως είναι σύνηθες παίκτες από την Αμερική, να έχουν ένα… λανθάνον ενδιαφέρον για τη μόδα, μόνο που η δική του περίπτωση είναι κατά τι διαφορετική.

Κι αυτός έχει κάποιες εξεζητημένες στιλιστικές επιλογές, πλην όμως μέσω της εταιρείας ένδυσης που έχει δημιουργήσει φροντίζει να επιτελεί κοινωνικό έργο στη γενέτειρά του στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει εδώ και χρόνια δημιουργήσει τη CMM Patience, μέσω της οποίας σχεδιάζει και πουλάει ρούχα. Παράλληλα, όμως, φροντίζει να ενισχύει την κοινότητά του με αρκετές φιλανθρωπικές δράσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας. Για παράδειγμα το 2020 μέσω της εταιρείας του, μάζεψε περίπου 15.000 δολάρια και φρόντισε ώστε τα παιδιά του δημοτικού Ουάινκοφ (στο οποίο είχε φοιτήσει) να έχουν όλα τα απαραίτητα στο ξεκίνημα της σεζόν. Από σχολικά είδη, μέχρι ρούχα και παπούτσια, ο Μακ Ιντάιρ βοήθησε τις οικογένειες σε μια δύσκολη περίοδο τόσο με τις πράξεις όσο και με τα λόγια του, καθώς (όποτε του επιτρεπόταν ένεκα των ιδιαίτερων συνθηκών εκείνης της εποχής) έκανε ομιλίες σε σχολεία.

Το σκεπτικό του πάντοτε ήταν το ίδιο. Να ορίζει ένα ποσό ως στόχο και όταν το πετύχαινε μέσω των δωρεών, τότε ο ίδιος το «ισοφάριζε». Το 2019 είχε ζητήσει να μαζευτούν 5.000 για το κατηχητικό της περιοχής Κονκόρντ στην οποία μεγάλωσε στη Βόρεια Καρολίνα κι όταν αυτό συνέβη μέσα σε λίγες ώρες, τότε ο ίδιος έβαλε από την τσέπη του άλλες 5.000.

Όταν είναι στην Ευρώπη, ο Μακ Ιντάιρ αντιμετωπίζει τη CMM Patience ως μια επιχείρηση κέρδους. Φροντίζει, λοιπόν, σε κάθε χώρα στην οποία αγωνίζεται να κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ώστε να μπορεί να πουλάει τα ρούχα του!

Φροντίζει να πηγαίνει στα παιχνίδια, ντυμένος με τα προϊόντα της εταιρείας του και να τα επιδεικνύει μέσω των social media.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι παρά το γεγονός ότι η μόδα αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ζωής του, παραμένει ένας άψογος επαγγελματίας στις καθημερινές υποχρεώσεις του. Οι προπονητές που τον είχαν, εξάρουν τη συνέπειά του και το γεγονός ότι δεν του άρεσε να απουσιάζει από αγώνες ή ακόμα και από προπονήσεις όταν είχε να αντιμετωπίσει κάποιον μικρό τραυματισμό.

Το μόνο που όλοι του ζητούν είναι να μπορέσει να «φτιάξει» το περιφερειακό του σουτ, ώστε να μην απειλεί τις αντίπαλες άμυνες μόνο με τα εντυπωσιακά αθλητικά του προσόντα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ