fbpx

Τραυματισμός Χουάντσο: Μια απουσία που δεν καλύπτεται εκ των έσω

Τραυματισμός Χουάντσο: Μια απουσία που δεν καλύπτεται εκ των έσω

Η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του Παναθηναϊκού και μάλιστα σε μια θέση όπου ήδη “πονούσε” με την απουσία του Χουάντσο έως τις αρχές του νέου χρόνου να ανοίγει την πόρτα για μία (ακόμη) προσθήκη στο πράσινο ρόστερ.

Τον τραυματισμό και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο ξεκίνημα ουσιαστικά της σεζόν ο Παναθηναϊκός και ειδικότερα ο Εργκίν Αταμάν προσπάθησε να την καλύψει εκ των έσω. “Κατεβάζοντας” από το “2” για λίγο στο “3” τον Γκριγκόνις, κατεβάζοντας αρκετά από το “4” στο “3” τον Χουάντσο. Όμως η απουσία του Ισπανού διεθνή από ένα κρισιμότατο δίμηνο αγώνων ειδικά στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να καλυφθεί με αλχημείες από τον Τούρκο τεχνικό.

Ο Μαντζούκας δεν πείθει

Καλώς η κακώς το κεφάλαιο “Μαντζούκας” δεν είναι από αυτά που φαίνεται να επενδύει και φέτος ο Παναθηναϊκός ή αν το δούμε από μία άλλη οπτική ο παίκτης δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι αξίζει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης και περισσότερων ευκαιριών. Όπως και να δει κανείς το ποτήρι, η ουσία δεν αλλάζει αφού ο 20χρονος με εξαίρεση εκείνο το 15λπετο με τη Μπάγερν στο ΟΑΚΑ όπου με τρία τρίποντα έκανε αισθητή την παρουσία του στα υπόλοιπα παιχνίδια πέρασε σχεδόν απαρατήρητος και δεν έπεισε τον Αταμάν. Οκτώ λεπτά με τον Ολυμπιακό, άλλα τόσα με τη Μακάμπι (και τα δύο ματς με παράταση), 12 με τη Μπαρτσελόνα τα περισσότερα garbage time όταν είχαν κριθεί τα πάντα. Συνολικός απολογισμός των τριών αυτών αγώνων 1 πόντος, 0/4 σουτ παίζοντας σκάρτα 9 λεπτά μέσο όρο. Η έλλειψη δύναμης όταν χρειάζεται να πατήσει στο χρωματιστό, η ατολμία και η αδυναμία να σταθεί κυρίως αμυντικά στο υψηλότερο επίπεδο τον βγάζει από την εξίσωση του “αντικαταστάτη” “Πάπι” και Χουάντσο.

Ακόμη και αν ο Μήτογλου χρησιμοποιηθεί περισσότερο στο “4” και όχι ως “φουνταριστός” (κάτι που έως τώρα έχει φέρει αποτέλεσμα σε αρκετά παιχνίδια) θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη ρακέτα του Παναθηναϊκού εκεί όπου ο Αταμάν πέρα από τον Λεσόρ δεν εμπιστεύεται ούτε τον Αντετοκούνμπο ούτε τον Μπαλτσερόβσκι για περισσότερο από κάποια λεπτά ξεκούρασης του Γάλλου. Ο Έλληνας διεθνής μετά την έκρηξη στον αγώνα με τη Μακάμπι ήταν σαν να μην έπαιξε με τη Μπασκόνια, ήταν θεατής σε ΣΕΦ και Παλαού Μπλαουγκράνα παρότι στη 12αδα ενώ ο Πολωνός στα ίδια ματς φάνηκε μόνο στο 4ο 12λεπτο με τη Μπαρτσελόνα όταν το ματς δεν ήταν καν ανταγωνιστικό. Επιρρεπής στο λάθος, βιαστικός στις αποφάσεις του, άτολμος επιθετικά.

Παίκτης με ευρωπαϊκή εμπειρία

Ως εκ τούτου με τον Αταμάν να έχει μεν “ξενοιάσει” για την περιφέρεια με την προσθήκη του Ναν, πλέον καλείται να βρει άμεσα έστω προσωρινό αντικαταστάτη του Χουάντσο (και του Παπαπέτρου) τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Γενάρη. Και μάλιστα δεν χρειάζεται/ψάχνει κάποιον απλά βοηθητικό, αλλά κάποιον να πάει θέση βασικού! Είτε από τους κομμένους παίκτες των ομάδων του ΝΒΑ είτε πηγαίνοντας να “εξαγοράσει” το συμβόλαιο κάποιου άλλου με ευρωπαϊκές παραστάσεις και εμπειρία κάτι που ειδικά για αυτή την περίσταση μοιάζει και το πιο πιθανό. Είναι διαφορετικό να περιμένεις κάποιον να προσαρμοστεί όπως πιθανώς χρειαστεί και στην περίπτωση Ναν και άλλο να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του και τις ανάγκες της ομάδας και της διοργάνωσης.

Βλέπετε μέχρι εκεί, τα μέσα Γενάρη, δηλαδή την 22η αγωνιστική (19 Ιανουαρίου) ο Παναθηναϊκός για την Ευρωλίγκα έχει να δώσει 8 εντός (Ζαλγκίρις, Βίρτους, Βαλένθια, Ρεάλ, Ερ.Αστέρας, Εφές, Μονακό, Παρτιζάν) και 7 εκτός (Παρτιζάν, Εφές, Βιλερμπάν, Μονακό, Μιλάνο, Μπασκόνια, Βαλένθια) σε συνολικά 5 διαβολοβδομάδες από τις 10 που ακολουθούν. Έχοντας ήδη το όχι και τόσο καλό 2-2 εντός και 0-2 εκτός έδρας, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους που θεωρούνται πιο “βατοί” από άλλους δεν έχει περιθώριο απώλειας όσο μάλιστα εκτός έδρας κερδίζει μια στο τόσο.

Οπότε οι πράσινοι οφείλουν να κινηθούν και άμεσα (δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου) και ουσιαστικά (παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία) με την ελπίδα να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα η έστω προσωρινή προσθήκη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ