fbpx

Α2 Ανδρών: Τα φώτα στο ντέρμπι Πανιώνιος-Μύκονος

Α2 Ανδρών

Τον Πανιώνιο, στην έδρα του, αντιμετωπίζει η μόνη αήττητη ομάδα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Α2 ανδρών στο μπάσκετ, Μύκονος, στο ματς με το οποίο «ανοίγει η αυλαία» της 6ης αγωνιστικής το Σάββατο (4/11).

Στις 16:00, στο κλειστό γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης», η ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία προέρχεται από ήττα στη Λευκάδα, θα επιδιώξει να… δυσαρεστήσει τους νησιώτες και να μειώσει στον έναν βαθμό την απόσταση που τη χωρίζει από το «ρετιρέ». Οι δύο ομάδες «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» ξανά για πρώτη φορά, μετά τα play offs ανόδου από τη Β’ Εθνική.

Ο δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα, Μίλωνας, ο οποίος έχει 9 βαθμούς, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου την Κυριακή (5/11), στις 16:30, θα πάρει θέση στο τζάμπολ απέναντι στον Ηρακλή. Ο «Γηραιός» θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, όπου μετρά δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στον αντίποδα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης προέρχεται από νικηφόρο σερί 4-0 και αναζητά μια 5η διαδοχική νίκη, μετά την ήττα στην πρεμιέρα. Το ματς Ηρακλής-Μίλωνας είναι το μόνο που διεξάγεται την Κυριακή (5/11) από τα ματς της 6ης αγωνιστικής.

Στις 16:30, ο Αμύντας θα μπει στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου του Υμηττού με -2 βαθμούς από τον αντίπαλό του, Παπάγου. Οι γηπεδούχοι θέλουν να βάλουν τέλος στο σερί τεσσάρων ηττών που μετρούν μετά τη νίκη της πρεμιέρας. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τη νίκη επί του Ψυχικού και στοχεύουν στο τέταρτο σερί ροζ φύλλο αγώνα. Το ματς είναι ένα παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρμπι και συγκεντρώνει τα βλέμματα μόνο και λόγω των ονομάτων των δύο ομάδων που αναμετρώνται.

Στις 17:00, ο Έσπερος υποδέχεται στη Λαμία τον Ερμή Σχηματαρίου. Οι γηπεδούχοι έχουν έναν βαθμό περισσότερο από τον αντίπαλό τους. Ο Έσπερος αναζητά την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα στην έδρα του Πανερυθραϊκού. Οι φιλοξενούμενοι μετά το ξεκίνημα με τρεις ήττες, μετρούν δύο διαδοχικές επιτυχίες και θέλουν να… τριτώσει το καλό.

Ίδια ώρα, στις 17:00, αρχίζει ο αγώνας Ψυχικό-ΝΕ Μεγαρίδος. Το Ψυχικό δεν έχει… σπάσει το ρόδι στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ενώ η ΝΕ Μεγαρίδος μετρά 8 βαθμούς και είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί.

«Μάχη» αναμένεται στη Λευξάδα, εκεί όπου η Δόξα υποδέχεται στις 17:00 τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Και οι δύο ομάδες έχουν από 8 βαθμούς. Οι νεοφώτιστοι τρέχουν ένα σερί τριών νικών και θέλουν να το διευρύνουν. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στις νίκες και στοχεύουν, όπως και οι γηπεδούχοι, στο τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα.

Τέλος, όσον αφορά στα παιχνίδια του Σαββάτου (4/11), ο Αίας Ευόσμου υποδέχεται τον Χαρίλαο Τρικούπη στις 17:00. Οι γηπεδούχοι θέλουν να βάλουν ένα τέλος στο σερί τριών ηττών που μετρούν στο πρωτάθλημα. Αντίστοιχα και η ομάδα του Μεσολογγίου στοχεύει στην επιστροφή στα ροζ φύλλα μετά από δύο διαδοχικές ήττες.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Α2 Ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Α2 ΑΝΔΡΩΝ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4-5/11/2023)

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου

Κροίσος Πέρσης 16:00 Πανιώνιος-Μύκονος Τσαρούχα-Χριστινάκης-Αγγελής (Ντάβαρης)
Γεωργιανης 16:30 Ελευθερούπολη-Πανερυθραϊκός Μπακάλης-Αγραφιώτης Γρ.-Δέλλας (Μπρίγκος)
Υμηττού 16:30 Αμύντας-Παπάγου Ζακεστίδης-Μαρτινάκος-Καλογερόπουλος (Διμπινούδης)
Χαλκιοπούλειο 17:00 Έσπερος ΓΣ Λαμίας-Ερμής Σχημ. Τσώνος-Τεφτίκης-Σιδέρης (Δεσάρτης)
Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-ΝΕ Μεγαρίδος Στρέμπας-Τσαχάκης-Κονταράτος (Παπάντος)
Λευκάδας 17:00 Δόξα Λευκάδας-Κόροιβος Αμαλ. Αναστόπουλος-Λιότσιος-Μακρόπουλος (Γκαρτζονίκας)
Ευόσμου 17:00 Αίας Ευόσμου-Χαρ. Τρικούπης Ταρενίδης-Μαραμής-Χατζηχαρίσης (Τοζακίδης)

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου

Ιβανώφειο 15:00 Ηρακλής-Μίλων Ξενικάκης-Ελευθεριάδης-Παζώλης (Παπαδόπουλος Ν.)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

ΑΟ Μυκόνου 10
Μίλων 9
Πανιώνιος 8
Έσπερος Λαμίας 8
Κόροιβος Αμαλιάδας 8
ΝΕ Μεγαρίδος 8
Πανερυθραϊκός 8
Δόξα Λευκάδας 8
Παπάγου 8
Ηρακλής 7
Χαρίλαος Τρικούπης 7
Ερμής Σχηματαρίου 7
Ελευθερούπολη 7
Αμύντας 6
Αίας Ευόσμου 6
Ψυχικό 5

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ