fbpx

Παναθηναϊκός: Το ξεχνάει και συγκεντρώνεται για το… καρέ νικών

Παναθηναϊκός: Το ξεχνάει και συγκεντρώνεται για το… καρέ νικών

Η ήττα ελέω των σημαντικότατων απουσιών μπορεί να θεωρηθεί λογική, η εμφάνιση όμως ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών και συνάμα έφερε ξανά στην επιφάνεια το σημαντικότερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού.

Την έλλειψη ενός δεύτερου σέντερ που θα αποτελέσει άξιο συμπαραστάτη του Ματίας Λεσόρ, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στο Παλαού Μπλαουγκράνα.

Η Μπαρτσελόνα «βάσισε» τη νίκη της στην κυριαρχία της στα ριμπάουντ, ιδίως στο πρώτο μέρος, καταφέρνοντας μάλιστα με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσει το αξιόμαχο ξεκίνημα των «πρασίνων». Είναι χαρακτηριστικό πως οι Καταλανοί είχαν έναν περισσότερο επιθετικό ριμπάουντ (10) απ’ ότι συνολικά μέτρησαν οι αντίπαλοι τους (9), ενώ η διαφορά των 15 στο ημίχρονο είναι μια από τις μεγαλύτερες στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας.

Στην τρίτη περίοδο, όταν ο Αταμάν έριξε στο παρκέ τον Μπαλτσερόφσκι, το αποτέλεσμα στην άμυνα ήταν κακό, με εξαίρεση την τάπα του πάνω στον Τζαμπάρι Πάρκερ. Ο Πολωνός είναι μεν ένας παίκτης με σημαντική προοπτική, αλλά θα χρειαστεί ακόμα (το λιγότερο) κάποιες εβδομάδες, ώστε να προσαρμοστεί τόσο στην ταχύτητα της διοργάνωσης, όσο (κυρίως) στην πνευματική της πίεση.

Παράλληλα το κενό πίσω από τον Λεσόρ, αναγκάζει τον Αταμάν να δίνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον Μήτογλου κι εδώ ελλοχεύει ένας κίνδυνος.

Αναμφίβολα ο Θεσσαλονικιός ψηλός ήταν καταπληκτικός στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με την Μπασκόνια και τον Ολυμπιακό, ενώ επίσης είναι δεδομένο πως είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τον παίκτη που είχαμε δει για τελευταία φορά με τη φανέλα της Αρμάνι.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι προέρχεται από σχεδόν διετή απουσία και από δύο διαδοχικούς τραυματισμούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν μυϊκός. Ο ίδιος όπως έδειξε και στο ΣΕΦ είναι αποφασισμένος να αφήνει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του, αλλά πρέπει η διαχείριση του χρόνου συμμετοχής του να είναι προσεκτική.

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται ούτε δευτερόλεπτο να σκεφτεί την ήττα από την Μπαρτσελόνα, καθώς την επόμενη εβδομάδα με τους Σλούκα-Βιλντόζα πίσω στο ενεργό του ρόστερ, θα είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα.

Πρέπει, ωστόσο, να συγκεντρωθεί στο μάξιμουμ, ώστε να αξιοποιήσει το βατό του πρόγραμμα στη διάρκεια του Νοεμβρίου, που θα τον βοηθήσει να πετύχει δύο σημαντικούς στόχους:

Α) να σταθεροποιήσει την ενισχυμένη του ψυχολογία μετά το διπλό στο «αιώνιο» ντέρμπι.
Β) Να «τρυπώσει» μέσα στην οκτάδα της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας να αντιμετωπίσει κατά σειρά την Άλμπα στο Βερολίνο και τις Ζαλγκίρις, Βίρτους, Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, έχει μια «χρυσή» ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα του. Παράλληλα στη διάρκεια του τρέχοντος μήνα, θα πρέπει να εντάξει στο αγωνιστικό του πνεύμα τον Κέντρικ Ναν, αλλά και να πάρει μια απόφαση σε σχέση με τον Μπαλτσερόφσκι.

Θα περιμένει την αργή ωρίμανση του, ή θα προχωρήσει στην προσθήκη ενός σέντερ που μπορεί άμεσα να βοηθήσει και να αποφορτίσει τους Λεσόρ-Μήτογλου;

Ο τρέχων μήνας είναι σίγουρα εξόχως σημαντικός για την μετέπειτα πορεία του «τριφυλλιού»…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ