fbpx

Κέντρικ Ναν: Μεταγραφή… Final-4

Κέντρικ Ναν: Μεταγραφή… Final-4

Έναν “παίκτη δίπλα στον Σλούκα” ζήτησε ο Εργκίν Αταμάν και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα με έναν σούπερ σκόρερ!

Ο Κέντρικ Ναν αφού… περιπλανήθηκε ανάμεσα σε ΣΕΦ, ΟΑΚΑ, πέρασε λίγο από Κωνσταντινούπολη και Μιλάνο όσον αφορά στους πιθανούς του προορισμούς τελικά μετά από ένα σήριαλ που κράτησε πάνω από τρεις μήνες αποφάσισε να γίνει κάτοικος ΟΑΚΑ φορώντας τα πράσινα του Παναθηναϊκού. Μία προσθήκη σύμφωνα με τις επιταγές του Τούρκου τεχνικού της ομάδας που εκτός από αυτό που το δημοσιογραφικό κλισέ αποκαλεί “μεταγραφή αεροδρομίου” είναι μια μεταγραφή που αλλάζει επίπεδο τους πράσινους και τους μετατρέπει αυτόματα σε διεκδικητές μιας θέσης στο Final-4 της Ευρωλίγκα και, γιατί όχι, και διεκδίκησης του τροπαίου για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι ο Ναν θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του ευρωπαϊκού του ρόλου και ο Παναθηναϊκός θα δώσει στον δεινό Αμερικανό σκόρερ τις μπάλες που χρειάζεται σε κάθε ματς για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Αδίστακτος killer

Ο Ναν μπορεί στο ΝΒΑ να θεωρείται combo guard όμως για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την έννοια του δημιουργού που έχουν γηγενείς και Αμερικανοί παίκτες είναι ένας καθαρός σκόρερ. Ένας αδίστακτος killer που μπορεί να σουτάρει από κάθε σημείο του παρκέ και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είτε είαι με τρίποντο όπου έχει γρήγορο release και μεγάλο range, είτε με drive λόγω του εκρηκτικού πρώτου βήματος αλλά και του δυνατού πατήματος και της αθλητικότητάς του με τις προσωπικές φάσεις να καταλήγουν συνήθως σε βροντερά καρφώματα.

Ο βετεράνος μόλις τεσσάρων χρόνων στο ΝΒΑ ζερβοχέρης γκαρντ τη διετία της παραμονής του στο Μαιάμι (2019-21) είχε κερδίσει επάξια θέση βασικού φτάνοντας μέχρι τους τελικούς με τους Λέικερς στη “φούσκα” του Ορλάντο έχοντας μάλιστα πάνω από 10 πόντους μέσο όρο εναντίον των μετέπειτα πρωταθλητών. Όταν το 2021 έγινε free agent και κατέληξε στους Λέικερς στάθηκε άτυχος αφού ένας τραυματισμός στο γόνατο αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός και τον υποχρέωσε μετά και από υποτροπή που υπέστη τον Δεκέμβριο να χάσει όλη τη σεζόν κάτι που τον πήγε αρκετά πίσω.

Επιστροφή μετά τον τραυματισμό

Όταν επέστρεψε για τη σεζόν 2022-23 είχε χάσει πια τη θέση που προοριζόταν για αυτόν στους Λέικερς και μέσα στη σεζόν έγινε ανταλλαγή καταλήγοντας στους γεμάτους από γκαρντ λόγω Μπράντλεϊ Μπίελ, Μόντε Μόρις και Ντελόν Ράιτ, Ουίζαρντς με αποτέλεσμα να έχει κι εκεί βοηθητικό ρόλο.

Το φετινό καλοκαίρι περίμενε υπομονετικά για κάποια πρόταση από το ΝΒΑ, είχε αφήσει στο… περίμενε τη μισή Ευρωλίγκα αλλά μετά, πλέον, την έναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ πήρε τη μεγάλη απόφαση να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να μπει κατευθείαν στα… βαθιά της Ευρωλίγκα σε μία ομάδα υψηλών απαιτήσεων.

Όπως συμβαίνει με όλους τους παίκτες αυτού του επιπέδου που έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη το Νο1 ζητούμενο για τον Ναν είναι το κίνητρο που θα έχει και το δεύτερο η προσαρμογή στην ευρωπαική πραγματικότητα, τις σκληρές, κλειστές άμυνες. Στοιχεία που δεν είναι άγνωστα για αυτόν αν αναλογιστούμε ότι πέρασε δύο σεζόν σε μία από τις πιο… ευρωπαϊκού στυλ ομάδες του ΝΒΑ, τους Μαιάμι Χιτ του Έρικ Σπόελστρα.

Ο Ναν στα 28 του, βρίσκεται σε αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν στο “prime” του, δηλαδή στην πιο ώριμη ηλικία προσπαθώντας να βρει ξανά τα πατήματά του από τον τραυματισμό της σεζόν 2021-22 και την εμπιστοσύνη στις τρομερές δυνατότητές του που στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μπορούν να κάνουν τη διαφορά (μακρινό σουτ, εκρηκτικότητα και ταχύτητα να “ανοίγει” τις αντίπαλες άμυνες) και να αλλάξουν επίπεδο στον Παναθηναϊκό μετατρέποντας την ομάδα του Αταμάν από συν-διεκδικητή, φαβορί για το Final-4 της Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ