fbpx

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 54-66: Νίκη έξι αστέρων με άμυνα μέγγενη (vid)

Παναθηναϊκός

Δύο χρόνια χωρίς νίκη στο ΣΕΦ ήταν πολλά για τον Παναθηναϊκό που πήρε το… αίμα του πίσω για τα δύο χαμένα ματς στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και πέτυχε μία νίκη με πολλαπλά οφέλη.

Το πρώτο είναι το βαθμολογικό αφού πλέον έγινε το αφεντικό για το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς των πλέι-οφ έχοντας στο ΟΑΚΑ το ματς του 2ου γύρου. Το δεύτερο είναι το ψυχολογικό αφού οι πράσινοι πιστεύουν πλέον και το… έδειξαν στο παρκέ του ΣΕΦ ότι δεν υστερούν απέναντι στους ερυθρόλευκους. Και το τρίτο ότι επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα του Αταμάν και της έδωσε μπόλικο χρόνο για να “χτίσει” πάνω σε αυτή την τεράστια νίκη.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη ίσως ήταν η ώρα του να κάνει ένα πραγματικά κακό ματς. Κακός Γουόκαπ, κακός Ολυμπιακός, κακό αποτέλεσμα. Οι ερυθρόλευκοι πιάστηκαν “αιχμάλωτοι” από την άμυνα του Παναθηναϊκού (7 τάπες, 10 κλεψίματα οι πράσινοι) δεν είχαν την ψυχολογία νιώθοντας αδικαιολόγητο άγχος και πίεση, δείγμα οι 12 (ολογράφως: Δώδεκα) χαμένες βολές και δεν είχαν αντίδοτο στον οδοστρωτήρα Μήτογλου

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με εμφανή διάθεση να “χαλάσει” το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την άμυνά του κυρίως πάνω στον Γουόκαπ και τα κατάφερε στα πρώτα λεπτά. Τα λάθη του Αμερικανού πλέι-μέικερ σε συνδυασμό με τα 3 επιθετικά ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα της πράσινης άμυνας έδωσαν προβάδισμα 5-9 στον Παναθηναϊκό σε ένα γενικώς πολύ κακό επιθετικά διάστημα και για τις δύο ομάδες που σούταραν 5/20 εντός πεδιάς.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να ρολάρει μετά το 5λεπτο όταν άρχισε να σημαδεύει στην άμυνα τον Σλούκα και τρέχοντας 7-0 σερί προσπέρασε 12-9 με τον πρώην ερυθρόλευκο να είναι πολύ νευρικός, βιαστικός και άστοχος (1/5 σουτ στο ημίχρονο).

Ο κυρίαρχος “Μιλού” και η απάντηση “Μήτο”

Στη 2η περίοδο η είσοδος του Μιλουτίνοβ για τον Ολυμπιακό και η ξεκάθαρη υπεροχή του απέναντι στον Μπαλτσερόβσκι (ο Αταμάν δεν έβαλε ούτε δευτερόλεπτο τον Αντετοκούνμπο κάτι που προκάλεσε εντύπωση με βάση τις τελευταίες εμφανίσεις του διεθνή σέντερ) έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους με 8-0 σερί να ξεφύγουν 27-18 (από το εύθραυστο 19-18). Ο Χουάντσο με δύο τρίποντα και ένα γκολ-φάουλ του Σλούκα κράτησαν τον Παναθηναϊκό σε επαφή με το σκορ πάντως αφού το 31-23 έγινε με 31-31 στην αρχή της 3ης περιόδου με πράσινο αυτή τη φορά 8-0.

Ο Ολυμπιακός που στο πρώτο ημίχρονο είχε χαραμίσει 6 βολές (3/9) κατάφερε με δύο τρίποντα στο τρανζίσιον από Κάνααν και Πίτερς να βρει, στιγμιαία όμως σκορ για το 37-33 αλλά στη συνέχεια κόλλησε στο 5 εναντίον 5 αφού η άψογη άμυνα του Παναθηναϊκού ανάγκαζε να εξαντληθούν τα ερυθρόλευκα δευτερόλεπτα των επιθέσεων. Έτσι οι φιλοξενούμενοι με τον Μήτογλου να έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στο χέρι του προηγήθηκαν 37-38 39-42 και 40-45 από τρία δικά του τρίποντα λίγο πριν το φινάλε της περιόδου όπου ο Ολυμπιακός βρήκε “φιλί” της ζωής ένα τρίποντο του Ουίλιαμς-Γκος για το 43-45.

Ο Αμερικανός γκαρντ φτάνοντας στους 10 πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έβαλε ξανά και τον… αγχωμένο κόσμο στην εξίσωση αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε. Ένα… κρεμασμένο τρίποντο του Γκάι και αιφνιδιασμός με τον Χουάντσο ανέβασαν ξανά τη διαφιορά στους 5 (45-50).

Άμυνα για σεμινάριο

Ο Μπαρτζώκας τότε έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με 7 λεπτά για το φινάλε αποσύροντας τον αρνητικό Γουόκαπ παίζοντας με τρεις… πυροβολητές (Λαρεντζάκης, Ουίλιαμς-Γκος, Κάνααν) για να ανοίξει την άμυνα του Παναθηναϊκού που “ντούμπλαρε” συνεχώς τον Μιλουτίνοβ. Έτσι οι ερυθρόλευκοι έγιναν πιο… απρόβλεπτοι και μείωσαν 50-52.

Όμως ο Μήτογλου ήταν αποφασισμένος να πάρει το ματς… μόνος του. Με δύο βροντερές τάπες έκλεισε τα φώτα σε Πίτερς και Ουίλιαμς-Γκος και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βάλει δύο καλάθια στο τρανζίσιον για το 50-56 (35’). Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ψυχολογία νιώθοντας την πίεση της ήττας, δείγμα οι 4 συνεχόμενες χαμένες βολές Πίτερς και Ουίλιαμς-Γκος που ανέβασαν τις βολές στο σίδερο στις εννέα), συνέχιζε να εκβιάζει σουτ, να χάνει τα ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός άρχισε να ακουμπάει τη νίκη στο 37’ ξανά με τον Μήτογλου (52-58) και αφού πριν δικαίως διαμαρτύρεται για φάουλ που δεν δόθηκε σε σουτ τριών πόντων του Χουάντσο.

Ο Κάνααν προσπάθησε να δώσει παράταση στους γηπεδούχους (54-58) αλλά ο Μήτογλου με buzzer floater αποκατέστησε την τάξη (54-60) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν με τον Παναθηναϊκό να παίρνει και τη νίκη και τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 31-28, 43-45, 54-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (1/8 σουτ, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 6 λάθημ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες), Κάνααν 11 (4/11 σουτ, 6 ριμπάουντ), Φαλ 2 (6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (2/6 σουτ, 5 ριμπάουντ), Πίτερς 7 (3/7 σουτ, 5 ριμπάουντ), Ουίλιαμς-Γκος 14 (6/12 σουτ, 1/4 βολές, 3 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 5 (2/7 σουτ), Μπραζντέικις 2, Μιλουτίνοβ 6 (2/7 σουτ, 2/5 βολές, 6 ριμπάουντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Γκάι 11 (4/8 σουτ, 3 ριμπάουντ), Γκραντ 8 (3/9 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λεσόρ 8 (4/9 δίποντα, 11 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Γκριγκόνις 4 (2/8 σουτ), Μήτογλου 20 (6/11 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 7-3 ριμπάουντ, 4 τάπες), Καλαϊτζάκης, Μωραϊτης, Μπαλτσερόβσκι, Σλούκας 5 (2/3 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη), Χουάντσο 10 (1/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα)




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ