fbpx

Έκανε αυτό που έπρεπε

Έκανε αυτό που έπρεπε

Η εμφάνιση δεν ήταν τέλεια, αλλά σίγουρα πολύ βελτιωμένη και τον οδήγησε στο ζητούμενο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην Μπασκόνια, πήρε την νίκη που θα τον διατηρήσει ήρεμο πριν τη δύσκολη εβδομάδα με τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα και κρατάει κάποια πράγματα που θα τον βοηθήσουν να γίνει καλύτερος στην συνέχεια.

Πρώτα απ’ όλα τις καλύτερες συνεργασίες του, που τον οδήγησαν για πρώτη φορά την τρέχουσα περίοδο να έχει (έστω κι οριακά) θετικό πρόσημο στην σχέση ασίστ-σφαλμάτων. Είναι δε χαρακτηριστικό πως οι επτά από τις 15 τελικές πάσες δόθηκαν στην τελευταία περίοδο, όταν οι «πράσινοι» επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους, για να φθάσουν άνετα στην επικράτηση.

Ακολούθως την καταπληκτική παρουσία του Ντίνου Μήτογλου, του οποίου η διπλή διάσταση στην επίθεση, διαφοροποιεί πλήρως την εικόνα της ομάδας του. Ο 27χρονος φόργουορντ από τη μια έχει δυναμώσει πάρα πολύ και κάθε ποστάρισμα του μοιάζει με βέβαιο καλάθι. Την ίδια στιγμή, εκεί που είναι τρομερά βελτιωμένος, είναι στο περιφερειακό του σουτ. Από μικρή ηλικία όταν ο Θόδωρος Ροδόπουλος ήθελε να τον κάνει «τριάρι», του άρεσε να παίζει με πρόσωπο, αλλά ποτέ δεν υπήρξε συνεπής. Πλέον η εκτέλεση του είναι τρομερά γρήγορη και συνάμα αποτελεσματική. Τουλάχιστον στο ματς με τους Βάσκους, κάθε φορά που η μπάλα έφευγε από το χέρι του από την περιφέρεια φαινόταν ότι θα καταλήξει στο διχτάκι.

Τρίτο σημείο αναφοράς είναι ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος καταθέτει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του και είναι ξεκάθαρο πως θα αποτελέσει τον σέντερ που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στην τρέχουσα περίοδο. Ο Γάλλος μπορεί να το αντέξει, αλλά είναι εξίσου ξεκάθαρο πως θα χρειαστεί μεγαλύτερη βοήθεια. Ο Μήτογλου μπορεί να του τη δώσει, ο Αντετοκούνμπο για μερικά λεπτά επίσης, αλλά ο Μπαλτσερόφσκι θα χρειαστεί χρόνο, που είναι αμφίβολό αν έχει η ομάδα του.

Επιπροσθέτως, στήριγμα θα χρειαστεί και ο Σλούκας στη δημιουργία του παιχνιδιού. Εκεί υπάρχει ο παίκτης που θα την προσφέρει, αλλά αγνοείται. Μέχρι, λοιπόν, να εμφανισθεί ο… κανονικός Βιλντόζα, ο Σλούκας θα πρέπει να καθοδηγεί τους παίκτες του, μέσω του παραδείγματος (όπως έπραξε με την Μπασκόνια), αλλά και με καλύτερη «γλώσσα σώματος».

Προσέξτε όχι για το θεαθήναι…

Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει τον 33χρονο γκαρντ για «γαμπρό».

Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι οι συμπαίκτες του έχουν την ποιότητα για να βοηθήσουν πολύ περισσότερο τον ίδιο και φυσικά συνολικά την ομάδα τους. Αυτό φάνηκε σε μια φάση της τρίτης περιόδου, όταν ο διεθνής άσος ακολούθησε την μπέιζλαϊν, πάσαρε στον Γκραντ και στήθηκε στην γωνία για να πάρει πίσω την μπάλα και να εκτελέσει.

Ο Αμερικανός δεν του την έδωσε και ο Σλούκας αντέδρασε…

Όταν ηρέμησε, πήγε και του εξήγησε ότι έπρεπε να του δώσει ξανά την μπάλα και ο Γκραντ έδειξε αμέσως να καταλαβαίνει.

Όπως και ο Λεσόρ αντιλήφθηκε που πρέπει να βρίσκεται στις πάσες του και οι δύο τους «εκτέλεσαν» πολύ καλύτερα το Pick N Roll σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια.

Είναι, λοιπόν, θέμα ουσίας να διατηρεί την ψυχραιμία του και ως ο εμπειρότερος του ρόστερ, να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει πλέον με καλύτερη ψυχολογία, αλλά δύο δύσκολες αναμετρήσεις μπροστά του. Μια νίκη είτε στο ΣΕΦ, είτε στο Παλαού Μπλουγκράνα, μπορεί να αλλάξει πλήρως το κλίμα και να αφυπνίσει «κοιμωμένους γίγαντες» σαν τον Βιλντόζα και τον Ερνάνγκόμεθ.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ