fbpx

Πλησιάζοντας το… 10

Πλησιάζοντας το… 10

Ο τίτλος είναι ξεκάθαρα παραπλανητικός. Ο Ολυμπιακός δεν άγγιξε το άριστα με αντίπαλο την Εφές, αλλά αυτό δεν ήταν το ζητούμενο.

Ποιο είναι; Μα φυσικά οι νίκες με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι να αποκατασταθεί η αριθμητική τάξη και ο Γιώργος Μπαρτζώκας να έχει στα χέρια του ένα rotation δέκα παικτών. Όταν αυτό συμβεί, η απόδοση των Πειραιωτών είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τα (εξαιρετικά υψηλά) επίπεδα της προηγούμενης διετίας.

Απέναντι στους Τούρκους, ο Έλληνας προπονητής χρησιμοποίησε εννέα, αριθμός ο οποίος του ήταν υπέρ αρκετός. Η Εφές δεν έχει καμία σχέση με την κραταιά δύναμη της πενταετίας 2018-23 και ο βασικός λόγος γι’ αυτό έχει να κάνει με την φυγή του Μίτσιτς. Ο Ντάριους Τόμπσον είναι ένας παίκτης με μεγάλη προοπτική που μπορεί μελλοντικά να εξελιχθεί σε πλέι-μέικερ που θα αλλάζει τις ισορροπίες, αλλά του λείπουν ακόμα η σταθερότητα και η εμπειρία.

Στο ματς του ΣΕΦ δεν «εμφανίσθηκε», σε αντίθεση με τους περιφερειακούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι μοίρασαν άριστα τις αρμοδιότητες. Το… καρέ Ουόκαπ, Λαρεντζάκη, Κάνααν και Ουίλιαμς Γκος λειτούργησε άψογα και στις δύο άκρες του παρκέ, έστω κι αν ο τελευταίος ακόμα δείχνει διστακτικός ένεκα των τραυματισμών του. Η παρουσία του και μόνο, ωστόσο, αυτόματα μειώνει τον χρόνο συμμετοχής των καταπονημένων από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ουόκαπ και Λαρεντζάκη και αυξάνει τα ποιοτικά τους λεπτά.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τον Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος θέλει πολλή δουλειά μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο του αγωνιστικό περιβάλλον και να αποδώσει όπως μπορεί στην επίθεση. Τα 17 του λεπτά, όμως, «έριξαν» στα 28 τον Παπανικολάου και ανέβασαν κατακόρυφα την παραγωγικότητα του. Η φρεσκάδα του 33χρονου φόργουορντ ήταν εμφανής και επιβεβαιώνεται από την εντυπωσιακή γραμμή της στατιστικής του.

Οι αντιρρησίες που βιάζονται για την… πτώση του Βερολίνου, θα αντιτείνουν πως αυτό το rotation των εννέα παικτών, δεν φθάνει για το φάιναλ-φορ του Μαΐου. Σωστό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην περιφέρεια θα προστεθεί (αν και δεν ξέρουμε πότε) ο Μακ Κίσικ, ενώ οι Γκος-Μπραζντέικις όσο μένουν υγιείς θα γίνονται καλύτεροι.

Η… διαβολοβδομάδα που ακολουθεί με Παναθηναϊκό και Φενέρ στην Πόλη, θα αποτελέσει ακόμα ένα καλό τεστ σωματικών και πνευματικών δυνάμεων για τον Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ