fbpx

Ευρωλίγκα: Η “μάχη” Ισπανίας-Σερβίας για την προπονητική κορυφή και η “σφήνα” Ιταλίας με τον Ποτσέκο

Ευρωλίγκα: Η “μάχη” Ισπανίας-Σερβίας για την προπονητική κορυφή και η “σφήνα” Ιταλίας με τον Ποτσέκο

Η πρώτη προπονητική δουλειά του Τζιανμάρκο Ποτσέκο σε ομάδα της Ευρωλίγκα στον πάγκο της Βιλερμπάν θα κάνει τον Ιταλό τεχνικό τον 25ο εκπρόσωπο της χώρα του σε ομάδα της διοργάνωσης από το 2000 μέχρι σήμερα.

Ο Ποτσέκο λοιπόν θα γίνει ο 25ος Ιταλός προπονητής που θα κοουτσάρει ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκα και ένας από τους λίγους “ιταλιάνους” που θα κοουτσάρουν ομάδα εκτός της χώρας τους. Όπως για παράδειγμα ο Σέρτζιο Σκαριόλο (παλαιότερα στη Μπασκόνια), ο Έτορε Μεσίνα (Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ), ο Σιμόνε Πιανιτζάνι (Φενέρμπαχτσε) και ο Αντρέα Τρινκιέρι (Μπάγερν).

Οι 25 Ιταλοί προπονητές πάντως δεν είναι οι περισσότεροι εκπρόσωποι μιας χώρας που έχουν κοουτσάρει έστω ένα ματς (έστω και ως υπηρεσιακοί) της Ευρωλίγκα. Στην… κορυφή της σχετικής λίστας σε μικρή απόσταση πάντως βρίσκονται 27 Ισπανοί! Ναι, οι Ισπανοί είναι στην 1η θέση με, παραδόξως, τους Σέρβους να ακολουθούν με έναν λιγότερο (26).

Όσο για τα…δικά μας παιδιά. οι Έλληνες “ισοβαθμούν” στην 5η θέση πίσω από τους 19 Κροάτες, μαζί με τους Λιθουανούς έχοντας 17 εκπροσώπους, επαναλαμβάνουμε, προπονητές που κοούτσαραν ακόμη και υπηρεσιακά σε 1-2 ματς της διοργάνωσης όπως για παράδειγμα ο Κώστας Χαραλαμπίδης (υπηρεσιακός αντί του Γιώργου Βόβορα για δύο αγώνες του Παναθηναϊκού) και ο Ανδρέας Πιστιόλης (υπηρεσιακά, αντί του ασθενή Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ για δύο αγώνες)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ