fbpx

ΝΒΑ: 15 ελεύθεροι και… ωραίοι υποψήφιοι για την Ευρωλίγκα

ΝΒΑ: 15 ελεύθεροι και… ωραίοι υποψήφιοι για την Ευρωλίγκα

Τα τελευταία κοψίματα από τις ομάδες του ΝΒΑ γέμισαν τις λίστες με τους free agent που αναζητούν επαγγελματική ομάδα. Κάποιοι θα περιμένουν για λίγες εβδομάδες ίσως και 2-3 μήνες ακόμη να αρπάξουν μια ευκαιρία, άλλοι όμως θα κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι.

Ξεχωρίσαμε λοιπόν 3 Χ 5 περιπτώσεις free agent που είτε βρίσκονται στο ραντάρ είτε θα μπορούσαν όχι απλά να απασχολήσουν αλλά να πλαισιώσουν το ρόστερ ευρωπαϊκών ομάδων και δει της Ευρωλίγκα. Πέντε γκαρντ και ισάριθμους φόργουορντ και σέντερ για όλα τα γούστα.

Οι γκαρντ

Κέντρικ Ναν (28, 1μ.91)
Ο… περιζήτητος πια Αμερικανός σκόρερ μετράει πάνω από 200 ματς καριέρας στο ΝΒΑ με Μαιάμι, Λέικερς και πέρυσι την Ουάσιγκτον. Είναι έκπληξη ότι δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν δεν βρει ούτε στην Ευρωλίγκα όπου τουλάχιστον 4 ομάδες φέρονται να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του (Φενέρμπαχτσε, Μιλάνο, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός).
Ουίλ Μπάρτον (32, 1μ.96)
Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν βασικός και αναντικατάστατος στους Ντένβερ Νάγκετς αλλά από τότε που έφυγε μέσω ανταλλαγής το 2022 αρχικά για Ουάσιγκτον και μετά για Τορόντο έχασε τη σταθερότητά του. Είχε ξεκινήσει στο Πόρτλαντ και μετράει πάνω από 700 ματς καριέρας στο ΝΒΑ. Δημοσίευμα στη Λιθουανία πριν λίγες μέρες τον “έφερνε” στην Ευρώπη.
Τέρενς Ρος (32, 2μ.01)
Λότερι-πικ το 2012, νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων έναν χρόνο αργότερα, πλέον υποψήφιος για ομάδα τη Ευρωλίγκα με την Παρτιζάν να φέρεται να παρακολουθεί την περίπτωσή του παρά τη διάψευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Με +770 ματς καριέρας στο ΝΒΑ και μέχρι πέρυσι θέση ακόμη και βασικού στο Ορλάντο πρόκειται για παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Όστιν Ρίβερς (31, 1μ.93)
Ο γιος του “Ντοκ” Ρίβερς, προπονητή των Κλίπερς, είναι ένας γυρολόγος του ΝΒΑ έχοντας περάσει από επτά διαφορετικές ομάδες τις προηγούμενες 11 σεζόν. Μέχρι πέρυσι είχε ρόλο στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς αλλά μετά την ανταλλαγή Κόνλεϊ πέρασε στο περιθώριο. Με πάνω από 750 ματς στο ΝΒΑ είναι παίκτης με τεράστια εμπειρία, περισσότερο σκόρερ παρά οργανωτής.
Καρλίλ Τζόουνς (26, 1μ.83)
Οι περισσότεροι τον γνώρισαν μέσα από τις εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα του Νότιου Σουδάν στο Παγκόσμιο Κύπελλο όταν και ισοφάρισε το ρεκόρ περισσότερων ασίστ (15) σε ένα ματς. Πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ της G-League με τη θυγατρική των Μπουλς ενώ πέρασε από το ΝΒΑ με Ντάλας, Ντένβερ και Σικάγο. Η Μπασκόνια φέρεται να ενδιαφέρεται σφόδρα για την απόκτησή του.

Οι φόργουορντ

Αϊζέια Ρόμπι (25, 2μ.03)
Το ότι στα 25 του δεν έχει ομάδα στο ΝΒΑ μετά από τρεις αρκετά καλές σεζόν δείχνει στον αθλητικό φόργουορντ τον δρόμο προς την Ευρώπη. Η καριέρα του είχε ξεκινήσει με τραυματισμό στο πέλμα, τη διετία 2020-22 προσπάθησε να κερδίσει θέση μόνιμου βασικού στους Θάντερ αλλά πέρυσι δόθηκε στους Σπερς όπου ήταν βοηθητικός. Αλτικός ψηλός με συμπαθητικό τρίποντο.
Τζαβόντε Γκριν (30, 1μ.97)
Από τους λίγους παίκτες της λίστας όχι απλά με προϋπηρεσία στην Ευρώπη αλλά με μια γεμάτη τετραετία σε Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία. Μπορεί να παίξει και στο “2” με όπλο του το τρίποντο. Στο ΝΒΑ πέρασε από Σέλτικς και Μπουλς με καλύτερη σεζόν το 2021-22 αλλά του έφαγε τη θέση βασικού ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν.
ΤζαΜάικαλ Γκριν (33, 2μ.06)
Πριν δέκα χρόνια βρέθηκε στην Ευρώπη για λογαριασμό της γαλλικής Ροάν αλλά στο ΝΒΑ έφτιαξε το όνομά του ως ένας εξαιρετικός ρολίστας φόργουορντ. Πέρασε από πέντε διαφορτικές ομάδες, μάζεψε εμπειρίες από πάνω από 550 ματς, ήταν πάντα χρήσιμος και ουσιαστικός σε άμυνα και επίθεση αφού διαθέτει καλό σουτ τριών πόντων.
Ντάριους Μπέιζλι (23, 2μ.06)
Ένα ακόμη “παιδί” της Οκλαχόμα που όμως δεν μπόρεσε να στεριώσει στους Θάντερ. Ένας 3 and D ψηλός που ξεδίπλωσε το ταλέντο του τη διετία 2020-22 στην Οκλαχόμα έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων και +6 ριμπάουντ μέσο όρο αλλά που το 2022-23 πέρασε στον πάγκο και από εκεί έγινε ανταλλαγή για τους Σανς όπου “χάθηκε” πίσω από τον Ντουράντ.
TJ Γουόρεν (30, 2μ.03)
Ο απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα Στέιτ, λότερι-πικ το 2014 μέχρι και πριν δύο χρόνια θεωρείτο ένας από τους πιο σταθερούς φόργουορντ σκόρερ. Έχτισε το όνομά του στους Σανς αλλά εκτόξευσε τα νούμερά του στην Ιντιάνα το 2019-20. Όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στο πόδι τέλη Δεκέμβρη του 2020 του έκοψε τη φόρα και την προηγούμενη διετία μετά την επιστροφή του έψαχνε να βρει τα πατήματά του σε Μπρούκλιν και Φοίνιξ.

Οι σέντερ

Μπισμάκ Μπιγιόμπο (31, 2μ.03)
Το όνομα του Κονγκολέζου βετεράνου σέντερ ακούστηκε για πρώτη φορά για την Ευρώπη πέρυσι όταν είχε ένα “φλερτ” με τη Φενέρμπαχτσε. Τελικά βρήκε ξανά συμβόλαιο στο ΝΒΑ (Φοίνιξ). Έχει περάσει από πέντε διαφορετικές ομάδες, ποτέ δεν ήταν σκόρερ αλλά rim protector και εξαιρετικός ριμπάουντερ.
Νερλένς Νοέλ (29, 2μ.11)
Φεύγοντας από το Κεντάκι το 2013 και έχοντας επιλεγεί στο Νο6 του ντραφτ μπροστά του ανοιγόταν μια τεράστια καριέρα. Όμως ο Νοέλ ουδέποτε δικαίωσε τις προσδοκίες και τα χρήματα που δαπάνησαν Σίξερς, Μαβς, Θάντερ και κυρίως Νικς για να τον έχουν στο ρόστερ τους. Πέρυσι υπέγραφε 10ημερα συμβόλαια σε Ντιτρόιτ και Μπρούκλιν και μάλλον δεν “χωράει” πια στο ΝΒΑ.
Κεμ Μπιρτς (31, 2μ.03)
Ο γνώριμός μας από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου το 2016-17 έκανε το… κομμάτι του στο ΝΒΑ κυρίως με το Ορλάντο για τέσσερις σεζόν. Την τελευταία διετία είχε βοηθητικό ρόλο στους Ράπτορς όπου πέρυσι πέρασε σε τρίτο πλάνο και πλέον είναι δίχως ομάδα. Εκτός των ερυθρόλευκων έπαιξε για λίγο και στην Τουρκία και μπορεί αμέσως να μπει στο κλίμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Μάιερς Λέοναρντ (31, 2μ.13)
Ο λευκός σέντερ, Νο11 του ντραφτ το 2012, έκανε σημαντική καριέρα για επτά σεζόν στο Πόρτλαντ ως αναπληρωματικός ψηλός. Τίμιος σέντερ που έχει βάλει στο παιχνίδι του και το τρίποντο. Κλασσικός ψηλός που μπορεί να παίξει και με πλάτη, “ταιριάζει” στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχοντας εμπειρία σχεδόν 500 αγώνων στο ΝΒΑ.
Γκοργκούι Ντιένγκ (33, 2μ.08)
Ο διεθνής Σενεγαλέζος σέντερ (είχε παίξει εναντίον της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014) μετά από +600 ματς καριέρας στο ΝΒΑ λογικά θα αναζητήσει συμβόλαιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μέχρι το 2020 ήταν κάτοικος Μινεσότα έχοντας σημαντικό ρόλο στους “λύκους” αλλά όταν πήγε μέσω ανταλλαγής στο Μέμφις έγινε απλά ένας βοηθητικός ψηλός περνώντας ακόμη από Σαν Αντόνιο και Ατλάντα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ