fbpx

Πήρε το βάπτισμα του πυρός ο Παπαδάτος!  (vid)

Πάρης Παπαδάτος

Ολοένα και περισσότερα ταλαντούχα παιδιά από την Ελλάδα ανοίγουν τα φτερά τους για την Αμερική και ο τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα είναι ο Πάρης Παπαδάτος. 

Ο 17χρονος γκαρντ εντάχθηκε στο γυμνάσιο Τρίνιτι Πρεπ του Λας Βέγκας και μάλιστα πήρε το βάπτισμα του πυρός στο πολύ δυνατό τουρνουά border league, στο οποίο αγωνίσθηκαν μερικά από τα καλύτερα ταλέντα του Αμερικανικού μπάσκετ.

Η παρουσία του ήταν κάτι περισσότερο από θετική, καθώς σε τρία παιχνίδια σημείωσε 37 πόντους, με οκτώ εύστοχα τρίποντα, έστω κι αν είχε φθάσει στην Αμερική μόλις μια μέρα πριν την έναρξη των αγώνων! 

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του στο βίντεο που ακολουθεί. 

YouTube video

To Τρίνινι Πρεπ έχει καλό πρόγραμμα και μάλιστα διαθέτει στο ρόστερ του, δύο παίκτες που ήδη έχουν εξασφαλίσει υποτροφία από σημαντικά πανεπιστήμια. Ο ένας είναι ο σουδανός σέντερ Καμάν Μέικερ, ο οποίος έχει δεσμευθεί για το Σεντ Τζον’ς του Ρικ Πιτίνο και από την περίοδο 2024-25 θα είναι συμπαίκτης του Λευτέρη Λιοτόπουλου. O άλλος είναι ο σέντερ από την Ακτή Ελεφανοστού Πάπε Εν Τζάι, ο οποίος είπε «ναι» στην πρόταση του UNLV. 

Ο Παπαδάτος θα προσπαθήσει υπό την καθοδήγηση του κόουτς Γκρεγκ Λόκριτζ να εξελίξει τις ικανότητες του, ώστε να κερδίσει και αυτός υποτροφία στο NCAA. To γυμνάσιο του βρίσκεται στην περιοχή Summerlin λίγο έξω από το Las Vegas και στη διάρκεια της σεζόν θα δώσει περισσότερα από 40 παιχνίδια, σε διάφορα τουρνουά ανά την Αμερική.  

«Έχουμε μια δυνατή ομάδα και φέτος. ‘Ήδη οι δυο ψηλότεροι παίκτες μας θα παίζουν από την επόμενη σεζόν σε κολέγια, αποκτήσαμε έναν combo guard τον Παπαδάτο από την Ελλάδα και άλλους δυο μπασκετμπολίστες από το Columbia», ανέφερε για τη νέα σεζόν ο έμπειρος προπονητής από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει και NBAers, με τελευταίο τον Ντάισεν Νιξ των Μινεσότα Τίμπεργουλφς. 

Είναι περιττό να αναφερθεί πως η οικογένεια Παπαδάτου σφύζει από… μπάσκετ, με πρώτο τον πατέρα Αλέξη, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα στο Ελληνικό μπάσκετ. Ακολουθεί ο Πάρης, αλλά και ο δεύτερος γιος της οικογένειας Νίκος, ο οποίος το καλοκαίρι που πέρασε αγωνίσθηκε στο τουρνουά φιλίας του Ηρακλείου με την Εθνική παμπαίδων. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ