fbpx

Στους δύο, χωρεί και τρίτος! 

Στους δύο, χωρεί και τρίτος! 

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού η αναζήτηση για το επόμενο Νο1 του ντραφτ είναι… αέναη. To προσεχές δείχνει να είναι πολύ… κοντινό κι έτσι από τώρα οι ειδικοί του μπάσκετ, ασχολούνται με τους γυμνασιόπαιδες που θα απασχολήσουν τα στελέχη του ΝΒΑ την επόμενη τριετία! 

Η συζήτηση έγινε ακόμα πιο έντονη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ένεκα του τουρνουά Border League με την συμμετοχή των δύο παικτών που προβάλλουν ως το φαβορί για την κορυφή των ντραφτ του 2025 και του 2026! Ο Κάμερον Μπούζερ και ο Κούπερ Φλάγκ βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Λας Βέγκας όπου έγιναν οι αγώνες, αλλά παράλληλα προστέθηκε στην παρέα τους κι ένα τρίτο όνομα. 

Ο Ντιμπάντσα έχασε την πρώτη «μονομαχία»

O Έι Τζέι Ντιμπάντσα είναι ένας περιφερειακός ύψους 205 εκατοστών με εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας και εντυπωσιακά αθλητικά προσόντα. 

To μειονέκτημα του είναι το ασταθές περιφερειακό του σουτ, το οποίο όμως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Λόγω του μεγέθους και του μάκρους του, έχει συγκριθεί με τον Κέβιν Ντουράντ με τον οποίο μάλιστα έκανε προπονήσεις το προηγούμενο καλοκαίρι. 

YouTube video

Ο Ντιμπάντσα eίναι γεννημένος το 2007 και αγωνίζεται στο γυμνάσιο Προλίφικ Πρεπ της Καλιφόρνια. Πριν από μια εβδομάδα, πήρε την απόφαση να «προσπεράσει» μια χρονιά στο γυμνάσιο, κάνοντας το λεγόμενο reclassifyγια την χρονιά του 2025. Έτσι θα είναι υποψήφιος για το ντραφτ του 2026 και στα εικονικά ντραφτ τοποθετήθηκε στο Νο1, αφήνοντας δεύτερο τον Κάμερον Μπούζερ. 

Ο γιος του παλιού NBAer, μάλλον το πήρε προσωπικά και στο Border League, «κατατρόπωσε» τον αντίπαλο του στην πρώτη εφετινή τους «μονομαχία». 

Ο Ντιμπάντσα είχε μόλις έξι πόντους με 1/8 τρίποντα, ενώ ο Μπούζερ τελείωσε το ματς με 25 πόντους, 16 ριμπάουντ και πέντε ασίστ! 

YouTube video

Ένα επίπεδο πάνω από τον πατέρα

Ο γιος του Κάρλος (ο οποίος έκανε μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στο ΝΒΑ με δύο συμμετοχές στο All Star) είναι ένα επίπεδο πάνω από τον πατέρα του. Συμπλήρωσε το 16ο έτος της ηλικίας του στις 18 Ιουλίου και ήδη βλέπει τον κόσμο από τα 206 εκατοστά. Αγωνίζεται και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, έχει μακριά χέρια και πολύ δυνατό σώμα, ιδίως από την μέση και πάνω. 

Σε αντίθεση με τον πατέρα του, ο οποίος σούταρε με μεγάλη άνεση από μέση απόσταση, το δικό του παιχνίδι με πρόσωπο δεν είναι αξιόπιστο. Πλην όμως είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας, έχει έφεση στο ριμπάουντ, ενώ διακρίνεται (και) για την ικανότητα του στην πάσα. 

YouTube video

Αν ο 16χρονος φόργουορντ, καταφέρει να βελτιώσει το περιφερειακό του σουτ, τότε θεωρείται ότι θα έχει το «πλήρες πακέτο» ώστε να αγωνισθεί στο ΝΒΑ και να γίνει ένας σούπερ-σταρ.

Το φαβορί για το 2025

Φυσικά έχει (όπως και ο Ντιμπάντσα) δύο χρόνια μπροστά του, ώστε να δουλέψει στις αδυναμίες του, σε αντίθεση με τον Κούπερ Φλαγκ. 

Ο φόργουορντ ο οποίος είχε εντυπωσιάσει κυρίως με τις εκπληκτικές αμυντικές του επιδόσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Μάλαγα το 2022, είναι αυτή την στιγμή ο επικρατέστερος για την κορυφή του ντραφτ του 2025. 

YouTube video

Θα μπορούσε να περιμένει ως το 2026, καθώς έχει γεννηθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2006, αλλά από πέρσι πήρε την απόφαση ότι δεν χρειάζεται να χάσει ένα χρόνο θητείας στο ΝΒΑ. 

Το απέδειξε με την παρουσία του στον τελικό του Border League απέναντι στο Κρίστοφερ Κολόμπους του Μπούζερ. Η ακαδημία Μοντβέρντ της Φλόριντα (από την οποία έχουν αναδειχθεί ΝΒΑers όπως ο Μπεν Σίμονς, ο Ντι Άντεζο Ράσελ και ο Αρ Τζέι Μπάρετ) επικράτησε με 83-77 και ο πολυτάλαντος φόργουορντ, γέμισε όπως πάντα την γραμμή της στατιστικής του: Μέτρησε 20 πόντους, 11 ριμπάουντ, επτά ασίστ και τέσσερα κοψίματα. 

Ο Μπούζερ τα πήγε ανάλογα καλά με 26 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και τέσσερις τελικές πάσες, αλλά φάνηκε πως είναι πιο πίσω σε σχέση με τον κατά επτά μήνες μεγαλύτερο του Φλαγκ.

YouTube video

Η μεγαλύτερη τους διαφορά εστιάζεται στην άμυνα. Ο Φλαγκ έχει τρομερές αντιδράσεις από την weak side και μεγάλη ευχέρεια στα κοψίματα και στα κλεψίματα. 

Στην επίθεση είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά όχι ανάλογα καλός σε καταστάσεις 5Χ5. 

Το Ντιούκ και το Κονέκτικατ είναι τα δύο πανεπιστήμια που θεωρούνται τα φαβορί για την απόκτηση του, αν και έχει προτάσεις υποτροφίας απ’ όλα τα σπουδαία προγράμματα του NCAA. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ