fbpx

Ρόκετς: Πέταξαν στα… σκουπίδια 63 εκατομμύρια! 

Ρόκετς: Πέταξαν στα… σκουπίδια 63 εκατομμύρια! 

Οι Ρόκετς ήξεραν τι έπαιρναν, γι’ αυτό και φρόντισαν να είναι καλυμμένοι στην (εξαιρετικά πιθανή) περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά

Για τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ το πράγμα έμοιαζε πολύ απλό…

Αν έμενε μακριά από οποιονδήποτε είδους μπελά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών θα εισέπραττε στη χειρότερη 63 εκατομμύρια δολάρια και αν έπιανε τα μπόνους, που είχε στο συμβόλαιο του, το ποσό θα ανέβαινε στα 82 εκατομμύρια δολάρια. 

Τι ακριβώς συνέβη μεταξύ του πρώην παίκτη του Χιούστον και της κοπέλας του είναι άγνωστο, καθώς η υπόθεση διερευνάται και κάθε μέρα ολοένα και περισσότερα στοιχεία (που μέχρι τώρα δείχνουν ότι τα παραπτώματα του είναι μικρότερης σημασίας απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί) γίνονται γνωστά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο 24χρονος γκαρντ πέταξε στα σκουπίδια σχεδόν 65 εκατομμύρια δολάρια και θα χρειαστεί να προσπαθήσει σκληρά για να κερδίσει (ακόμα και) ένα συμβόλαιο με τις ελάχιστες αποδοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

“Άντεξε” μόλις ένα χρόνο

H ειρωνεία του πράγματος είναι πως ο Πόρτερ «κόπηκε» ακριβώς ένα χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ζωή και των παιδιών του. Στις 17 Οκτωβρίου του 2022 οι «Ρουκέτες» είχαν ανακοινώσει την τετραετή επέκταση μαζί του και την ίδια ημερομηνία, τον αντάλλαξαν στην Οκλαχόμα, η οποία αμέσως τον «έκοψε». 

Ο λόγος που έγινε αυτή η ανταλλαγή ήταν διπλός. Από την μια ώστε το Χιούστον να «καθαρίσει» την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων και συνάμα να γλιτώσει 5,5 εκατομμύρια δολάρια, καθώς τόση είναι η οικονομική διαφορά από τα συμβόλαια των Ολαντίπο-Ερλ, οι οποίοι ακολούθησαν το αντίθετο δρομολόγιο και κατέληξαν στην ομάδα του Τέξας.

Από την άλλη πλευρά, οι Θάντερ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πληρώσουν τα 16,9 εκατομμύρια δολάρια του συμβολαίου του Πόρτερ για την σεζόν 2023-24, ώστε να έχουν ως όφελος τις δύο μελλοντικές επιλογές στον δεύτερο γύρο, που τους πρόσφεραν οι Ρόκετς. 

Ο παίκτης επί της ουσίας «άντεξε» να μείνει μακριά από προβλήματα μόλις για 11 μήνες. Το περιστατικό με την σύντροφο του (πρώην παίκτρια του WNBA) Κάισρε Γκόντρεζικ έλαβε χώρα στις 11 Σεπτεμβρίου και από την στιγμή που έγινε γνωστό, ο GM Ράφαελ Στόουν του κατέστησε σαφές πως τίθεται εκτός ομάδας. 

Αν είχε «επιβιώσει» της 24ης Οκτωβρίου που ξεκινάει η κανονική περίοδος του ΝΒΑ, αυτόματα θα είχε εξασφαλίσει άλλα τρία εκατομμύρια δολάρια. 

Η μόνη προθεσμία την οποία «πρόλαβε» μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ήταν αυτή της 1ης Ιουλίου του 2023, η οποία όμως του απέφερε μόλις ένα εκατομμύριο δολάρια. 

Ήταν ρίσκο εξ αρχής

Οι Τεξανοί εν γνώσει τους πήραν ένα τεράστιο ρίσκο τον Ιανουάριο του 2021, όταν τον απέκτησαν από τους Καβαλίερς. Για μερικούς μήνες φάνηκε ότι θα μπορούσε να έχει ανάλογα μεγάλη «απόδοση», αλλά η επιλογή τους δεν άργησε να «σκάσει» σαν «φούσκα». 

Στο τέλος της ημέρας, όπως λένε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, το μόνο που έχασαν για έναν παίκτη που «δοκίμασαν» για 18 μήνες ήταν τρεις επιλογές δεύτερου γύρου. 

Η ζημιά για τον Πόρτερ που πήρε μόνο 16,9 εκατομμύρια από τα συνολικά 82,5εκ. που θα μπορούσε να είχε εισπράξει, ασφαλώς είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ