fbpx

Προς Κύπρο οδεύουν οι εντός έδρας αγώνες των ισραηλινών ομάδων σε BCL και FIBA Europe Cup

Προς Κύπρο οδεύουν οι εντός έδρας αγώνες των ισραηλινών ομάδων σε BCL και FIBA Europe Cup

Επίσημο αίτημα για να χρησιμοποιήσουν γήπεδα σε πόλεις της Κύπρου ως έδρα των αγώνων τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της FIBA έχουν καταθέσει μέσω της Ομοσπονδίας μπάσκετ του Ισραήλ και προς την Ομοσπονδία μπάσκετ της Κύπρου πέντε ομάδες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του apexsports Χάποελ Χολόν και Χάποελ Ιερουσαλήμ για το BCL, Ερτζλία, Ιρόνι Νες Ζιόνα και Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν για το FIBA Europe Cup, μέσω της Ομοσπονδίας μπάσκετ του Ισραήλ ζήτησαν να παίξουν τους εντός έδρας αγώνες τους στην Κύπρο. Μάλιστα η Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας έχει καταρχάς αποδεκτεί το συνολικό αίτημα και απομένει η κεντρική απόφαση της FIBA Europe κάτι που αναμένεται να γίνει από μέρα σε μέρα με την απάντηση να είναι όπως όλα δείχνουν θετική.

Έτσι όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες που έχουν αντιπάλους ομάδες του Ισραήλ όλα δείχνουν ότι στις 13 Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ για τον 7ο Όμιλο του BCL θα αντιμετωπίσει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ σε κυπριακό έδαφος με τη Χάποελ να έχει να παίξει ακόμη με Γαλατασαράι (1 Νοεμβρίου) και Μπενφίκα (12 Δεκεμβρίου). Ομοίως στον 6ο Όμιλο η Χάποελ Χολόν θα υποδεχθεί στις 5/12 τη Βόννη, στις 20/12 την Μπούρσασπορ ενώ εκκρεμεί η αναμέτρηση με την ισπανική Μπρεογκάν.

Όσο για το FIBA Europe Cup η Ερτζλία έχει να παίξει στις 25/10 με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, 8/11 με Μπαλκάν και 22/11 με Φέχερβαρ, η Ιρόνι Νες Ζιόνα στις 15/11 με Σαραγόσα, στις 22/11 με Μπρίντιζι και εκκρεμεί ο αγώνας με την Κάλεβ Τάλιν ενώ η Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν έχει να παίξει στις 1/11 με τη Λέιντεν, στις 15/11 με τη Γκραβλέν και εκκρεμεί ο αγώνας “εντός έδρας” με την Τρέπτσα.

Να σημειωθεί ότι αναφορικά με τις ισραηλινές ομάδες σε Ευρωλίγκα (Μακάμπι Τελ Αβίβ) και EuroCup (Χάποελ Τελ Αβίβ) αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο επίσημο αίτημα προς τη διοργανώτρια αρχή, Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μακάμπι έχει ζητήσει από τη Ρεάλ αμοιβαία αλλαγή έδρας ώστε ο αγώνας της 2ας Νοεμβρίου να διεξαχθεί στη Μαδρίτη αλλά ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση. Αν η Ρεάλ αποδεχθεί το αίτημα (όπως έγινε με τη Βαλένθια) τότε η Μακάμπι θα κερδίσει έξτρα χρόνο με τον επόμενο εντός έδρας αγώνα να είναι στις 9 Νοεμβρίου κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου και μετά στις 14/11 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ