fbpx

Μιλάνο – Ολυμπιακός 65-53: Με 2 πόντους σε 8 λεπτά δεν πας πουθενά (vid)

Μιλάνο – Ολυμπιακός 65-53: Με 2 πόντους σε 8 λεπτά δεν πας πουθενά (vid)

Σε αγώνα σχεδόν… καρμπόν με αυτόν της περασμένης Παρασκευής κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός σκόραρε μόλις 2 πόντους μεταξύ 31ου και 39ου λεπτού έχοντας ξεμείνει από δυνάμεις και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στην Ευρωλίγκα.

Ήταν στραβό το κλίμα με τους τραυματισμούς και απουσίες των Ουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ το έφαγε και ο Κάνααν που άφησε την ομάδα του να παλεύει ουσιαστικά με δύο γκαρντ για 23 λεπτά, περιόρισε στο ελάχιστο τις επιλογές του Μπαρτζώκα και έτσι ο Ολυμπιακός έχασε και στο Φόρουμ από την Αρμάνι.

Και να φανταστεί κανείς ότι στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου η ελληνική ομάδα πήρε κεφάλι στο σκορ 45-44 με το καλάθι του Φαλ, όμως στα επόμενα εννέα λεπτά ξεμένοντας όπως και κόντρα στη Μπαρτσελόνα από δυνάμεις, δεν μπόρεσε ούτε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων στο τρανζίσιον ούτε να βρει λύσεις στην επίθεση σκοράροντας από το 31ο λεπτό και μετά ένα εντός πεδιάς καλάθι και αυτό με τον παγκίτη Πάπας έχοντας 1/8 σουτ και 3 λάθη. Αναμενόμενα λοιπόν δέχθηκε επιμέρους 16-2 και κατέρρευσε.

Το ματς

Ο αγώνας όπως αναμενόταν ήταν μια… σκυλομαχία. Σκληρές άμυνες, physical παιχνίδι, αστοχία. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μέχρι τις αρχές της 4ης περιόδου και οι όποιες διαφορές έπαιρναν “εξαφανίζονταν” γρήγορα.

Όπως μετά το 8ο λεπτό (17-17) όταν οι γηπεδούχοι με τον Φλακαντόρι ξέφυγαν 24-17 με τον Ολυμπιακό να μαζεύει τη διαφορά με τον τρομερό Γουόκαπ (26-25). Όμως η 2η τεχνική ποινή του Κάνααν (είχε δεχθεί την πρώτη στο ξεκίνημα του αγώνα επειδή προέταξε το πόδι του σε σουτ) άλλαξε τα δεδομένα αφού ο Ολυμπιακός εκτός των Ουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ έχασε έναν ακόμη παίκτη της περιφέρειάς του.

Η αποβολή του Αμερικανού έδωσε την ευκαιρία στην Αρμάνι να προηγηθεί 29-25 με τον Μίροτιτς αλλά οι Μιλουτίνοβ και Πίτερς έδωσαν λύσεις στην ελληνική ομάδα που προηγήθηκε 32-29 με 7-0 σερί λίγο πριν το ημίχρονο. Ξανά όμως η Αρμάνι με τον Πάνγκος να δίνει ρυθμό και τον Μίροτιτς εκτελεστή έτρεξε 7-0 σερί για το υπέρ της 38-34 όμως η αστοχία της στα τρίποντα δεν της επέτρεψε να διευρύνει αυτό το προβάδισμα. Έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε ξανά (44-45 στην αρχή της 4ης περιόδου) αλλά κάπου εκεί η βενζίνη σώθηκε από το ντεπόζιτο.

Η Αρμάνι με 9-0 σερί σε 3,5 λεπτά ξέφυγε 53-45 και γέμισε με έξτρα πίεση τους ερυθρόλευκους που έκαναν στο διάστημα αυτό λάθη, είχαν κακές επιλογές για σουτ με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνεχώς σε αμυντική ανισορροπία και κάπου εκεί έχασαν το… τρένο του αγώνα.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 31-32, 44-41, 65-53

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Πόιθρες, Πάνγκος 16, Τονούτ, Μέλι 3, Καμαγκατέ 2, Φλακαντόρι 6, Χολ 2, Σιλντς 12, Μίροτιτς 20, Χάινς, Φόιχτμαν 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 11, Κάνααν 3, Λούντζης 4, Λαρεντζάκης 2, Πάπας 2, Φαλ 2, Παπανικολάου 4, Μπραζντέικις 6, Πίτερς 4, Μιλουτίνοβ 15, Σίκμα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ