fbpx

Λιόγας: «Μοναδικό πλεονέκτημα το ότι μπορώ ακόμα να κάνω παρέα με νέους ανθρώπους»

Λιόγας: «Μοναδικό πλεονέκτημα το ότι μπορώ ακόμα να κάνω παρέα με νέους ανθρώπους»

Ο προπονητής του Κόροιβου Αμαλιάδας Δημήτρης Λιόγας μίλησε στον ιντερνετικό σταθμό της ΕΟΚ για το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας και για την εφετινή Elite League.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το 2/2 στο ξεκίνημα: «Όταν είσαι σ’ αυτήν τη δουλειά πρέπει να κοιτάς το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Είναι ωραίο το να κερδίζεις, θες να κερδίζεις, αλλά απ’ την άλλη με το που κερδίζεις πρέπει να κλείσεις αυτό το κεφάλαιο και να ανοίξεις ένα καινούργιο, το επόμενο ματς. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για πανηγύρια και γιορτές επειδή η ομάδα ξεκίνησε με το δεξί».

Για το επερχόμενο (18/10) παιχνίδι με τον Μίλωνα: «Ο Μίλων έχει πλεονέκτημα κυρίως γιατί έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και 3-4 χρόνια. Έχει ένα προπονητικό background. Εγώ είμαι στον Κόροιβο 2 μήνες και όσο και να προσπάθησα να επιταχύνω τα πράγματα είναι φυσιολογικό να μη μπορείς να μπεις το ίδιο.

Επίσης, ο Μίλων έχει παίκτες που έχουν «φάει με το κουτάλι» τις κατηγορίες αυτές και έχουν προσπαθήσει να κάνουν πρωταθλητισμό με διάφορες ομάδες. Το γεγονός ότι ο Ζούμπος δεν παίζει στην πεντάδα δείχνει κάτι για την ποιότητα της ομάδας.

Απ’ την άλλη, παίζουμε στο γήπεδό μας και αυτό πάντα παίζει κάποιον ρόλο. Πιστεύω ότι ο Μίλων είναι στημένος για μεγάλα πράγματα και πρέπει να επιβεβαιώσει και τον τίτλο του φαβορί στον αγώνα».

Για τη φετινή Elite League: «Οι ομάδες είναι ενισχυμένες, κυρίως γιατί η Ομοσπονδία έχει δώσει κάποια έμφαση στο προϊόν του μπάσκετ στη Elite League.

Οι δύο ξένοι παίκτες έφεραν μια… αναγέννηση στο πρωτάθλημα και θα βοηθήσουν πάρα πολύ και τους Έλληνες. Τα νέα παιδιά χρειάζονται παραστάσεις και κόντρες για να μπουν».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Είμαι πολλά χρόνια προπονητής σε διάφορες κατηγορίες και αισθάνομαι ως μοναδικό πλεονέκτημα το ότι μπορώ ακόμα να κάνω παρέα με νέους ανθρώπους, να κερδίζω απ’ την ενέργειά τους και τη διάθεσή τους για ζωή, να τους βλέπεις να κυνηγούν τα όνειρά τους και να προσπαθείς να τους βοηθήσεις σε αυτό.

Αυτό που βλέπω είναι ότι, επειδή μιλάμε συνέχεια για παίκτες και προπονητές, όσο περνούν τα χρόνια αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διοίκηση και οι άνθρωποι που είναι γύρω απ’ την ομάδα στο να φτιαχτεί ένα κατάλληλο κλίμα για να μπορέσουν οι παίκτες και οι προπονητές ν’ αναδειχθούν. Πολύ συχνά αυτοί οι άνθρωποι είναι πίσω απ’ τα φώτα και δεν παίρνουν τα εύσημα που τους αναλογούν.

Εδώ μιλάμε για μια επαρχιακή ομάδα, όπου οι περισσότεροι ερχόμαστε από μακριά. Για να φτιαχτεί και να παραμείνει αυτό που έχει δημιουργηθεί πρέπει να στηθεί μια ολόκληρη «επιχείρηση» που βοηθάει όλους εμάς να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας.

Αυτά δεν είναι απλά πράγματα. Οι διοικούντες αφιερώνουν χρόνο απ’ την οικογένειά τους και τις δουλειές τους. Όσο περνούν τα χρόνια καταλαβαίνω όλο και περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και στο Κόροιβο υπάρχουν».

Για το ότι διαχειρίζεται το πιο νεανικό ρόστερ της κατηγορίας: «Η αλήθεια είναι ότι θέλει δουλειά. Δεν είναι εύκολο, γιατί με κάποιον τρόπο αυτά τα παιδιά πρέπει να ενδυναμωθούν και να πιστέψουν πρώτα ότι αφού εσύ πιστεύεις σε αυτούς σημαίνει ότι έχουν κάποια αξία και αξίζει τον κόπο να τους δοθεί η ευκαιρία. Χρειάζεται ένα μπασκετικό… θράσος για να καταφέρεις ό,τι είναι να καταφέρεις.

Για να ‘χεις αυτό το θράσος μερικές φορές χρειάζεσαι ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που να σε πιστεύει. Απ’ την άλλη, αυτή η εμπιστοσύνη δημιουργεί και στις δύο πλευρές την υποχρέωση να δουλέψεις με τον πιο δυνατό τρόπο για να μην πάει χαμένη όλη αυτή η εμπιστοσύνη. Είναι πολύπλοκο, αλλά και πολύ ενδιαφέρον.

Βέβαια, στις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται και η εμπειρία. Σ’ αυτό το κομμάτι έχουμε τον Πέτρο Νοέα που έχει κάνει πρωταθλητισμό με πολλές ομάδες στην κατηγορία, έχουμε και τον Ράνσομ που έχει εμπειρίες απ’ την Ευρώπη. Αυτοί οι δύο μπορούν να κατευθύνουν μέσα απ’ το παρκέ ένα νεανικό σύνολο».

Για τον Αλέξανδρο Καλαϊτζάκη: «Ο Αλέξης είναι 20 χρονών παιδί και για την ηλικία του είναι απίστευτα ώριμος. Προσπαθεί πολύ σκληρά κάθε μέρα, έχει το πακέτο, το ταλέντο, το μυαλό, αλλά και το κορμί. Είναι και πολύ σοβαρός παντού, όπως και όλοι οι άλλοι βέβαια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ