fbpx

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Ένας αγώνας, έξι πρόσωπα και ένα στοίχημα

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Ένας αγώνας, έξι πρόσωπα και ένα στοίχημα

Ο νυν αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, κόντρα στον άλλοτε αρχηγό των «πράσινων», Νικ Καλάθη. Ο Γιώργος Παπαγιάννης που θέλει να αποδείξει πως έκανε την σωστή επιλογή. Και στη μέση η παρασκηνιακή κόντρα του ιδιοκτήτη των «πράσινων», Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Η κόντρα των δύο ομάδων μας έχει αρκετές ιστορίες στο πρόσφατο παρελθόν λόγω των «πήγαινε – έλα» παικτών και προπονητών και θυμόμαστε τις πιο χαρακτηριστικές που να μας έχει προσφέρει.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Αν μια μετακίνηση που δεν είχαν φανταστεί ποτέ οι φίλοι του Παναθηναϊκού ότι θα γίνει αν ερωτηθούν, η απάντηση θα ήταν σίγουρα, αυτή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Φενέρμπαχτσε.

Ο Σέρβος τεχνικός συνέδεσε το όνομα του με πέντε από τα έξι αστέρια του Παναθηναϊκού και σίγουρα είναι ο πιο αγαπητός προπονητής όλων στις τάξεις των πρασίνων.

Μετά από 13 χρόνια ο «Ζοτς» πήγε στην Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε και έπρεπε να βρεθεί στην Ελλάδα ως αντίπαλος του «Τριφυλλιού».

Μπορεί να ήταν ενα πολύ άβολο συναίσθημα να βλέπουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον Ζέλικο να κάθεται στο ΟΑΚΑ στον πάγκο των φιλοξενούμενων, όμως πάντα τον χειροκροτούσαν όπως και εκείνος.

YouTube video

Νικ Καλάθης
Ο Έλληνας γκαρντ, ξεκίνησε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό (2009) και πρόλαβε να κατακτήσει μαζί του μία Ευρωλίγκα πριν φύγει (2012), για την Ρωσία και την Λοκομοτίβ Κουμπάν και έπειτα για τους Μέμφις Γκρίζλις.

Αργότερα (2015-2020) ο Νικ, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και κατάφερε να γίνει αρχηγός της ομάδας και να αγαπηθεί περισσότερο από την πρώτη φορά και ας μην κατέκτησε Ευρωλίγκα.

Ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που τον κατηγόρησαν για τα χρήματα που λάμβανε και πως δεν τα άξιζε στην δεύτερη θητεία του στην ομάδα, αφού δεν κατάφερε να την οδηγήσει σε ένα F4. Μάλιστα του είχαν «κολλήσει» το υποτιμητικό παρατσούκλι «Νικ Στεφάνης» εξ αιτίας της αστοχίας του.

Από την περσινή σεζόν αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη στην Φενέρμπαχτσε, όμως όσες φορές έχει συναντηθεί με τον Παναθηναϊκό δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό καθότι ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός.

Γιώργος Παπαγιάννης

Επτά χρόνια στον Παναθηναϊκό, αρχηγός των πρασίνων και ξαφνικά από το πουθενά στην Φενέρμπαχτσε παρά την επιθυμία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να τον κρατήσει στην ομάδα.

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τόνισε πολλάκις το καλοκαίρι πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προδοσίες που έχει βιώσει, καθώς τον είχε σαν παιδί του και τον ήθελε για πάντα στην ομάδα. Ακόμη σε Instagram story ανέφερε πως ρόλο στην μεταγραφή του έπαιξαν ο πατέρας του (Κανέλλος) αλλά και ο νυν προπονητής του (Δημήτρης Ιτούδης).

Από την άλλη ο Έλληνας σέντερ έχει δηλώσει πως αγαπάει και σέβεται την ομάδα του Παναθηναϊκού, όμως ήταν η ώρα για μια νέα ευκαιρία.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης στην τελευταία του σεζόν με τα πράσινα βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής από μεγάλη μερίδα των φιλάθλων και δείχνει αποφασισμένος να αποδείξει πως έκαναν λάθος. Είναι το στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του ο Έλληνας παίκτης ώστε να “απαντήσει” στα όσα ακούστηκαν για εκείνον το περασμένο καλοκαίρι.

Κώστας Σλούκας

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, έπαιξε στην Φενέρμπαχτσε για πέντε χρόνια και όσες φορές βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, πήρε το χειροκρότημα από τους φίλους του «Τριφυλλιού», κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος. Μάλιστα ο Έλληνας γκαρντ τόνισε πως από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ως παίκτης της Φενέρμπαχτσε εισέπραξε αγάπη και σεβασμό ενώ από τους φίλους του Ολυμπιακού αποδοκιμασίες και ύβρεις.

Ο Κώστας Σλούκας, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Φενέρμπαχτσε καθώς στη θητεία του εκεί ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με τους συμπαίκτες του (Βέσελι), τους παράγοντες της ομάδας αλλά και τους οπαδούς, καθώς ήταν από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας, έχοντας πάρει και ενα τρόπαιο Ευρωλίγκας το 2017.

Σχέσεις που «ράγισαν» από την περσινή σεζόν όταν και με δικό του νικητήριο καλάθι στην εκπνοή, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά «έκλεψε» την πρόκριση στο Final 4 του Κάουνας. Το τελειωτικό χτύπημα, δε, δόθηκε ένα μήνα αργότερα όταν όλοι τον περίμεναν πίσω στην Πόλη αφού λέγεται ότι είχε συμφωνήσει προφορικά με την τουρκική ομάδα, όμως εκείνος προς έκπληξη όλων υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό που τον… άρπαξε την τελευταία στιγμή.

Δημήτρης Ιτούδης

Ένα όνομα που δεν θέλουν να ακούν πολλοί στον Παναθηναϊκό είναι αυτό του Δημήτρη Ιτούδη καθώς οι σχέσεις μεταξύ τους είναι τεταμένες και φάνηκε ξανά πρόσφατα από τα post του ιδιοκτήτη των πράσινων Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος κατέδειξε ανοιχτά τον Έλληνα τεχνικό ως υπεύθυνο για την «κλοπή» του Παπαγιάννη αλλά και για κάποια deal του Παναθηναϊκού τα οποία χάλασαν.

Η… κολόνια αυτή κρατάει χρόνια πάντως και για την ακρίβεια από το 2012, όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφυγε και το ίδιο έπραξε και ο Έλληνας τεχνικός. Τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον είχε κατηγορήσει σε ραδιοφωνική συνέντευξη οτι έπαιρνε τηλέφωνα τους παίκτες και τους έλεγε να φύγουν από τον Παναθηναϊκό!

Πρόκειται για μια κόντρα η οποία ξεπερνά τα όρια των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και έχει μεταφερθεί στο παρασκήνιο έχοντας επηρεάσει το φίλαθλο κοινό του Παναθηναϊκού που ζητάει τις νίκες κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Εργκίν Αταμάν

Την περσινή σεζόν η Εφές έχασε από την Φενέρμπαχτσε στην 33η αγωνιστική της Euroleague και έμεινε μαθηματικά εκτός playoffs.

Με το σκορ στο 101-86 και τη μοίρα του αγώνα να έχει κριθεί, ο Εργκίν Αταμάν πήγε προς τον αντίπαλο πάγκο, έδωσε το χέρι του στον Δημήτρη Ιτούδη και αποχώρησε έξαλλος πρόωρα για τα αποδυτήρια, 36″ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Ωστόσο στα ημιτελικά των πλέι-οφ για το τουρκικό πρωτάθλημα, πήρε το αίμα του πίσω, καθώς απέκλεισε την Φενέρ και πήρε το πρωτάθλημα.

Στο παρελθόν ο Αταμάν ηταν κόκκινο πανί για την ομάδα της Εφές, λόγω Γαλατασαράι επειδή υπάρχει τεράστια κόντρα στις τάξεις των οπαδών των δύο ομάδων.

Μάλιστα έχουν γίνει άπειρα “επεισόδια” και παρασκήνια τα προηγούμενα χρόνια. Η πλευρά της Φενέρμπαχτσε κατηγόρησε για ντοπάρισμα παικτών την Γαλατασαράι και τον Αταμάν.

Από την άλλη ο Αταμάν είχε κάνει λόγο για ευνοϊκές σχέσεις μεταξύ Ομοσπονδίας και Φενέρμπαχτσε, δηλώνοντας πως επηρεάζεται άμεσα από αυτές τις στενές σχέσεις η λίγκα.

Η πιο πρόσφατη δήλωση του Αταμάν για τον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε, ήταν όταν ο Τούρκος τεχνικός καθόταν στον πάγκο της Εφές, καθώς κατηγόρησε τον Αλί Κοτς ως υποκινητή βίας.

«Ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ είναι ο υποκινητής τους με τις δηλώσεις του. Είπε επίσης “πώς να προστατεύσουμε τον Εργκίν Αταμάν στην Ούλκερ Αρένα;”. Εκτοτε έχω λάβει εκατοντάδες απειλές και προσβολές στα social media. Έχω ακούσει βρισιές και προσβολές με τρόπο που με κάνει να ντρέπομαι για την ανθρωπότητα. Ο Αλί Κοτς το προκάλεσε. Δεν θα πάω στην Ούλκερ Αρένα αν αυτό συνεχιστεί».

Ο πρόεδρος της Φενέρ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Εχουν γίνει πολλά ανάμεσα στη Φενέρ και σε αυτόν σε όσες ομάδες κι αν ήταν. Γι’ αυτό και οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν διαφορετική προσέγγιση σε αυτόν. Τρέφουμε μόνο σεβασμό και συμπάθεια για την Εφές. Γι’ αυτό είμαι τόσο λυπημένος που έχουμε τέτοια προβλήματα λόγω αυτού του προπονητή».

Επομένως ο Αταμάν εκτός του ότι θέλει να αποδείξει πως μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ξανά σε μεγάλες νίκες, έχει να δώσει και μια απάντηση στο «μίσος» που τρέφουν για εκείνον στην Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ