fbpx

Γουόκαπ, Μιλουτίνοβ, Πίτερς: Τρεις (ήδη) κουρασμένοι σωματοφύλακες

Γουόκαπ, Μιλουτίνοβ, Πίτερς: Τρεις (ήδη) κουρασμένοι σωματοφύλακες

Χτυπάνε… τριαντάρια σε μέσο όρο χρόνο συμμετοχής Τόμας Γουόκαπ, Νικόλα Μιλουτίνοβ και Άλεκ Πίτερς λόγω τραυματισμών των αναπληρωματικών τους και αυτό βγαίνει προς τα έξω (για τον Ολυμπιακό).

Δεν έχουν περάσει παρά δύο εβδομάδες από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του Ολυμπιακού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας επικαλέστηκε την κούραση βασικών παικτών της ομάδας του για να δικαιολογήσει την ήττα από τη Μπαρτσελόνα. Οι τραυματισμοί των Μουσταφά Φαλ στην προετοιμασία, Ουίλιαμς-Γκος εναντίον του Άρη αλλά και η απουσία του στον τελικό Super Cup, Σίκμα και ΜακΚίσικ έχει ανατρέψει άρδην τα πλάνα του προπονητή των ερυθρόλευκων και έχει επηρεάσει τρεις παίκτες φορτώνοντάς τους ήδη με έξτρα λεπτά συμμετοχής και κούραση. Και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή…

Τι συμβαίνει λοιπόν με τους τρεις σωματοφύλακες των ερυθρόλευκων, δηλαδή τους Γουόκαπ, Μιλουτίνοβ και Πίτερς που έως τώρα τραβάνε το μεγαλύτερο κουπί; Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί όσον αφορά στον χρόνο συμμετοχής τους και την καταπόνηση.

Ο (όχι και τόσο) βιονικός Γουόκαπ

Ο Τόμας Γουόκαπ τελείωσε τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα με 5 λάθη και 2 ασίστ και το γεγονός ότι όλη την περσινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, σε 41 αγώνες είχε μόλις έναν αγώνα με αντίστοιχη αναλογία περισσότερων λαθών από ασίστ (εναντίον της Αρμάνι Μιλάνο) τα λέει όλα. Ο Αμερικανός (με το ελληνικό πλέον διαβατήριο) ήδη μετά από 5 επίσημους αγώνες στη σεζόν κουβαλώντας και την έξτρα κούραση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετράει σχεδόν 8 λεπτά περισσότερα μέσο όρο ανά αγώνα!

Ιδού οι χρόνοι συμμετοχής του ανά επίσημη αναμέτρηση
22.50 Περιστέρι
31.04 Παναθηναϊκός
38.45 Παναθηναϊκός
34.01 Άρης
35.35 Μπαρτσελόνα

Αυτό σημαίνει ότι έχει ένα μέσο όρο συμμετοχής κάτι λιγότερο από 33 λεπτά ανά αγώνα τη στιγμή που πέρυσι έπαιζε λίγο περισσότερο από 25 λεπτά και το 2021-22 μόλις 22,5 λεπτά.

Η μοναξιά του Μιλουτίνοβ

Ο Νικόλα Μιλουτίνοβ μετά τη συμμετοχή του Φαλ έστω για λίγο στον ημιτελικό του Super Cup με το Περιστέρι έχοντας “βγάλει” σχεδόν όλη την προετοιμασία παίζοντας μόνος στη θέση “5” είχε δηλώσει ανακουφισμένος. Όμως ο Γάλλος μία παίζει, μία δεν παίζει ενώ ακόμη και όταν παίζει δίνει απλά κάποιες μικρές ανάσες στον Σέρβο με αποτέλεσμα ο Μιλουτίνοβ να “χτυπάει” 30άρια.

Ιδού οι χρόνοι συμμετοχής του ανά επίσημη αναμέτρηση
24.03 Περιστέρι
23.32 Παναθηναϊκός
35.34 Παναθηναϊκός
30.56 Άρης
27.10 Μπαρτσελόνα

Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο παίζει 28,5 λεπτά ανά αγώνα μετρώντας ήδη δύο ματς με 30+ λεπτά συμμετοχής! Τη σεζόν 2018-19 που είχε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα είχε 26 λεπτά συμμετοχής μέσο όσο και το 2019-20 24,5 λεπτά συμμετοχής.

Λεπτά… Βεζένκοφ ο Πίτερς

Πάμε και στον Άλεκ Πίτερς ο οποίος φέτος όχι απλά έχει κληθεί να παίξει τον ρόλο του Βεζένκοφ αλλά παίζει έως τώρα όσο και ο Βούλγαρος διεθνής πέρυσι! Στα 29,2 λεπτά η συμμετοχή του νυν φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς τη σεζόν 2022-23, στα 29 του Αμερικανού φέτος.

Ιδού οι χρόνοι συμμετοχής του ανά επίσημη αναμέτρηση
24.13 Περιστέρι
19.40 Παναθηναϊκός
36.50 Παναθηναϊκός
31.15 Άρης
32.13 Μπαρτσελόνα

Ο Πίτερς ήδη μετράει τρεις αγώνες με περισσότερα από 31 λεπτά συμμετοχής τη στιγμή που πέρυσι ο περισσότερος χρόνος συμμετοχής που είχε σε ένα ματς ήταν 25’44’’ εναντίον του Παναθηναϊκού εκτός έδρας για την Ευρωλίγκα απουσία τότε του τραυματία Βεζένκοφ. Ο Αμερικανός πέρυσι είχε μόλις 13 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα συμμετοχής μέσο όρο δηλαδή φέτος ήδη παίζει 16 λεπτά μέσο όρο περισσότερα! Υπερδιπλάσιος χρόνος σε σχέση με πέρυσι, αναμενόμενο αφού πλέον είναι βασικός αλλά φαίνεται ότι δεν παίρνει τις απαραίτητες ανάσες ελλείψει αντικαταστάτη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ