fbpx

Προχωράει στο επόμενο

Προχωράει στο επόμενο

H λειψανδρία ασφαλώς του κόστισε, πλην όμως έστω κι έτσι θα μπορούσε να είχε «κλέψει» τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε διότι η περιφερειακή του άμυνα ήταν πολύ κατώτερη των δυνατοτήτων του και στην τελευταία περίοδο «έμεινε» από δυνάμεις. Το θέμα για τους «ερυθρόλευκους» πλέον είναι αν θα μπορέσουν την επόμενη (πρώτη) «διαβολοβδομάδα» να υποδεχθούν πίσω στο ενεργό τους ρόστερ τον Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, ώστε να έχουν μια επιπλέον λύση στη γραμμή των γκαρντ τους.

Στην ουσία αυτή ήταν η διαφορά με τους Καταλανούς. Ο Μπαρτζώκας χρειαζόταν ακόμα έναν περιφερειακό, ιδίως από την στιγμή που ο Κάνααν φορτώθηκε νωρίς με το τέταρτο του φάουλ. Δεν τον είχε και όταν το ρεζερβουάρ του Ουόκαπ άδειασε στο τελευταίο πεντάλεπτο, η ομάδα του «κατέρρευσε» σαν χάρτινος πύργος. Στην επίθεση ο «Θωμάς» έκανε κακές επιλογές και στην άμυνα, ουδείς μπόρεσε να σταματήσει τον «οίστρο» των «μπλαουγκράνα» πίσω από τα 6.75.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε καμία περίοδο δεν είχαν κάτω του 50% στο τρίποντο και τα περισσότερα που δημιούργησαν ήταν ελεύθερα. Ο Αμπρίνες συνέχισε από εκεί που τελείωσε στον τελευταίο αγώνα της ACB με την Ανδόρρα, με αντίπαλο την οποία οδήγησε την ομάδα του σε μια μεγάλη ανατροπή από το -17 της τρίτης περιόδου. Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός όταν «έσφιξε» την άμυνα του και με τον Ουόκαπ να πετυχαίνει σημαντικά καλάθια, προηγήθηκε με 66-59, αλλά εκεί «μίλησε» η κλάση του Αμπρίνες, ο οποίος με τις δύο διαδοχικές βόμβες του, «καθάρισε την μπουγάδα» και σφράγισε το σερί 14-0 της Μπαρτσελόνα.

Βέβαια ίσως το τρίποντο που «πλήγωσε» περισσότερο την ομάδα του Πειραιά ήταν αυτό (μετά το τάιμ-άουτ) από τη γωνία του Σατοράνσκι, ο οποίος δεν φημίζεται για την ικανότητα του από την γραμμή. Το εύστοχο σουτ του, έκοψε το μομέντουμ του Ολυμπιακού και έδωσε το «φιλί της ζωής» στους Ισπανούς.

Η ζωή, όμως, συνεχίζεται και η ήττα αυτή δεν μπορεί να εκληφθεί σαν «στραβή». Οι Πειραιώτες προχωρούν στο επόμενο και πρέπει να εντάξουν στο rotation τους τον Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος είναι απαραίτητος ώστε να μην «σκάσει» ο Παπανικολάου. Αυτό προσπάθησε να πετύχει ο Μπαρτζώκας αφήνοντας τον λίγο περισσότερο απ’ ότι έπρεπε μέσα στο παρκέ στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου και ο Λιθουανός ανταποκρίθηκε θετικά. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος, αλλά ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται άμεσα, όπως φυσικά και τον Γκος.

Οι μονομαχίες της επόμενης εβδομάδας με την Αρμάνι και την Παρτιζάν, θα αποτελέσουν ένα πρόωρο «crash test» για τον ελλιπή Ολυμπιακό, ο οποίος τις δύο προηγούμενες σεζόν, χαρακτηρίσθηκε από την ικανότητα του να βρίσκει τρόπους να κερδίζει παιχνίδια, στα οποία είχε σημαντικές απουσίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ