fbpx

Ο κρυφός πόλεμος ΕΟΚ – ατζέντηδων και η καταγγελία για αποκλεισμό διεθνών στην U18

Ο κρυφός πόλεμος ΕΟΚ – ατζέντηδων και η καταγγελία για αποκλεισμό διεθνών στην U18

Ήταν 31 Οκτωβρίου 2022 όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ Βαγγέλης Λιόλιος πραγματοποιούσε συνάντηση με τους Έλληνες ατζέντηδες παικτών μπάσκετ. Ένα χρόνο αργότερα τα χαμόγελα από τις φωτογραφίες εκείνης της μέρας έχουν παγώσει..

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η σχέση του προέδρου της ΕΟΚ με τους ατζέντηδες με αφορμή την προ τετραμήνου απόφαση της Ομοσπονδίας να περιορίσει την εκπροσώπηση μάξιμουμ δύο παικτών κάτω των 18 ετών σε κάθε ατζέντη ξεχωριστά. Μια απόφαση που είχε και συνέχεια αφού η Ομοσπονδία απαγόρευσε (!) στους ατζέντηδες να παρακολουθούν προπονήσεις ή αγώνες ομάδων του αναπτυξιακού προγράμματος. Αποφάσεις τις οποίες η πλευρά των ατζέντηδων θεωρεί αντισυνταγματικές και αντιδρά σφόδρα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ από τότε που εκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 θέλησε να βάλει ένα σαφές και συγκεκριμένο πλαίσιο γύρω από τις σχέσεις των ατζέντηδων και των ανήλικων παικτών. Τότε είχε πραγματοποιήσει λόγω πανδημίας διαδικτυακή “συνάντηση” (Οκτώβριος 2021) και ενάμιση χρόνο αργότερα, την άνοιξη του 2023 έγινε και δια ζώσης. Τότε όπως λένε και οι εκπρόσωποι του ΔΣ των ατζέντηδων ο πρόεδρος της ΕΟΚ τους υποσχέθηκε διάλογο και από κοινού αποφάσεις για τα θέματα που τους αφορούν. Κάτι όμως που όπως οι ατζέντηδες υποστηρίζουν δεν έγινε στην πράξη..

Τον Ιούνιο η Ομοσπονδία ανακοίνωσε με τη μορφή του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” όπως κατήγγειλε τότε η πλευρά των ατζέντηδων τις αποφάσεις της, τις οποίες πήρε ερήμην των ατζέντηδων και ας ανέφερε στην ανακοίνωσή της πως πάρθηκαν “μετά από τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε με τους διαμεσολαβητές αθλητών”. Τι έλεγε εκείνη η ανακοίνωση;

“Μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, οι διαμεσολαβητές υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι δύο ανήλικους αθλητές που επιτρέπεται να εκπροσωπούν. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανονισμού ( εκπροσώπηση ή παροχή συμβουλών ή διαμεσολάβηση για ανήλικο αθλητή ή αθλήτρια που δεν έχει δηλωθεί) προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και αφαίρεση της άδειας εκπροσώπου, ενώ επιπτώσεις θα υπάρχουν και για τους εμπλεκόμενους αθλητές όπως απαγόρευση μεταγραφής για ένα χρόνο.
Το δεύτερο μέτρο που έχει στόχο τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας ανήλικων αθλητών και αθλητριών είναι ότι από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η παρακολούθηση δια ζώσης στους διαμεσολαβητές στα πρωταθλήματα ανήλικων αθλητών των Ενώσεων και της ΕΟΚ καθώς και στα οιαδήποτε άλλα τουρνουά U18 υπό την αιγίδα των Ενώσεων ή της ΕΟΚ καθώς και κάθε είδος κλιμακίων ανήλικων αθλητών και αθλητριών”.

Οι ατζέντηδες φυσικά όχι απλά δεν συμφώνησαν αλλά δεν συμμορφώθηκαν καν με το “μέτρο” και τις αποφάσεις της ΕΟΚ και τήρησαν, ομαδικά, την ίδια στάση. Κανείς τους δεν ενημέρωσε την ΕΟΚ για τους δύο παίκτες U18 που θα εκπροσωπεί με αποτέλεσμα η σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές να διαρραγεί. Οι ατζέντηδες προσπάθησαν να μεταπείσουν μέσω μηνυμάτων την πλευρά της ΕΟΚ αλλά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ανένδοτος και έτοιμος να πάει την υπόθεση στα άκρα. Σε σημείο, όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι παικτών, σε πρόσφατη προπόνηση κλιμακίου της Εθνικής u18 λέγεται πως Ομοσπονδιακός προπονητής ζήτησε πριν την προπόνηση να ενημερωθεί ποιοι από τους διεθνείς παίκτες είχαν ατζέντη και τους δύο που απάντησαν καταφατικά τους απέκλεισε (!) από την προπόνηση..

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ