fbpx

Γουεμπανιάμα – Χόλμγκρεν: Οι… δεινόσαυροι του ΝΒΑ μεγάλωσαν και υπόσχονται τιτανομαχίες (vids)

Γουεμπανιάμα – Χόλμγκρεν: Οι… δεινόσαυροι του ΝΒΑ μεγάλωσαν και υπόσχονται τιτανομαχίες (vids)

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα και ο Τσετ Χόλμγκρεν, την Δευτέρα (9/10), «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» στην preseason του NBA, με τον δεύτερο να βγαίνει νικητής.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά τα δύο «θαύματα της φύσης» συναντιούνται στο παρκέ ως αντίπαλοι.

Για την ακρίβεια, οι δυο τους είχαν βρεθεί αντιμέτωποι σε έναν αγώνα μεγάλης σημασίας, αφού επρόκειτο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ19 το 2021, ο οποίος διεξήχθη εν μέσω πανδημίας.

Ο Τσετ Χόλμγκρεν, τότε, ήταν ένας εισερχόμενος πρωτοετής στο Γκονζάγκα που σημείωσε 10 πόντους, 5 ασίστ μ.ο και αναδείχθηκε MVP του τουρνουά.

Από την άλλη υπήρχε ο 17χρονος Γουεμπανιάμα, ο οποίος είχε ήδη κάνει γνωστό το όνομα του στην Ευρώπη καθώς ήταν ένας «γίγαντας» που έδινε λάμψη στους αγώνες με τους Ναντέρ 92′.

Μάλιστα στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε μέσο όρο 14 πόντους, 7,4 ριμπάουντ και 5,7 κοψίματα ανά παιχνίδι και βρέθηκε στην Κορυφαία Ομάδα της Διοργάνωσης.

Οι εμφανίσεις του με την Εθνική Γαλλίας στο τουρνουά βοήθησαν και με το παραπάνω να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στις ΗΠΑ.

Εκεί ο νεαρός Γάλλος, παίζοντας εναντίον μιας ομάδας με πολλές προβλεπόμενες επιλογές του ΝΒΑ για τον πρώτο γύρο του draft 2022, μέτρησε 22 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 τάπες, όμως έκανε φάουλ ενώ έμεναν ακόμη 2:42.

Με τον Γουεμπανιάμα εκτός, οι Αμερικανοί κράτησαν τη νίκη 83-81, με πρώτους σκόρερ (16 πόντους) τον Ίβει και τον Λόφτον Τζει Αρ.

YouTube video

Φιλική «μάχη δεινοσαύρων» πριν τον «πόλεμο»

Η δεύτερη μάχη τους έμελε να είναι στον μαγικό κόσμο του NBA, καθώς οι δυο τους επιλέχθηκαν από Σπερς (Γουεμπανιάμα) και Θάντερ (Χόλμγκρεν).

Το ματς της Δευτέρας (9/10), ήταν μια καλή ευκαιρία να θαυμάσουν οι φίλοι της διοργάνωσης και του αθλήματος δύο ταλέντα να μετράνε τις δυνατότητες τους πριν την έναρξη της σεζόν.

Ο παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς, τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 5 ασίστ και 2 μπλοκ σε 19 λεπτά, ενώ ο πάουερ φόργουορντ των Θάντερ με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 16 λεπτά.

Αμφότεροι άφησαν πολύ θετικά στοιχεία κατά την διάρκεια της αναμέτρησης και άπαντες αναμένουν με ενδιαφέρον τα επίσημα παιχνίδια όπου η ένταση και οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ