fbpx

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πρεμιέρα… «αιωνίων» στην Euroleague – Η ώρα και το κανάλι του ντέρμπι

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πρεμιέρα… «αιωνίων» στην Euroleague – Η ώρα και το κανάλι του ντέρμπι

Λίγες ημέρες, μετά την κατάκτηση του ελληνικού Super Cup, από τον Ολυμπιακό στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας «διασταυρώνουν τα ξίφη τους», στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα τους, για τη Euroleague, την Παρασκευή (6/10, 21:15, Novasports Prime HD).

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν στη Ρόδο, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, στον «αιώνιο» αντίπαλο, πόσο όσο σπουδαίες μεταγραφές και να κάνει, θα πρέπει πάνω απ’ όλα να κάνει υπομονή, ώστε να φτιάξει την ομάδα που ονειρεύονται οι οπαδοί των «πρασίνων».

Από την άλλη, στον Παναθηναϊκό, με τον κόσμο στο πλευρό τους, θέλουν να δώσουν μια εικόνα… μεγάλης βελτίωσης, σε σχέση με τον τελικό του Super Cup στη Ρόδο, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δίνει το σύνθημα για την «πράσινη» αντεπίθεση.

Πρώτος διαιτητής ορίστηκε από την Euroleague, ο Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, δεύτερος ο Εμίλιο Πέρεζ και τρίτος ο Μίλαν Νέντοβιτς

Έδωσε το σύνθημα ο Γιαννακόπουλος – Χωρίς Μήτογλου στο ντέρμπι-Αναμονή για Παπαπέτρου

Ο ισχυρός άνδρας του Εξάστερου, βρέθηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού, πριν την πρεμιέρα της Euroleague, κόντρα στο Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε συνομιλία με τους παίκτες των «πρασίνων» και τους ζήτησε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να έρθει η νίκη απέναντι στην ομάδα του Πειραιά.

Στο στρατόπεδο των «πρασίνων» έχουν αφήσει πίσω οριστικά την απώλεια του τροπαίου του Super Cup και την κακή εμφάνιση στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το αρνητικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως ο Τούρκος τεχνικός, Εργκίν Αταμάν, δεν υπολογίζει στον Ντίνο Μήτογλου. Αμφίβολος θεωρείται και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, με τη συμμετοχή του να κρίνεται την τελευταία στιγμή.

Χωρίς Φαλ αλλά με πίστη στο ΟΑΚΑ

Με έναν… ουσιαστικά «καθαρόαιμο» σέντερ, τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, στη δωδεκάδα θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός αύριο, Παρασκευή (6/10, 21:15), στην πρεμιέρα της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα τις τελευταίες ημέρες, δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων». Η απόφαση αυτή είναι οριστική και ελήφθη την Πέμπτη (5/10), στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του Πειραιά πριν την 1η αγωνιστική, στη Euroleague.

O τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αφού συμβουλεύτηκε το ιατρικό τιμ, αποφάσισε να προστατέψει τον Γάλλο διεθνή. Όπως όλα δείχνουν στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού θα δηλωθεί ο Ίγκνας Μπραζντέικις, αν και δεν είναι έτοιμος, καθώς αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Πειραιά και δεν έχει συμμετάσχει στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων».

Ο Λιθουανός θα κληθεί να αγωνιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα στο «3», ώστε ν’ ανέβει στο «4» ο Παπανικολάου και στο «5» ο Σίκμα, για να μπορέσει να πάρει ανάσες ο Μιλουτίνοβ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημο αίτημα στη Euroleague να αγωνιστεί με πένθος στην αναμέτρηση της Παρασκευής (06/10, 21:15) με τον Παναθηναϊκό, στην πρεμιέρα της Euroleague για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η διοργανώτρια Αρχή το έκανε δεκτό και έτσι στην μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν κόντρα στους «πράσινους» με πένθος στην φανέλα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ