fbpx

Euroleague: Η έδρα του Final Four και οι «πράσινες» αναμνήσεις (pics & vid)

Euroleague: Η έδρα του Final Four και οι «πράσινες» αναμνήσεις (pics & vid)

Η Euroleague στέλνει φέτος το Final Four της, στο Βερολίνο και την Mercedes-Benz Arena, σε ένα γήπεδο που φέρνει έντονες αναμνήσεις, ιδιαίτερα στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Το Βερολίνο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να φιλοξενήσει το Final Four του 2022, το οποίο μετακόμισε στο Βελιγράδι λόγω των μέτρων για τον COVID στη Γερμανία.

Το event θα επιστρέψει στη Γερμανία το 2024, ενώ και το Final 4 του 2021 είχε φιλοξενηθεί σε γερμανικό έδαφος, και συγκεκριμένα στην Κολωνία όπου το κατέκτησε η Αναντολού Εφές.

Έχει χωρητικότητα 17.000 θεατών, φιλοξενεί την ομάδα χόκεϊ επί πάγου Άισμπερεν Βερολίνου και την ομάδα καλαθοσφαίρισης Άλμπα Βερολίνου. Επίσης χρησιμοποιείται και για άλλους αγώνες χόκεϊ επί πάγου, καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, καθώς και για συναυλίες.

Η αρένα φιλοξένησε το Final Four της διοργάωνσης το 2008–09, ίσως το καλύτερο της ιστορίας, το οποίο κατέληξε σε «πράσινα» χέρια, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 73-71 και να ράβει το 5ο αστέρι στη φανέλα του.

YouTube video

Η αρένα ήταν ένα από τα πιο εξέχοντα στοιχεία του έργου αστικής ανάπλασης Mediaspree, αποκτώντας γρήγορα εμβληματική θέση στις συζητήσεις γύρω από τον αντίκτυπο του έργου. Η αρένα φιλοξένησε την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ