fbpx

Θρήνος: “Έφυγε” ο Γιάννης Ιωαννίδης

Θρήνος: “Έφυγε” ο Γιάννης Ιωαννίδης

Μια μεγάλη απώλεια μετράει το ελληνικό μπάσκετ αφού την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιάννης Ιωαννίδης σε ηλικία 78 ετών.

Ο σπουδαίος προπονητής ήταν από τους πρωταγωνιστές των επιτυχιών του Άρη τη δεκαετία του ’80 ενώ στη συνέχεια κατάφερε και με τον Ολυμπιακό στα ’90s να φτάσει σε επιτυχίες.

Ο «Ξανθός» είχε ξεκινήσει από τον πάγκο του Άρη τη σεζόν 1978-79, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε στον Γ.Σ. Λάρισας. Το 1982 επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, παραμένοντας μέχρι το 1990. Από το 1991 μέχρι το 1996 ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ την επόμενη διετία ήταν στην ΑΕΚ. Η σεζόν 1999/00 επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» όπου και σταμάτησε να προπονεί συλλόγους.

Όμως είχε υπηρετήσει και την Εθνική μας ομάδα, σε δύο θητείες, με την πρώτη να ήταν το 1980-81 και τη δεύτερη το 2002-03.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και γι αυτό είχε απομακρυνθεί από τα κοινά και τον αθλητισμό.

Μια πρωτοποριακή καριέρα

Ιωαννίδης, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1945, είχε μια καριέρα που διήρκεσε δεκαετίες. Το ταξίδι του στον κόσμο του μπάσκετ ξεκίνησε ως παίκτης, αλλά ήταν ως προπονητής που πραγματικά άφησε το στίγμα του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ιωαννίδης επέδειξε μια σφοδρή αποφασιστικότητα να κερδίζει. Η αταλάντευτη δέσμευσή του στην αριστεία, σε συνδυασμό με την τακτική του ευφυΐα, οδήγησαν σε πολυάριθμα πρωταθλήματα και διακρίσεις. Ήταν ένας αληθινός στρατηγός, γνωστός για την ικανότητά του να ανατρέπει την κατάσταση σε δύσκολες στιγμές.

Μέντορας και έμπνευση

Πέρα από την προπονητική του δεινότητα, ο Ιωαννίδης υπήρξε μέντορας και ενέπνευσε αμέτρητους αθλητές. Η αφοσίωσή του στην καλλιέργεια του ταλέντου και στην εμπέδωση μιας νοοτροπίας νικητή άφησε ένα αδάμαστο πνεύμα στους παίκτες του. Πολλοί από αυτούς συνέχισαν να πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα, αποδίδοντας την επιτυχία τους στη σοφία και την καθοδήγηση που τους μετέδωσε ο θρυλικός προπονητής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ