fbpx

Με νέους κανόνες από φέτος η Euroleague

Με νέους κανόνες από φέτος η Euroleague

Η Euroleague, ανακοίνωσε και επίσημα του νέους κανόνες στην διοργάνωση, όπου οι προπονητές θα έχουν δύο challenge, ενώ οι διαιτητές θα έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν κάποια φάση στα δύο τελευταία λεπτά του αγώνα για φάουλ.

Αναλυτικά:

«Ως μέρος της συνεχής βελτίωσης του εγχειριδίου κανόνων της Euroleague Basketball για να διασφαλιστεί ότι τα παιχνίδια στην Turkish Airlines EuroLeague και BKT EuroCup είναι δίκαια για τους συμμετέχοντες και ξεκάθαρα για τους φιλάθλους, η Euroleague Basketball πρόσθεσε και τροποποίησε αρκετούς κανόνες πριν από τη σεζόν 2023-24.

Αυτά περιλαμβάνουν ένα challenge προπονητή για κάθε παιχνίδι, νέες καταστάσεις που μπορούν να ελέγξουν οι διαιτητές κατά τη διάρκεια των αγώνων και μια αλλαγή στους κανόνες αποκλεισμού για παίκτες ή μέλη του προσωπικού στον πάγκο κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης εντός γηπέδου.

Οι επικεφαλής προπονητές θα έχουν πλέον δύο challenge για χρήση σε κάθε παιχνίδι, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα από αυτά στα πρώτα 38 λεπτά του παιχνιδιού, διαφορετικά θα το χάσουν. Για να βοηθήσουν στην επιτάχυνση των αγώνων, οι διαιτητές θα μπορούν πλέον να ξεκινούν έλεγχο φάουλ μόνο στα τελευταία 2 λεπτά ενός αγώνα ή στα τελευταία 2 λεπτά στην παράταση. Οι προπονητές μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ένα challenge για έναν έλεγχο φάουλ ανά πάσα στιγμή.

Δύο νέοι τύποι παραβάσεων θα είναι πλέον ανοιχτοί για έλεγχο: ο ένας, εάν ένας παίκτης υπέστη φάουλ κατά τη διάρκεια του σουτ ή όχι, και ο δεύτερος, εάν το ρολόι του σουτ απαιτεί επαναφορά ή όχι σε καταστάσεις που γίνεται έλεγχος για να διαπιστωθεί αν η μπάλα άγγιξε την στεφάνη. Και στις δύο περιπτώσεις, ένας προπονητής μπορεί να χρησιμοποιήσει ενα challenge. Οι διαιτητές μπορούν να ξεκινήσουν τέτοιες αναθεωρήσεις μόνο στα τελευταία 2 λεπτά ενός παιχνιδιού ή στα τελευταία 2 λεπτά στην παράταση.

Στο εξής, οποιοσδήποτε παίκτης ή προσωπικό της ομάδας που εγκαταλείπει τον πάγκο κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης εντός γηπέδου και δεν εμπλέκεται ενεργά στην αναστάτωση δεν θα αποκλειστεί. Αυτό προϋποθέτει ότι οι διαιτητές θα μπορούν να ελέγξουν το υλικό και να επιβεβαιώσουν ότι ο παίκτης του πάγκου δεν συμμετείχε.

Τέλος, όλες οι καταστάσεις με τζάμπολ θα βλέπουν την μπάλα να παίζεται στον κύκλο (είτε γραμμή ελεύθερων βολών φάουλ είτε κεντρικό γήπεδο) που είναι πιο κοντά στη θέση όπου έγινε η προηγούμενη ενέργεια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ